Zwanger worden na een miskraam

Ik wist niet dat het zo zou zijn, maar zwanger worden heeft na een miskraam een hele andere lading gekregen. Althans, voor mij is dat het geval. Bijna drie maanden geleden kwamen mijn man en ik er achter dat het kindje in mijn buik niet meer leefde. Het lijkt zo ver weg, maar het is toch nog hartstikke vers. Het ergste verdriet is voorbij, maar soms komt het nog rauw op mijn dak. Het is soms net als met de dood van een dierbare. Het leven om me heen gaat door, maar voor mij staat het af en toe nog even stil. Overal steken de zwangere dames de kop op en hoewel ik zielsgelukkig voor hen ben doet het me soms pijn dat ik niet één van die dames ben.

Zwanger proberen te worden na een miskraam

Mijn gynaecoloog vertelde me dat niets me in de weg stond om weer meteen zwanger te raken. Of het in ieder geval te proberen. Ik hoefde geen cyclus af te wachten. Het enige lastige was eventueel dat we niet goed zouden kunnen bepalen hoe lang ik precies zwanger zou zijn als ik niet voor die tijd nog een keertje zou hebben gemenstrueerd. Dus hoppa, door voor de volgende baby! Ik zag mezelf al helemaal nog voor de eerste menstruatie na de curettage weer zwanger zijn.

Meer dan één zwangerschapstest doen

Ik weet nog dat ik het altijd idioot vond als mensen voor de verwachte datum waarop ze zouden moeten gaan menstrueren gaan testen. En meerdere testen doen? Wat is dat nou weer voor onzin? Tsja, daar ben ik nu dus van terug gekomen. Ik heb denk ik wel 40 tests er doorheen gejaagd de afgelopen weken. Eerst testte ik of ik nog hCG in mijn bloed had. Het duurde na mijn curettage héél lang voordat ik een negatieve test in handen had. Dat maakte me verdrietig en onzeker. Het duurde echt weken en wat vond ik dat lastig. Na mijn ovulatie kwam ik weer in een onzekere periode terecht. Ik zeg ik in plaats van we, want mijn man was er niet zo mee bezig. Die is er veel nuchterder over dan ik. Gelukkig maar, want als we allebei zo panisch zouden doen zouden we beiden gek worden in plaats van één van ons (ik dus haha).

Zes dagen na mijn ovulatie begon ik met testen. WAAROM, Marije. WAAROM? Nou, omdat ik wilde weten of ik zwanger was. Ik zag in mijn ogen een héél licht streepje. Ik durfde nog niet blij te zijn, maar vertelde het wel aan mijn man. Dat hij geen streepje kon ontdekken vertelde hij me later pas haha. Ik testte meerdere keren op een dag en kon het pas geloven dat ik niet zwanger was toen ik ongesteld werd. Echt, wat is dat nou weer voor onzin? Ik veranderde in een panische wannabe-zwangere die de hele dag bezig was (en is) met zwanger worden. Ik herkende mezelf helemaal niet meer terug.

Ben ik de enige?

Ik dacht dat ik de enige was die zo idioot aan het doen was met zwangerschapstesten, maar ik kwam er achter dat ik dat gelukkig niet ben en dat het heel normaal is voor veel vrouwen die ook een miskraam hebben gehad. Door er zo open over te praten op onder andere Instagram waren er meerdere vrouwen zo lief om ook open naar mij toe te zijn. En dus stelde ik aan hun de vraag hoe zij er mee om gingen en jawel: zij deden het ook. Wat ben ik blij de keuze gemaakt te hebben er over te praten, want praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt maakt me sterker. We kunnen elkaar steunen en dat voelt heel goed.

En nu?

En nu ben ik nog steeds niet zwanger, helaas. Ik ben verwend hoor, want de vorige twee keren was ik binnen een maand zwanger, dus eigenlijk mag ik nu niet zeuren. Maar het voelt wel gek om meerdere maanden achter elkaar te proberen en steeds negatieve testen in handen te hebben. Nou ja, weet ik ook eens hoe dat is. De wens voor een kindje is nóg groter geworden na de miskraam. Ik hoop dat mijn man en ik snel leuk nieuws kunnen vertellen 🙂

Hoe was jij na je miskraam? Net zo panisch aan het testen als ik? Je hoeft niet in de comments te antwoorden hoor, als je wilt mag je me ook mailen op info @ mrsmama.nl.

Bron header: Shutterstock.

6 reacties op “Zwanger worden na een miskraam

  1. Ik denk dat ik ook zo zou zijn geweest. Ik was alleen na mijn miskraam gelijk weer zwanger. Maar toen heb ik na de 1e positieve test ook nog heel lang elke dag getest en vergeleken met elkaar omdat ik bang was dat het weer mis zou gaan.
    Ik hoop dat je snel met leuk nieuws komt, ik gun het jullie zo!

  2. Ik had daar niet eens een miskraam voor nodig. Ik heb ook als een gek lopen testen voordat eigenlijk de datum van ongesteldheid er was. Uiteindelijk was m’n voorgevoel ook juist en was ik zwanger maar weet niet hoe t was geweest als ik niet zwanger was.. Dus ik kan me helemaal voorstellen hoe t bij jou is en hoop dat je echt snel een echt positieve test hebt en je dit kindje ook mag voldragen en gezond op de wereld mag zetten!

  3. Ik had dit zelf niet, omdat ik direct weer de temperatuur methode ben gaan gebruiken om mijn cyclus te volgen en daar uit kon ik ook opmaken dat ik zwanger was. Misschien ook nog iets voor jou met de tijd. Hoop ontzettend dat het snel weer raak mag zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten