Welke kinderwagen heb jij?

Afgelopen weekend waren mijn man en ik bij een babywinkel om ons even goed voor te laten lichten met betrekking tot kinderwagens. Met Fons waren we er gek genoeg heel snel uit en hadden we met 8 weken zwangerschap onze tweedehands kinderwagen al in huis. Dolgelukkig waren we en we hebben ook ontzettend veel plezier gehad van onze wagen, een Maxi-Cosi Mura 4.

Wensen voor een kinderwagen

Onze wensen voor een kinderwagen veranderen nogal eens. Nou ja, het zijn meer mijn wensen die veranderen. Een paar weken geleden was ik er nog over uit dat ik een duowagen wilde, maar inmiddels weet ik het niet meer. Toen ik in de winkel was vond ik de duowagens die ze daar hadden er zo zielig uit zien voor een kleintje. We willen geen extra brede wagen, dat is wel duidelijk, en bij alle tandemduowagens ligt het baby’tje laag bij de grond in zijn of haar reiswieg. Bij nader inzien lijkt me dat niet heel handig. Fons had bijvoorbeeld reflux en ik was tijdens het wandelen continu bezig met spuug wegpoetsen en spuugdoekjes verschonen onder zijn hoofdje. Daarnaast heb ik een zwakke rug en bekken, dus veel bukken lijkt me ook niet handig. Pfff, lastig allemaal hoor.

Een gewone wagen dus, voor nu. En onze wensen voor een gewone wagen zijn:

 • hoog genoeg in te stellen zodat mijn man van bijna 2 meter ook zonder rugklachten kan duwen.
 • grote reiswieg.
 • géén luchtbanden (een lekke band met de kinderwagen lijkt me vreselijk haha).
 • grote boodschappenmand.
 • geschikt voor meerdere ondergronden en dan vooral voor het bos.
 • uit te breiden met een fijn meerijplankje voor Fons.

Wat is voor ons belangrijk bij een kinderwagen

Op zich vallen deze wensen wel mee, vind ik zelf. Een hoge wagen is nou eenmaal nodig. Ik ben zelf 1.78 m en mijn man dus bijna 2.00 m, dus een hoge wagen is voor ons allebei noodzakelijk. Daarnaast vind ik een grotere reiswieg wel handig, want ondanks dat Fons klein geboren is groeide hij wel als kool. Een beetje bewegingsruimte voor Noor is dus ook niet verkeerd.

Een grotere boodschappenmand is praktisch voor als ik met de wagen boodschappen ga doen. Een meerijplankje voor Fons is dan wel een must, want dan kan hij lekker staan als hij moe is. Het liefste heb ik een meerijplankje waar hij ook op kan zitten, want met zijn twee jaar vindt hij het vast ook fijn om te kunnen zitten als hij zat is van het lopen.

De merken die we nu mooi vinden zijn Maxi-Cosi, Dubatti, Nuna, Mutsy, Joolz en Easywalker. Welke kinderwagen heb jij? En waarom heb je juist voor die wagen gekozen?

3 reacties op “Welke kinderwagen heb jij?

 1. Wij hebben Joolz. Mijn man is best lang. En bij deze wagen is de reiswieg zo hoog dat hij ons zoontje kon zien. Nu is ons zoontje bijna 2 en zit nu nog steeds in joolz. Het plankje voor zijn voeten kan behoorlijk uitgeschoven worden. En ik vind de joolz fijner rijden dan de buggy.
  O, en toen ons zoontje baby was heeft hij ook geslapen in reiswieg fijn matrasje.

 2. Hier de Joolz Geo! Heerlijke wagen. Hoog, grote boodschappenmand en de Geo2 heeft ook foambanden (ik heb nog luchtbanden). En je kan ‘m uiteindelijk toch nog duo maken. 😀

 3. Ik heb een stokke xplory Jeroen is ook best lang maar kan hier prima achter lopen….gekocht omdat ik m zo mooi vond maar in het bos vind ik het niks…mn moeder heeft voor Cinna een adventure ofzo en die is veeeeel fijner (maar niet zo mooi als mn stokke haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten