Mijn week – hitte, hitte en nog eens hitte

Na weken van afwezigheid vind ik het wel weer eens tijd voor een weekoverzicht. Niet dat ik veel heb gedaan afgelopen week hoor, want door de gruwelijke bloedhitte waren we vooral aan huis gekluisterd. Kijken jullie mee naar afgelopen week?

Maandag

We begonnen de dag onrustig. Noor had erg veel last van krampjes, dus ik deed haar in de draagdoek. Ik heb trouwens deze, mocht je ook op zoek zijn naar een hele luchtige en fijne rekbare draagdoek.

Ondertussen las ik trouwens het boek Slaap!聽van Susan Willekes. Erg ver ben ik nog niet trouwens, maar goed: het is goed om me er even in te verdiepen voordat het zo ver is om Noor te gaan slaaptrainen.

Gelukkig werkte de draagdoek, want even later kon ik haar wegleggen in de familiewieg. De rammelaar, die eigen opgehangen moet worden aan het hemeltje, zocht mijn moeder voor me uit. Mijn vader gaf hem me onlangs en ik vind het heel bijzonder dat mijn lieve mams hier nog mee bezig is geweest voordat ze stierf.

’s Avonds ging mijn man boodschappen doen. Op het lijstje zette ik ‘veel ijs’ en dat nam hij gelukkig serieus. Hij nam niet alleen deze drie dozen mee (die Magnums zijn echt ver-ruk-ke-lijk), maar gooide ook een doos aardbeienijsjes in de kar. Lieve man, ik hou van jou, want liefde gaat door de maag 馃檪

Dinsdag

Dinsdag begonnen Noor en ik samen in bed. Wat een lekker hummeltje is het toch. Ondanks dat ze in de co-sleeper naast me slaapt vind ik het fijn om haar af en toe in mijn armen te nemen. Dat is trouwens soms ook wel noodzakelijk hoor, want ze kan ’s nachts heel onrustig zijn en wordt dan alleen in mijn armen rustig.

Later wilde Fons mijn draagdoek wel even lenen voor zijn pop. Zo schattig!

Ondertussen lag Noor lekker in haar babynestje. Hier ligt ze overdag in te slapen trouwens, hij ligt in de box. Ze is nog zo vaak onrustig dat ze niet vaak boven slaapt.聽

Ik besloot de Puckababy erbij te pakken omdat ze zo met haar armen aan het slaan was. Tsja, geen succes dit dus. Ik heb hem inmiddels verkocht, want ik geloof er niet meer in haha.

Woensdag

Mijn man gooit alle deuren en ramen ’s ochtends open en dan is het n贸g 22,5 graden. Nou ja, eigenlijk is dat best koel, aangezien het later in de week zo’n 29 graden is in huis. Wat een ellende, die hitte in combinatie met een plakbaby. Al ben ik al lang blij dat ik niet meer zwanger ben hoor, want toen trok ik die hitte zelf ook erg slecht.

Fons vindt het altijd enorm interessant als ik ga kolven. Inmiddels probeer ik te kolven zonder dat hij er bij is, want hij heeft al een paar keer het apparaat harder gezet. AUW!

Voor de rest maak ik weinig tot geen foto’s vandaag. Ik heb het warm, de baby heeft het warm en de peuter drentelt er lekker tussendoor. Fons heeft er niet zoveel last van gelukkig. Hij vindt het alleen soms wel vervelend dat hij niet de hele dag in de zandbak mag hangen. We hebben namelijk een tuin op het zuiden en het is er zo ongelooflijk warm ’s middags, dus ik heb geen zin om daar met z’n drie毛n levend weg te fikken.

Donderdag

Ik begin de dag met koffie. Z贸 lekker! Nu ik niet meer zwanger ben drink ik soms meer dan 1 kop per dag. Soms, want ik wil niet teveel cafe茂ne binnen krijgen nu ik nog borstvoeding geef. Mijn melkschuim is echt on point sinds ik de melkopschuimer van Tupperware gebruik. Ik had eerst een dure van Krups en die deed het ook wel goed hoor, maar deze goedkope is stiekem veel beter.

Daarna deed ik mijn dochter in bad. Check die haartjes dan! Z贸 schattig!

Het is vandaag 38 graden en ik besluit om als Fons ’s avonds op bed ligt even te gaan shoppen. Gelukkig heeft elke winkel airco, dus tussendoor kan ik bijkomen van de hitte buiten haha. Veel shop ik niet trouwens en zeker geen spullen voor mezelf, maar het was fijn om er even uit te zijn. Omdat ik naar een dorp vlakbij mijn vader ging reed ik nog even bij hem langs voor een ijsje. Lekker!

Vrijdag

Bij Zeeman kocht ik donderdag deze twee pakjes. Zo schattig en z贸 goedkoop! Ik ben echt gek op boxpakjes en wat mij betreft koop ik alleen nog maar boxpakjes haha. Ik had eigenlijk niet eens broekjes en shirtjes hoeven kopen, want als ik die Noor nu aantrek zit ik me alleen maar te ergeren aan alles wat omhoog kruipt. Irritant vind ik dat!

Ondanks de warmte wil Noor alleen maar bij mij slapen. Ze wordt zo heerlijk bol, vind je ook niet? Ik hou van chubby baby’s 馃檪

Mijn handschrift is tegenwoordig niet meer zo mooi, maar dit briefje plakje ik op de deur voor de postbezorger. Het was weer achterlijk warm en ik gunde hem een ijsje. Hij klopte gelukkig op de deur, dus kreeg hij een aardbeienijsje. Hij was er heel blij mee!

Mijn man haalde ’s avonds eten op de Pasar Malam die de afgelopen dagen in de stad was. Helaas smaakte het deze keer niet zo lekker. Jammer is dat altijd, vooral omdat ik me er zo op had verheugd.

’s Avonds kijken we vanuit ons keukenraam en later ons slaapkamerraam naar de bloedmaan. Mooi verschijnsel en het was perfect te zien hier in het noorden.

Zaterdag

Ik begin de dag met een kolfsessie.

Daarna komt Iris op kraamvisite. We kennen elkaar via Instagram en hebben regelmatig contact via whatsapp. Ik ging bij haar zoontje C. op kraamvisite en zij kwam zaterdag met haar zoontjes langs. De chocoladetaart van Jumbo is mijn favoriete taart en die nam ze mee. Z贸 lekker!

’s Avonds ging ik naar de Pasar Malam voor een herkansing. Ik ging naar het tentje waar de langste rij stond en dat was een goede keuze. De sat茅 was verrukkelijk, de gado gado lekker knapperig en de karedok soort van pittig. Soort van, want echt pittig is het Indonesische eten in Nederland nooit 茅cht.

Zondag

Zondag = luierdag! We doen rustig aan en vermaken ons in en om het huis. ’s Middags ga ik toch nog even de deur uit: op naar Wolvega. Daar is de Action open en ik heb nog wat dingen nodig voor de verhuizing. Uiteraard loop ik met veel meer dan nodig de tent weer uit. Standaard is dat h猫, bij de Action. Ik stuurde mijn man trouwens deze foto, want hij wilde zeker weten dat ik niet het allergoedkoopste zeil meenam haha.

Fons ging met zijn vader naar het bos en ik bleef thuis met Noor. Voor nu vind ik het nog lastig om met z’n viertjes dingen te ondernemen, dus doen we vaak dingen apart van elkaar. Tijd om eens wat tijd buiten de deur met z’n vieren door te gaan brengen.

Verder doen we weinig. Noor besluit de hele avond te huilen en onrustig te zijn, dus in plaats van dit verslag af maken ben ik druk met haar. Gelukkig slaapt ze ’s nachts wel verrukkelijk lang en komt ze pas om 4.30 uur. Heerlijk! Dat maakt de lange en ietwat frustrerende avond weer goed. Al vind ik het wel zielig dat ze haar draai niet kon en kan vinden. Arme newborn.

Zo, dat was het weer! Deze week gaat Fons logeren bij zijn opa, ben ik een nachtje alleen met Noor, krijgen we veel kraamvisite en gaan we EINDELIJK tekenen voor ons huis!

Geniet van jullie week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten