Wat was 2018 een mooi jaar

Wat was 2018 een mooi jaar. Een mooi en heftig jaar eigenlijk, maar vooral mooi. Natuurlijk staat de geboorte van Noor met stip op nummer één van mooie gebeurtenissen. Doordat dat zo allesomvattend is kan ik bijna niet meer denken aan andere dingen, maar toch zijn er heel veel mooie momenten geweest. Vandaag wil ik er een aantal met jullie delen.

Babyshower

Nooit had ik verwacht ooit een babyshower te krijgen, maar tóch organiseerden mijn blogvriendinnen er eentje voor me. Tijdens een weekendje weg met mijn blogmatties werd ik totaal verrast met een fantastisch roze feestje. Compleet met slingers, roze koeken, roze ranja en noem het maar op. En de cadeaus, echt niet normaal hoor! Ze hebben me enorm verwend met de prachtigste dingen voor Noor. Ik denk er met een glimlach aan terug en ben ze nog steeds ontzettend dankbaar voor dit mooie gebaar.

Fons

Het ligt voor de hand natuurlijk, maar Fons is zo fantastisch. Hij maakt enorme sprongen de laatste weken en dat is heel leuk om te zien. Hij begint eindelijk meer te praten, doet ons steeds meer na en is ontzettend leergierig. En daarnaast is hij een enorme peuterpuber, maar goed: dat hoort erbij. Al vind ik het wel lastig hoor, de combinatie van een peuterpuber met een baby. Maar goed, Fons is over het algemeen een lekker blij kind. Hou ik van!

Een nieuw huis

Nu zal ik verhuizen met een newborn aan niemand aanraden, maar verhuizen naar ons fantastische nieuwe huis is wel een geweldig moment geweest afgelopen jaar. We zijn vorig jaar november geloof ik begonnen met zoeken en in april vonden we hét huis. Mijn man lopen nog steeds wel eens elkaar high fives gevend door het huis, zo fantastisch vinden we het. Het was even wennen en er vielen en vallen ook wel wat dingetjes tegen, maar over het algemeen hebben we het echt heerlijk hier. De kinderen hebben alle ruimte, de katten spelen elke dag lekker buiten en wij genieten volop van al het moois om ons heen. Er moet nog steeds veel gebeuren om het écht een thuis te maken, maar we zijn al hard op weg.

Een échte kraamweek

Na de geboorte van Fons had ik geen kraamweek, dus dat het nu met Noor wel zo was geeft een extra dimensie aan deze fantastische week. We hadden een heerlijke nuchtere kraamverzorgster die gewoon haar gang ging in huis. Ze gaf tips, gaf me waar nodig een schop onder mijn kont, was superlief voor ons alle vier en maakte er echt een topweek van. Wat was dat fijn! Ik wens iedereen zo’n mooie week toe!

Meer content met mezelf

Jarenlang vond ik mezelf maar stom, maar ik ben steeds meer content met mezelf. Mag ook wel, want ik ben 36. Het zal tijd worden, toch? Ik heb geen zin meer om me onzeker te voelen. Ik leef, net als iedereen, maar één keer en wat is het zonde om me druk te maken om wat anderen eventueel van me zouden kunnen denken. Ik probeer me ook minder te ergeren aan anderen. Dat lukt niet altijd, maar het gaat steeds beter. Al doende leert men, toch?

Noor

Oké, laten we het toch even over de geboorte van Noor hebben. Hét event van 2018 kan ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Ik schreef er een bevallingsverhaal over, dat lees je hier.

Fijne mensen om me heen

De verhuizing naar het noorden is nog steeds de beste beslissing ooit. Ik voel me hier heel fijn en geniet van de mensen om me heen. Mijn vader woont in de buurt, ik zie mijn broers en zus vaker, ik heb leuke contacten met anderen en ik heb lieve vriendinnen. Ik ben geen allemansvriend en dat hoeft ook niet, maar zoals het nu loopt is het perfect.

Het afgelopen jaar heeft me rust gebracht. Niet letterlijk, want ik heb het drukker dan ooit met die kleintjes, maar de innerlijke rust die ik voel is heel welkom. Voor aankomend jaar zou ik niks anders willen. Geen goede voornemens (behalve die 10 kilo afvallen, maar ook dat komt goed haha), maar gewoon go with the flow. Ik ga voor nog zo’n fantastisch jaar!

Wat was jouw fijnste moment van het afgelopen jaar? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten