Zwanger zijn na een miskraam

Dit artikel schreef ik een paar weken na mijn positieve test. Ik had nog geen echo gehad en werd gek van onzekerheid. Zwanger zijn na een miskraam was geen pretje op dat moment. Inmiddels gaat het een stuk beter en durf ik er in te geloven dat we volgend jaar weer een kindje in ons leven mogen verwelkomen. Ondanks dat de tekst dus niet meer helemaal van toepassing is wilde ik het toch graag delen. 

Na mijn miskraam wilde ik zo snel mogelijk weer zwanger worden. Ik was alleen maar bezig met baby’s, baby’s en nog meer baby’s. Maar zwanger na een miskraam, dat ben je niet zomaar. In augustus onderging ik een curettage. Daarna begon voor mij pas echt de ellende qua onzekerheid. Elke dag deed ik een zwangerschapstest, want ik wilde bijhouden wanneer er geen hCG meer te detecteren was. Ik kocht via internet wat goedkope testen en testte me suf. Dat was mijn enige houvast. Ik had geen vertrouwen meer in mijn lichaam, dus deed ik die testen.

Weer ongesteld na de miskraam

Het was mijn doel om niet meer ongesteld te worden na de miskraam. Toen er geen hCG in mijn lichaam zat ging ik over naar de ovulatietesten. Elke dag deed ik één of meerdere ovulatietests om te kijken of ik ovuleerde. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik mijn ovulatie niet had gemist en dat ik zwanger was. Vanaf 6 dagen na de ovulatie begon ik met testen. Krankzinnig vroeg, maar ik kon het gewoon niet laten. Het was alsof ik bezeten was. Ik dacht een lijntje te zien en testte me weer helemaal suf (en arm haha). Helaas werd ik uiteindelijk ongesteld. Wat was ik verdrietig. Wat was dat een domper.

Weer zwanger na een miskraam

De maand daarna gingen we vol goede moed weer verder. Ik had er geen vertrouwen in en voelde me totaal niet zwanger. Wéér niet gelukt, dacht ik. Tot ik tóch een streepje op die test zag. Waren het mijn ogen die spelletjes met me speelden of was het echt? Mijn man zag het streepje ook, dus het was echt. IK BEN ZWANGER! Ik deed nog een test, kocht een digitale test en hield bij of de streepjes donkerder werden. Toen ook de digitale test zei dat ik zwanger ben was het pas echt voor me. Nou ja, soort van echt. Want ik ben me toch een partij onzeker!

Onzeker of de baby nog leeft

Ik ben dagelijks onzeker of de baby nog leeft. Ik kan niet blij zijn. Nóg niet. Natuurlijk ben ik wel gelukkig dat ik zwanger ben, maar elk pijntje, elk gevoel wat ik normaal niet heb leg ik op de weegschaal. Zou dit betekenen dat ik een miskraam heb? Leeft het kindje nog wel? Houdt mijn lichaam me voor de gek?

Zwanger zijn na een miskraam is tot nu toe helemaal niet zo leuk. Gék word ik van die onzekerheid. Ik wil gewoon genieten van het gevoel van zwanger zijn, maar het lukt me niet. Ik praat mezelf in dat het weer een miskraam is. Zo zal het hopelijk een beetje meevallen als we inderdaad slecht nieuws krijgen tijdens de eerste echo. Dikke onzin natuurlijk, want als het weer mis is zal het heus niet mee vallen. Als we wél een kloppend hartje gaan zien tijdens de echo denk ik dat ik keihard ga brullen. Je weet wel, zo’n ugly cry. Compleet met snotterige uithalen en uitgelopen mascara.

Ik hoop zó dat we dit kindje eind juni 2018 in ons leven mogen verwelkomen!

4 reacties op “Zwanger zijn na een miskraam

  1. Oh lieverd dat is zo vreselijk herkenbaar! Ik had een echo bij 5, 7, 8, 10, 11, 12 en 14 weken… toen bij 16… en daarna ging ik het kindje langzaam voelen. Vanaf dat moment werd het pas beter. Genieten is er niet echt bij.

  2. Heel akelig herkenbaar. Bij Milan echt 40wkn lang gelopen met het idee dat het zou uitlopen op een miskraam of doodgeboren kindje. Toen hij ook nog eens geboren werd met een hersenvliesontsteking was de toon gelijk gezet voor de zwangerschap van Marah. Want het liep dus toch niet goed. Bij Marah ging achteraf gezien alles zoveel beter en durf ik nu te zeggen dat ik het dus wel heb gekund. Genieten van een zwangerschap na een miskraam (of in mijn geval 2).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten