Zelf babyvoeding maken

Als onervaren moeder to be ben ik van plan zelf babyvoeding te gaan maken. Ik zeg expres ‘ben ik van plan’, want ik weet natuurlijk niet hoe het gaat lopen en ik heb in principe helemaal niks tegen kant-en-klare potjes babyvoeding, maar de intentie is er in ieder geval. Zelf het eten maken voor je kindje is veel goedkoper dan potjes en je weet precies wat hij of zij krijgt. Dat zijn twee vliegen in één klap, toch?

Maar zelf babyvoeding maken, waar begin je eigenlijk? Wat mag een kindje allemaal hebben en wat vooral niet? Hoeveel eet zo’n kleintje van een paar maanden eigenlijk en hoe ga je al dat eten meenemen als je een keertje op pad gaat?

Een goede staafmixer en blender heb ik al in huis, dus de basis is er. Nu nog op zoek naar lekkere recepten. In een paar seconden heb ik op Pinterest een enorme hoeveelheid aan recepten voor babyvoeding gevonden. Wow, wat zijn er veel vrouwen die ook zelf de voeding voor hun kindje maken zeg! Ik sta er echt versteld van. Kijk maar eens hier, hier of hier.

Gelukkig kwam ik er achter dat het eigenlijk niet zo heel veel werk is. Je kindje heeft geen gekke kruiden, rare ingrediënten of debiele bereidingsmethoden nodig. Gewoon de groenten koken of in de oven doen en pureren en klaar. En fruit is al helemaal snel klaar, dus dit moet goed komen.

P1490251

Van Squiz ontving ik alvast drie superhandige knijpzakjes waar ik het eten in kan gaan bewaren. De zakjes zijn BPA vrij (mijn man zit tegenwoordig bij de BPA maffia en wil ons kind en mij zoveel mogelijk BPA-vrij houden haha), makkelijk te vullen en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Daarnaast kunnen de Squiz zakjes ook in de diepvries, dus dit is echt ideaal. Ik vrees dat ik aan drie niet genoeg heb, dus ik zal als de kleine meneer zover is wat meer zakjes aanschaffen.

P1490257

Maak jij zelf eten voor je kindje? En zo ja, heb je nog fijne recepten voor me? En als je potjes koopt: wat is aan te raden? Ik kan namelijk wel net doen alsof ik altijd zelf voeding zal gaan maken, maar ik ga heus wel eens naar een potje grijpen. Gewoon, omdat het kan 🙂

Bron foto

6 reacties op “Zelf babyvoeding maken

  1. Ik schrijf met regelmaat over wat voor hapjes ik voor onze kleine meid maak. Misschien vind je dat interessant om te lezen op mijn blog? Bij de Albert Heijn heb je een boek, opperdepop, daarin staan allerlei ideeën voor wat je kan maken, per leeftijd een hoofdstuk. Heel erg handig

  2. De lekkerste potjesvoeding volgens het driekoppig testpanel hier kwam van Hipp. Is nog biologisch ook en volgens mij verkopen ze het ook bij de DM Drogerie :). Meestal aten ze al snel soort van met de pot mee. Een geprakt worteltje, korstje brood, een prakje met aardappel en bloemkool. Hier is weinig of niets geblenderd. Een beetje prakken was genoeg en op een gegeven moment gewoon stukjes en met de handen. Toen was ik ook heel blij met die slabben met lange mouwen. 🙂 Restjes gingen in kleine bakjes in de vriezer. Dus een verzameling diepvriesbestendige en kleine bakjes is ook handig, omdat je de eerste tijd altijd maar kleine hoeveelheden nodig hebt.

  3. Leuke zakjes! Juul eet nu met de pot mee maar toen ze dat nog niet deed was worteltjes met appel favoriet. Simpel maar zij vond het heerlijk. En als ik een potje gaf was het van Hipp. Vooral die met vis vond ze erg lekker. Nu is ze een echte aardappeleter en het liefst geprakt, zucht.. Gelukkig zijn het fases.

    Oh en zoete aardappelen! Lekker en nog gezonder ook!

  4. Yup, ben ik ook ‘van plan’.
    Ik kwam gisteren in het boekje van de Prenatal een heel handig vriezerbakje tegen. Het is zeg maar een groter ijsblokjes bakje. Pureren en meteen in porties verdelen en invriezen! Leek mij super handig!

  5. Handig! En ik ga ook meteen die recepten bekijken 🙂 Ik heb toevallig laatst zo’n apparaat van Avent gekocht die stomer en blender in 1 is, speciaal voor de kids. Ben heel benieuwd hoe het zal gaan, al heb ik ook eerlijk gezegd niks tegen potjes (mits je het obv de inhoud uitkiest).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten