Mijn week – beginnen met de babykamer

Hallo daar! Het is alweer maandag en ik had gisteravond eindelijk weer eens wat puf om een weekoverzicht in elkaar te zetten. Afgelopen week vloog weer voorbij, heerlijk. Kerst komt nu écht in zicht en hoewel ik het ook een moeilijke tijd vind kijk ik er altijd naar uit.

Maandag

Ik begin de dag rustig met Fons en Noor. Noor kan sinds afgelopen weekend niet alleen van rug naar buik draaien, maar ook weer terug. Dat scheelt een hoop frustratie haha. Nou ja, die frustratie heeft ze eigenlijk niet heel lang gehad, want ze had het terug rollen zó onder de knie. Yup, ook ik vind dat ik een wonderkind heb natuurlijk haha.

Aan het einde van de ochtend komen mijn schoonouders langs om te helpen met de babykamer. Ik ga met Fons nog even snel een kleurtje voor de muur kopen. Totaal niet voorbereid natuurlijk, maar dat werkt voor mij het beste. Binnen een minuut kies ik een kleur en app ik een foto naar mijn man om te vragen of hij het er mee eens is. Dat is hij gelukkig, dus ga ik naar de mengservice om een pot te kopen. Handig!

’s Avonds kijken we het Sinterklaasjournaal en dat is ook meteen de enige keer deze week. Fons vindt er werkelijk niks aan.

Dinsdag

We beginnen de dag bij het consultatiebureau. We moeten extra lang wachten op een mevrouw die te laat komt en gewoon ook nog voor mij mag, dus ik ben alweer geïrriteerd haha. Ik ga alleen naar het consultatiebureau voor de vaccinaties. De tussentijdse afspraken sla ik over, want ik erger me altijd helemaal kapot aan die mensen daar. Nu wilde ik het vandaag weer een kans geven, dus ik vroeg om advies qua voeding voor Noor, maar dat was zo’n dom advies dat ik meteen weer wist waarom ik daar alleen voor de vaccinaties kom. Ik zou willen dat het anders was, maar ik baal echt van dit consultatiebureau. 

Als we thuis komen ligt er een pakket van Lillydoo op me te wachten. Fons helpt met uitpakken, zoals altijd. Hij is er steeds als de kippen bij als er een pakketje komt en vindt het prachtig als hij de doos open mag maken. De luiers zijn nog ietsje te groot voor Noor, dus zodra ze erin past gaan we ze testen. De luierdoekjes zijn we al wel aan het testen en die zijn fijn!

’s Avonds ploffen mijn dekentje en ik op de bank. Ik heb het echt altijd koud sinds ik een maagverkleining heb gekregen. Zó vervelend, soms! Al is het koud hebben beter dan altijd zweten hoor, want dat was het geval toen ik nog dikker was. Bah, dat gezweet is zo smerig!

Woensdag

Noor drinkt de laatste tijd zo slecht. Krijsen, moeilijk doen en bijna de helft laten staan is heel normaal tegenwoordig. Ik word er moedeloos van.

Ik was het nog niet van plan, maar ik begin toch maar alvast met hapjes. Ik weet even niet waar mijn Babycook is, dus ik stoom wat wortels. Noor vindt het uiteraard nog niet heel lekker, maar ik vind dit toch wel een hele mooie mijlpaal. Mijn kleine meisje wordt groot!

Er komt een mooi perspakketje binnen. Fotograferen als Fons wakker is niet zo’n goed idee, haha. De Cherry Blossom lijn van Kneipp ruikt zó ontzettend lekker! Ik heb een bubbelbad, maar heb deze nog steeds niet gebruikt, dus daar moet ik maar eens verandering in aan gaan brengen. De bodylotion en handcrème heb ik al wel gebruikt en die zijn fijn. Die bodylotion in een spuitbus vind ik echt een uitkomst, zó handig!

Daarna lunch ik als een echte fitgirl met eiwitten en gezonde vetten. De rest van de week ben ik niet zo gezond bezig, maar ik probeer het binnen de perken te houden door mijn hoofdmaaltijden koolhydraatarm te houden.

’s Avonds fik ik weg bij de open haard. Ik ga er altijd naast zitten en dat is heel fijn, maar soms is het te warm haha. Toch klaag ik niet, want wat is het heerlijk om zo te kunnen vuurtje fikken in huis!

Donderdag

Ik bestelde bij Lidl een aantal kledingstukken voor de kinderen die vandaag binnen komen, waaronder deze skibroek voor Fons. Hij valt ontzettend ruim. Fons draagt maat 104 en dit is maat 98/104 en het is nog steeds te groot. Deze broek lijkt me ideaal in de winter. Dan kan hij lekker buiten spelen zonder het meteen koud te krijgen.

Na het maken van de foto van zijn broek pakt Fons mijn telefoon en maakt foto’s van zijn zusje die op het speelkleed ligt haha. Ik zag deze foto’s gisteravond pas en moest zo hard lachen. Een hele serie van Noor die ook naar hem kijkt, maar dat zie je niet zo goed.

De dochter van een familievriendin kreeg een maand na mij een kindje en ik heb haar wat spulletjes die ik niet meer gebruik cadeau gedaan. Ze was daar zo blij mee dat ze opdracht gaf een bos bloemen voor me te kopen. Ik hou van dit soort boeketten!

Vrijdag

Vrijdag kreeg ik visite van de moeder van een jeugdvriendin. Heel leuk, zo’n moederfiguur die af en toe langs komt nu mijn eigen moeder er niet meer is. Mijn mattie van vroeger woont tegenwoordig in China en had haar moeder deze Dr. Martens meegegeven. Haar dochter had deze gedragen en ze vond ze wel tof voor Noor. Nou, ik vind ze ook tof! Moet jij raden wie er ook Dr. Martens gaat kopen zodat ze kan twinnen met haar dochter. 🙂

Lekker wazig, deze foto, maar ik vond het zo grappig om Fons te zien smullen. Als hij om chippies vraagt bedoelt hij cornflakes en daar geniet hij dus enorm van! Er zit zelfs nog een flake op zijn trui geplakt haha.

Later die middag vroeg hij om een deken. Lekker ding.

Mijn schoonmoeder stuurde ’s avonds deze foto. Ze was bij het boek signeren van Pauline, die illustrator van het boek Thuis bij muis. Fons krijgt dus zijn eigen gesigneerde boekje. Ik kende Pauline nog niet, maar ze is net zoals mijn schoonouders een Haarlemse en maakt hele leuke tekeningen. Ze is ook te volgen op Instagram.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Muis (@thuisbijmuis) op

Zaterdag

Ik ben van plan weinig te doen. Ik ben moe, moe en nog eens moe. Toch ga ik in de ochtend even naar Steenwijk om een nieuwe fles te kopen voor Noor. Ik krijg via Instagram de tip voor de flessen van MAM en koop er meteen speentjes bij.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wereld Prematurendag. Mijn oudste moppie kwam ruim 5 weken te vroeg. Zomaar. Zonder reden en razendsnel. Deze foto werd een halve dag na zijn geboorte gemaakt toen ik hem voor het eerst mocht vasthouden. Niet strelen, geen extra prikkels, alleen vasthouden. Voorzichtig legde de verpleegkundige hem met al zijn slangetjes op mijn borst. Ik huilde tranen met tuiten. Is dit mijn baby? Heb ik dit op de wereld gezet? Ik wilde hem zo graag mee naar huis nemen, maar dat mocht helaas pas twee weken later. Het was een verdrietige tijd, maar wij hebben hem gelukkig positief af kunnen sluiten. Fons werd prematuur geboren, maar niet zó prematuur dat er extra gezondheidsproblemen aan te pas kwamen. Wij prijzen ons gelukkig met onze gezonde zoon en denken vandaag aan al die ouders bij wie de vroeggeboorte van hun kind minder positief afliep. #wereldprematurendag #prematuur #meneerfons #worldprematurityday

Een bericht gedeeld door MrsMama (@mrsmamanl) op

Het is Wereld Prematurendag en ik plaats deze foto.

’s Middags komen mijn zusje en haar vriend onverwacht langs. Gezellig! Ik maak van de gelegenheid gebruik en sleep mijn zus mee naar Intratuin. Ik wil namelijk na anderhalf jaar plantloos bestaan graag wat plantjes in huis. We slagen prima en vergeten op de terugweg langs de supermarkt te gaan. Kortom: stiekem hadden we zin om eten te bestellen, dus dat doen we dan ook. Argentijns wordt het, heerlijk.

Zondag

Ik ben vroeg wakker met de kinderen. Ik probeer de MAM fles en dat is geen succes. De speen is te groot en ondanks dat ik Noor’s voeding indik met Johannesbroodpitmeel komt het er veel te snel uit. Gevolg: krijsen to the max! Vreselijk! Ik ga nog een speen een maatje kleiner proberen en anders is dus dit ook een verloren zaak haha. De speentjes pakt ze wel heel goed trouwens, dus dat is een hit! 

Fons en ik gaan even op de koffie bij mijn vader en ik maak vanuit de woonkamer deze foto. Lekker handig, zo met de weerspiegeling van mijn telefoon haha. Maar Fons had ongelooflijk veel lol met mijn broer buiten, zo schattig om te zien.

’s Middags gaat mijn man verder met de babykamer terwijl ik me bezig hou met de kindjes. Aan het einde van de middag gaan we nog even wandelen bij ons in de buurt. Wat wonen we toch mooi!

’s Avonds doen we niet zoveel meer. Mijn man steekt de haard in de hens en ik vermaak me met dit verslag. Jammer dat het weekend alweer voorbij is.

Aankomende week staat er weinig op de planning, behalve dan dat Fons morgen voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat. De mijlpaal der mijlpalen. Nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen, maar hij gaat. Mijn moederhart huilt nu al haha. Wat gaan jullie doen deze week?

Reactie op “Mijn week – beginnen met de babykamer

  1. Die eerste foto waarom Fons het winkelmandje trekt is zo mooi! Ik heb het ook altijd koud, kun je je gelukkig tegen kleden. Mag ook altijd graag met een dekentje op de bank zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten