Een week zonder suiker

Vandaag is het ruim een week geleden dat ik rigoureus suiker heb verbannen uit mijn leven. Niet voor altijd hoor, maar voor eventjes. Nu Fons bijna negen maanden is vind ik dat ik ook wel wat meer werk mag gaan maken van die zwangerschapskilo’s. Ik voel me niet lekker meer in mijn eigen lichaam en dat moet afgelopen zijn. Voor de zwangerschap was ik zó veel afgevallen en weer aankomen voelde heel dubbel. Aan de ene kant wilde ik graag goed voor de baby in mijn buik zorgen en aan de andere kant wilde ik die extra kilo’s helemaal niet zien en voelen. Nu ik een week zonder suiker heb geleefd vind ik het wel tijd voor een kleine tussenstand.

Afkicken van suiker

Ik heb echt moeten afkicken van suiker. Dit schreef ik al eerder in een artikel over het afkicken. De eerste dagen nadat ik was gestopt met het eten van suiker voelde ik me gewoon niet fit. Griep-achtige verschijnselen, lamlendig, hoofdpijn, verdrietig en moe. Ik had nauwelijks energie om de hele dag de trap op en neer te lopen met Fons. Oh, wat voelde ik me zielig. Die verschijnselen duurden een dag of vier á vijf. Het is trouwens wel een bekend gegeven hoor, dat het afkicken van suikers dit soort geouwehoer op kan leveren. Het is eventjes pittig, maar daarna voel je je een stuk fitter!

Energie weer terug

Ik kan je zeggen dat ik mijn energie weer terug heb! Ik zit nu ik dit schrijf op de achtste dag zonder suiker en ik voel me als herboren. Ik ren weer als een amazone de trap op en hoef niet meer zo te hijgen als ik boven ben. Ik heb niet meer zoveel last van mijn knieën en benen aan het einde van de dag en ik heb ook niet meer de behoefte om de hele dag op de bank te liggen maffen. Dat vond ik het vervelendste van het afkicken: die lamlendige vermoeidheid en de altijd aanwezige behoefte om te slapen. Nu ik mijn energie weer terug heb voel ik me psychisch ook weer wat beter. Gek hè, dat suiker of het niet eten van suiker dat allemaal met je doet. De vorige keer dat ik écht afkickte van suikers was ik net geopereerd. Toen voelde ik me toch al lamlendig, dus die bijverschijnselen vielen niet op.

Het resultaat na een week zonder suiker

Iedere dag sta ik op de weegschaal. Ik weet dat dat helemaal niet goed is, maar ja… Ik kan het niet overslaan. Als ik me een dag niet gewogen heb lijkt het wel of ik eventjes minder motivatie heb, dus zolang ik nog niet helemaal zeker van mezelf ben of ik het wel goed doe blijf ik gewoon elke dag op de weegschaal staan. Gisteren was het precies een week geleden dat ik ben gestopt met suikers en ik ben 2,7 kilo afgevallen! BAM! Dat is een fijn resultaat. Ik weet dat het niet alleen maar vet, maar vooral ook vocht is, maar dat maakt mij niks uit. Zo’n positief getal werkt altijd ontzettend motiverend, vind ik zelf.

Heb jij nog lekkere recepten voor me die ik kan proberen? Misschien weet je nog iets lekkers voor in de slowcooker? Ik lees jouw tips graag in de comments! Oh en bovenstaande taart kocht ik 2 jaar geleden voor mijn verjaardag. Ik denk dat ik ‘m dit jaar nog maar eens moet kopen haha.

 

Reactie op “Een week zonder suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten