Je weet dat je in je derde trimester zit als…

Je weet dat je in je derde trimester zit als…

 • Je iets laat vallen en denkt: ligt daar echt práchtig! Precies zoals ik dat altijd al bedacht had. Kortom: je kunt niet meer bukken zonder gevaar voor omver kukelen.
 • Je je buik als bijzettafel kunt gebruiken.
 • Je waggelt als een eend terwijl je had afgesproken met jezelf niet te gaan waggelen als een eend.
 • Je niet meer normaal kunt opstaan en steeds vaker de hulp van je man nodig hebt om uit die ene heerlijk zittende luie stoel te komen.
 • Nesteldrang aan de orde van de dag is en je chagrijnig wordt van troep. En dat terwijl ik dus echt geen poetsmiep ben of ooit last heb van opruimwoede. ‘Bende in huis’ is my middle name haha.
 • Je éen glaasje water drinkt en vervolgens 6 keer in een half uur naar de wc moet.
 • Je je afvraagt of je kindje ook door je buikwand heen kan schoppen.
 • Je iedereen die nog vraagt ‘zijn het er echt geen twee’ van de aardbodem wilt laten verdwijnen.
 • Je je afvraagt waarom je lichaam je niet gewoon laat slapen en je laat uitrusten voor de slapeloze nachten die nog komen gaan.
 • Je blij bent dat je in de zomer hoogzwanger bent, want nu kun je je opgezwollen voeten tenminste in slippers proppen.
 • Je dus ook geen schoenen met veters meer aan kunt doen en warme voeten overrated zijn aangezien je je sokken niet meer zelf aan krijgt.

Oh jongens, het derde trimester is al even aan de gang bij mij en ik kom bovenstaande dingen dus vaak tegen bij mezelf. Ik ben dagelijks bezig met wasjes doen, kleding sorteren, bedenken wat ik in de vluchttas wil doen, mensen vermoorden die ongevraagd aan mijn buik zitten en bedenken wanneer ik ooit die gemiste slaap weer in moet halen als straks de newborn er is.

Uitgelichte foto: Shutterstock door Batkova Elena 

Ik heb zin in de komende weken. Op moment van schrijven ben ik 32 weken zwanger en het kan nog wel even duren natuurlijk, maar toch ben ik er klaar voor. Laat die laatste loodjes maar beginnen hoor. Laat mij maar die baby uitbroeden terwijl ik in en om het huis rondhang met mijn zoon en man. Hoefjes omhoog, genietend van de zon, genietend van Fons die lekker in de tuin speelt, genietend van alle lieve mensen om me heen.

Er zijn ook nog een aantal dingen die ik wil doen. Zo heb ik nog helemaal geen zwangerschapsshoot gepland. Volgende week komen er twee dames bij me langs die, als het klikt (en ik verwacht van wel), bij de geboorte van Noor aanwezig zullen zijn. Misschien hebben zij nog een gaatje voor een shoot? En anders ga ik gewoon op zoek naar een andere fotograaf, want ik vind de foto’s die ik tijdens de zwangerschap van Fons liet maken nog steeds prachtig. Dat wil ik voor deze zwangerschap weer. Het is een mooi aandenken.

Ook wil ik nog een avondje uit eten met mijn man. Afgelopen maandag zijn we nog samen uit eten geweest, maar ik vind dat we het verdienen om het nog een keertje te doen voordat ik ga bevallen, vind je ook niet?

Ik hoop dat de tijd vliegt. Van Fons was ik nog geen 35 weken zwanger en zijn geboorte kwam totaal onverwacht. Ik was nog helemaal niet bezig met de laatste loodjes en ben benieuwd hoe het zal zijn als ik de 35 weken voorbij schiet. Hoe zal ik me dan voelen? Duren die laatste weken extra lang? Hoe vaak zal ik de vraag krijgen of ik al aan het baren ben? Hoe vaak zal ik me afvragen hoe lang het nog gaat duren? Hoe lang denk ik nog: GET THAT BABY OUT OF ME? Het zal mij bemoeien.

Hoe heb jij je laatste trimester van de zwangerschap ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten