Zwangerschapsupdate tot week 33

Vandaag heb ik eindelijk weer eens een zwangerschapsupdate. De afgelopen weken was ik het gewoon helemaal vergeten en aangezien ik het zelf ook wel leuk vind om het weer eens terug te lezen vind ik het wel tijd worden om een update te geven. Ik ben nu op de dag af 33 weken zwanger.

De Buik

Die groeit lekker door. Inmiddels heb ik het idee dat ik vooral in de breedte nog groei, maar goed: als ik de foto’s vergelijk wordt mijn buik toch echt wel dikker. Bukken doe ik zo min mogelijk en schoenen met veters probeer ik niet eens meer. Gelukkig heb ik fijne instappers én is het ook slipperweer geweest, dus ik kom de dag wel door haha.

De Kilo’s

Ik heb niet meer op de weegschaal gestaan sinds de vorige keer, dus ik weet ook niet wat de schade is op dit moment. En heel eerlijk? Ik voel me vaak een tientonner, maar het boeit me ook niet meer zoveel. Ik eet gezond, Noor groeit goed, fuck it. Zes weken na de bevalling ga ik weer sporten, dus ik probeer me er niet teveel druk om te maken.

De Kwaaltjes

Die kwaaltjes, die zijn weer een verhaal apart. Ik dacht dat de bekkenpijn niet erger kon, maar dat kan dus helaas wel. Jammer, maar het is niet anders. Inmiddels heb ik een rolstoel in huis zodat ik toch nog af en toe meegenomen kan worden door mijn man of familie. Even de deur uit en iets anders bekijken dan de muren van ons huis en onze (overigens geweldige) tuin. Ik ga nog steeds naar de fysiotherapeut, al is de frequentie wel omlaag geschroefd. Er treedt toch geen verbetering op en zolang ik mijn oefeningen blijf doen zit ik goed.

Mijn ijzertekort is inmiddels weer wat minder geworden, mijn vitamine B en D zijn wat opgeschroefd en ook mijn calciumgehalte is wat hoger. Extra veel pillen slikken werpt dus gelukkig wel haar vruchten af.

Inleiden?

Mijn verloskundige vertelde me afgelopen week tijdens de inmiddels tweewekelijkse check dat ik ook zou kunnen nadenken over een inleiding. Puur en alleen omdat ik zoveel pijn heb. Ik kreeg daar meteen kippenvel van, want hoewel ik heel veel ongemakken ervaar sta ik absoluut niet achter het inleiden van een verder gezonde zwangerschap.

Zolang Noor het goed blijft doen blijft ze gewoon lekker veilig in mijn buik zitten en zie ik geen noodzaak haar eerder te halen. Is er iets medisch aan de hand dan is het natuurlijk een ander verhaal, maar gelukkig blijft zij shinen als een malle. Daar ben ik echt ontzettend blij mee. Het mag met mij dan wel niet zo goed gaan, met die kleine gaat het fantastisch en dat is waar ik het voor doe.

De laatste aankopen en een kinderwagen testen

Inmiddels hebben we de laatste aankopen voor de baby gedaan. Als ik het goed heb bekeken hebben we alles wat we nodig hebben in huis. De vluchttas is zo goed als gepakt, de kasten liggen vol met babykleertjes, het autostoeltje met ISOFIX is geïnstalleerd en gisteren kwam ook onze nieuwe wagen binnen. We mogen van Maxi-Cosi de Adorra kinderwagen testen. Ik heb gekozen voor de kleur Nomad Black en kocht daar zelf de bijpassende Maxi-Cosi Pebble Plus bij voor in de auto. Zo hebben we een mooie matchende set.

Het in elkaar zetten van de wagen was binnen 2 minuten gepiept, dus ik ga snel aan de slag met de review. Fons kan alvast in het peuterzitje chillen (voor zover hij nog wil zitten in plaats van lopen), dus ook die kunnen we meteen aan een test onderwerpen.

Kiezen voor een geboortereportage

Gisteren hadden mijn man en ik een kennismakingsgesprek met de dames van Verwonder Fotografie. Ik wilde namelijk na het fiasco met de vergeten camera bij Fons’ geboorte niet het risico lopen wéér met lelijke telefoonfoto’s te eindigen. Het gesprek was fijn en ontspannen en we hebben eigenlijk zonder al teveel woorden afgesproken dat één van de twee bij ons in het ziekenhuis komt om de geboorte te fotograferen.

Het is misschien raar om te zeggen, maar ik kijk daar enorm naar uit. We hebben gisteren een aantal boeken mogen doorbladeren en de foto’s die ze maken zijn werkelijk prachtig. Bij een aantal kreeg ik zelfs tranen in mijn ogen. Zal wel hormonaal zijn hoor, maar toch zegt het wel genoeg haha.

Misschien overbodig om te zeggen, maar mijn man en ik betalen deze geboortereportage zelf. Het is dus niet gesponsord, maar ik zal er uiteraard wel nog een artikel over schrijven. Ik vind het namelijk heel bijzonder dat wij de mogelijkheid hebben om dit te doen en ben nu al nieuwsgierig naar de foto’s.

Bijna dezelfde termijn als bij Fons

Over 2 weken ben ik langer zwanger dan ik ooit ben geweest. Dan ben ik namelijk 35 weken onderweg en van Fons beviel ik met 34 weken en zes dagen. Ik hoop dat ik over twee weken nog zeurend op de bank lig te broeden op onze baby. Sterker nog, ik hoop dat ze gewoon nog even minstens vijf weken blijft zitten. Laat die gezonde baby maar komen hoor, ik heb er zin in!

Met welke termijn beviel jij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten