Zwangerschapsupdate: 39 weken zwanger

Vandaag ben ik precies 39 weken zwanger. Een termijn waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou halen, maar het is me toch gelukt. Nou ja, ik heb er natuurlijk zelf niet zoveel over te zeggen, maar ik ben ontzettend blij dat Noor nog veilig in mijn buik zit. Ik vind het wel weer leuk om een update te geven van de afgelopen twee weken.

De Buik

Mijn buik groeit niet zo hard meer, heb ik het idee. Ik heb geen uitstekende buik en dat blijkt ook wel aan de houding waarin Noor in mijn buik zit: ze zit met haar ruggetje naar de buitenkant en kijkt dus naar binnen, om het zomaar te zeggen. Ze zit heel hoog tegen mijn middenrif aan, dus lekker gestrekt.

Ik heb daar verder helemaal geen last van trouwens. Het is alleen wel zo dat ik doordat ze naar binnen beweegt niet meer zoveel bewegingen van buitenaf kan waarnemen. Ook voelen de schopjes minder heftig. Heel even maakte ik me zorgen, maar tijdens een echo vanmorgen bleek het perfect te gaan. Ik ben dus weer helemaal gerustgesteld.

De Kilo’s

Ik heb gisteren even op de weegschaal gestaan. Stiekem wel met een beetje angst in mijn lichaam, maar dat was nergens voor nodig: de teller staat nog steeds op + 14 kilo. Dat is veel, maar niet zoveel dat ik me er zorgen om maak. Een maand of twee na de bevalling ga ik weer op een regime met gezonder eten en meer bewegen en tot die tijd geniet ik nog even van wat mijn lichaam allemaal voor elkaar heeft gespeeld.

De Kwaaltjes

Nu Noor is ingedaald heb ik ein-de-lijk iets minder bekkenpijn. Ik strompel af en toe door de supermarkt of de HEMA en geniet daar enorm van. Ook kan ik wat langer achter Fons aan hobbelen in de tuin en ik merk dat hij dat ook leuk vindt. Logisch ook, want een moeder die alleen maar jankend en lamlendig op de bank hangt is niet fijn natuurlijk.

Psychisch gaat het doordat ik minder pijn heb ook een stuk beter. Nog steeds is zwanger zijn geen roze wolk voor mij, maar ik kan het nu beter plaatsen allemaal. Wat kan pijn veel met een mens doen hè? Het nam (en neemt soms nog) mijn hele wereld over, zó naar!

Voorweeën

In tegenstelling tot de zwangerschap van Fons heb ik nu heel veel last van voorweeën. Elke keer denk ik dat de kleine dame er aan komt, maar ze zit toch nog echt in mijn buik nu haha. De weeën doen wel pijn, maar zijn heel goed te doen en weg te puffen. Afgelopen zaterdag kwam ik in het ziekenhuis terecht, maar dat liep wederom met een sisser af. Laten we hopen dat de volgende ziekenhuisopname zal eindigen met een prachtige verse baby in de maxi-cosi haha. Ik heb er nu al zin in!

Voor over een week staat er weer een afspraak bij de klinisch verloskundige in de planning. Zal ik die gaan halen of beval ik voor die tijd? Ik vind het spannend! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten