Zwangerschapsupdate week 23 tot 27

Vandaag ben ik precies 27 weken zwanger. Ik zei de vorige keer al dat het snel ging, maar opeens dringt het tot me door dat ik over een paar weken al op dezelfde termijn ben als toen ik van Fons beviel. AAAAAAH! Wat spannend allemaal!

De Buik

Nou, die valt me nu eigenlijk alles mee. Ze heeft niet een heel grote spurt gemaakt de afgelopen weken geloof ik, maar ik merk wel dat de buik me meer in de weg zit. Ik kan lastiger bukken, moet meer moeite doen om mijn veters te strikken en denk als ik iets op de grond laat vallen steeds vaker ‘fuck it, dat ligt daar mooi’, hahaha.

De kilo’s

Ik ben nu precies 9 kilo aangekomen. Nou ja, dat is nou eenmaal zo. Ik vind het wel heel lastig om te accepteren dat ik weer aan kom en heb nu al allemaal plannen om af te vallen na de zwangerschap. Ik heb er nu al heel veel zin in en hoop dat ik tegen die tijd de rust heb om het voor elkaar te krijgen. Ik ga er in ieder geval voor!

De Kwaaltjes

De afgelopen maanden heb ik heel vaak bloedneuzen, gewoon zomaar. Dat is een veelvoorkomende zwangerschapskwaal, maar het is wel eens irritant. Gelukkig gaat het net zo snel als dat het komt en dat is fijn.

Mijn bekkendrama is sky high op het moment. Ik heb vreselijk veel pijn en ga helaas, dom als ik ben, nog steeds mijn grenzen voorbij. Ik ging afgelopen weekend een klein stukje lopen in de stad om naar één winkel te gaan en liep op de terugweg jankend achter de buggy. Wat een ellende. Ik hoop dat het binnenkort nog wat beter gaat. Misschien als Noor is ingedaald? Ik kijk er naar uit en anders moet ik maar zo denken: het duurt nog maar drie maanden hahaha. Drie maanden kunnen ontzettend lang duren als je zwanger bent en geen reet uit kunt voeren, maar goed: ik krijg er een ontzettend mooi, lief en klein mensje voor terug en daar kijk ik naar uit. Ik ga trouwens nu ook weer naar de fysio. Vandaag gaat ze me masseren. Misschien stom, maar ik kijk er echt enorm naar uit haha.

Verder heb ik ijzertekort, een laag vitamine D en een calciumtekort, dus daar slik ik weer extra pillen voor. Die ijzerpillen zijn zó goed voor je stoelgang trouwens. NOT! Om af en toe lekker te kunnen poepen (ja sorry jongens, ik ben altijd eerlijk, dat weten jullie toch?) kan ik vezelzakjes nemen die de huisarts voorgeschreven heeft, maar tot nu toe heb ik dat nog niet gedaan. Ik probeer het liever zelf te regelen door extra veel te drinken en goed op mijn voeding te letten.

Nou, dit was het weer hoor! Genoeg gekletst weer. Op naar de volgende update, die zal ik geven als ik weer een groeiecho heb gehad denk ik, dat is eind volgende maand.

Reactie op “Zwangerschapsupdate week 23 tot 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten