Zwangerschapsupdate week 19 tot en met 22

Oh wat vliegt de tijd opeens? Waar in het begin van de zwangerschap de tijd voorbij leek te kruipen ben ik nu opeens al ruim 22 weken zwanger. Mijn hemel, over pak ‘m beet 18 weken liggen we hopelijk knuffelend met ons meisje in bed. Heerlijk vooruitzicht, toch?

De Buik

Nou, die groeit lekker hoor! Ik word steeds ronder en hoewel ik daar wederom aan moet wennen geniet ik er ook van. Ik zit regelmatig stom glimlachend over mijn buik wrijvend op de bank haha. Het is ook echt niet meer te vermijden of verbloemen, die buik. Er groeit een mensje in, dat is duidelijk.

De Kilo’s

Het lijkt wat sneller te gaan met de kilo’s. Ik ben nu zo’n 7 kilo aangekomen en dat lag niet in mijn planning. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen maand ook niet heel gezond heb gegeten en dat blijft natuurlijk niet ongestraft. Dat niet gezond eten komt doordat ik vreselijk slecht in mijn vel heb gezeten. Ik ben een hormonale huilebalk geworden en dat vind ik heel lastig. Ik blijf dan toch een emo-eter, helaas.

De Kwaaltjes

Als we het toch over die psyche hebben kan ik maar beter meteen doorstomen naar de kwaaltjes. Dat slecht in mijn vel zitten komt voor een groot deel door mijn bekkenproblemen. Ik heb heel veel pijn gehad de afgelopen weken en hoewel het nu wel wat stabiel lijkt te blijven vind ik het heel lastig dat ik nauwelijks meer iets kan ondernemen. Dat heeft zijn weerslag op mijn gemoedstoestand en dat zorgt er weer voor dat ik minder gezonde keuzes maak als het om eten gaat. Vervelend, maar ik probeer me er maar bij neer te leggen.

Dit weekend was ik er wel écht zat van trouwens. Ik maakte een boodschappenlijstje met gezonde dingen en stuurde mijn man op pad voor de boodschappen. Ik kan het heus wel hoor, dat gezonde eten haha. Er staat as we speak bananenbrood in de oven, dus straks hebben we bij de koffie een gezond en zoet stukje lekkers. Ik heb er nu al zin in.

Verder heb ik ook enorme last gehad van jeuk de afgelopen twee weken. Gék werd ik er van, maar het lijkt toch te maken hebben met stress. Nu ik weer ietsje lekkerder in mijn vel zit wordt de jeuk ook minder. Tijd om wat beter voor mezelf te gaan zorgen dus!

20-weken echo

Mijn man en ik gingen samen naar de 20-weken echo. Ik was best wel gespannen voor de echo, misschien nog wel meer dan bij Fons. Toen was ik wat meer onbezonnen zwanger en nu ben ik me beter bewust van alle dingen die er mis kunnen gaan. De echoscopiste was ontzettend lief en legde ons alles wat ze zag uit. Dat gaf een zoveel rust en het voelde meteen vertrouwd. Noor lag er niet voor alles goed voor, dus twee dagen later moest ik nog even terug komen om de rest van de metingen af te maken. Ook dat zag er gelukkig goed uit en als bonus was er een leerling die een half uur lang metingen op Noor oefende. Kon ik extra lang naar haar kijken. Niks mis mee!

En nu? Nu ga ik alweer richting 23 weken zwangerschap. Inmiddels begint het wel wat spannend te worden of ook Noor te vroeg geboren zal worden, maar ik probeer dat naast me neer te leggen. Het komt zoals het komt, zullen we maar zeggen. Ik hoop dat ze lekker blijft zitten tot minimaal 38 weken en dat we met z’n viertjes keihard kunnen gaan genieten van een mooie kraamweek.

Reactie op “Zwangerschapsupdate week 19 tot en met 22

  1. Leuk om je updates te lezen. Ik hoop ook dat Noor nog even blijft zitten ik zou dat ook best spannend vinden. Zelf ook een prematuur geboren baby gekregen. En ben ook benieuwd naar. Een 2de en hoe dat zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten