Warme voeten in Esgii sloffen

Ik heb het heel vaak koud. Zelfs in de zomer lukt het me om onder een dekentje op de bank te liggen. Nu de herfst is aangebroken en ik weer zonder gezeur mijn dekentjes, sloffen, warme sjaals en mutsen kan gebruiken ben ik een gelukkig mens. Sinds kort heb ik warme voeten in Esgii sloffen. Echt, mijn voeten zijn me nu al dankbaar. En als ik warme voeten heb voelt de rest van mijn lichaam ook een stuk aangenamer, dus dit is een fijn geschenk.

Het verhaal achter Esgii

Esgii is in 2009 ontstaan na een reis door Mongolië. De oprichters kwamen in aanraking met de lokale bevolking die producten van vilt maakten. Al snel ontstond het idee om deze producten naar Nederland te halen om zo de lokale bevolking te steunen en stimuleren. De sloffen en pantoffels van Esgii worden in Nederland ontworpen en vervolgens in Mongolië geproduceerd. Esgii maakt gebruik van kleine producenten en bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen die handelen volgens de principes van Fair Trade. Door middel van het creëren van werkgelegenheid en het opleiden van hun medewerkers krijgt de lokale bevolking meer kans op een betere toekomst.

De sloffen van Esgii (esgii is het Mongoolse woord voor vilt) worden gemaakt van Mongoolse schapenwol en Merino wol. Je kunt ze het hele jaar door dragen. Wol ventileert namelijk. Zo houden de sloffen en pantoffels je voeten in de zomer lekker koel en in de winter behaaglijk warm.

Esgii sloffen verkrijgbaar in kleine en grote maten

De sloffen van Esgii zijn verkrijgbaar in babymaatjes, maar ook in de grotere maten. Ik vind de vilten babyslofjes echt heel erg schattig. Fons was nog maar zo’n klein ukkie afgelopen winter en ik had hem graag deze slofjes aangetrokken. De veters zijn overigens verkrijgbaar in roze, wit en blauw.

Zelf heb ik een grotere maat, maat 42. Voor mij kan het ook heel lastig zijn om fijne schoenen en sloffen te vinden, dus het is goed om te horen dat Esgii ook grotere maten beschikbaar heeft. Zelfs mijn broers die maat 49 hebben kunnen dus bij Esgii terecht.

De sloffen die ik ontving van Esgii zijn lekker knallend. Geel is niet een kleur die ik snel zou kiezen trouwens, maar eenmaal aan vind ik ze wel tof. Het zijn werkelijk de warmste en fijnste sloffen die ik in mijn bezit heb. Ik heb de hele dag warme voeten, maar ik krijg er geen zweetvoeten in en heb ook geen last van stinkvoeten. Kortom: ik ben er blij mee. Ik draag ze zelf zonder sokken trouwens, want ze zijn echt warm genoeg. Je kunt wel sokken aan doen natuurlijk, maar zelf vind ik dat overbodig.

Draag jij ook graag sloffen in de winter of trek jij liever een extra dik paar sokken aan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten