Weer de naam voor de geboorte al bekend maken?

Gaan we weer de naam voor de geboorte al bekend maken? Tijdens de zwangerschap van Fons kon ik echt helemaal niks geheim houden. De familie wist binnen een paar dagen na de positieve test al dat ik zwanger was, vrienden waren op de hoogte, het geslacht schreeuwde ik meteen van de daken en ook de naam was al heel snel bekend. Het zit gewoon niet in me om geheimzinnig te doen en ik vind het leuk om mijn geluk te delen met anderen.

Rustig maar trouwens, ik ben nu écht niet zwanger. Tijdens mijn laatste zwangerschap gingen natuurlijk wel meteen de radartjes draaien wat betreft het eventueel bekendmaken van de naam van de baby, vandaar dat ik er nu over schrijf. Misschien is het toch wel leuk om het geheim te houden. Misschien past dat toch ook wel bij ons, dat geheimzinnige. Of toch niet? Ik weet het nog niet hoor. Ik vond het zo leuk om over Fons te praten in plaats van over ‘de baby’. Ik ben ook gewoon bang om me te verspreken. Zo’n sukkel ben ik namelijk echt.

We werden trouwens wel raar aangekeken toen we de naam van onze buikbaby al vertelden. Mijn broertje dacht zelfs dat ik een geintje maakte toen we vertelden dat hij Fons zou gaan heten. Hij maakte er een grapje over en was oprecht verbaasd toen ik zei dat het écht zijn naam was haha. Hilarisch was dat wel. Zo zie je maar dat het helemaal niet normaal is om al voor de bevalling de naam van je baby te verklappen, zelfs niet in mijn eigen familie. En dat terwijl onze broer de naam van zijn zoon ook al voor de geboorte vertelde.

Maar goed, ik ben dus niet zo goed in geheimen bewaren als het gaat om mijn eigen leven. Ik weet nog dat ik als verrassing een weekendje Barcelona had geboekt toen mijn man en ik een paar jaar samen waren. Weken heb ik het geheim weten te houden, tot een paar dagen voor vertrek. Toen zei ik opeens zoiets als: ‘Het is echt verrukkelijk weer in Barcelona nu.’ Sjongejonge, wat ben ik toch een sukkel. Ik voelde me zó dom! Dat gaat me dus vast ook wel gebeuren als ik heb bedacht dat we de babynaam geheim gaan houden.

Bron foto: Shutterstock

Heb jij de naam van je buikbaby ook al voor de bevalling verklapt?

2 reacties op “Weer de naam voor de geboorte al bekend maken?

  1. Haha ik kan me je zó goed voorstellen! Ik ben ook echt een flapuit. Wij noemden ons ventje tijdens de zwangerschap Puk. Die naam heb ik echt krampachtig gebruikt, en het is nog goedgekomen ook. Twee keer heb ik me bíjna versproken. Ruben is op 7 december geboren. We hadden zijn naam in chocoladeletters klaarliggen en bezoekers mochten gaan puzzelen om te raden wat zijn naam was, whaha 😛

  2. Onze ouders en broers wisten de naam al! Vond het zeker in de tijd van de vroeggeboorte erg fijn. Mijn schoonzus ids nu zwanger en wil zelfs het geslacht niet weten! Ik moet altijd alles weten en kan niks geheim houden, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten