Waarom ik juist nu moeder word

Jong moeder worden stond voor mij nooit op mijn verlanglijstje. Sterker nog: ik wilde helemaal niet moeder worden. Een kind? Niet voor mij. Hoewel het me hartstikke leuk lijkt om niet heel veel ouder te zijn dan je kind denk ik dat het voor mij veel fijner is om op dit moment in mijn leven moeder te worden. Waarom ik juist nu moeder word vertel ik vandaag.

Dat ik pas moedergevoelens kreeg toen mijn eigen moeder stierf vertelde ik al eerder. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik denk dat het zo heeft moeten zijn. Ik ben 34 als ons kindje wordt geboren, mijn man is dan 40. Tsja, we zijn geen jonge ouders meer en ik denk dat het voor ons beide perfect is.

Toen ik in de twintig was was ik he-le-maal niet toe aan een kind. Ik zat niet lekker in mijn vel, was depressief, niet gelukkig. Een kind had dat allemaal niet veel beter gemaakt denk ik. Sterker nog, ik denk dat het het alleen maar erger had gemaakt. Niet alleen niet leuk voor mij, maar al helemáál niet voor het kindje.

Mijn man en ik zijn in maart 10 jaar bij elkaar. Tien hele jaren! Wow, wat een tijd zeg! We hebben hele leuke jaren gehad, maar tijdens mijn depressies was het allemaal heel heftig. Ik mag in mijn handjes knijpen dat ik zo’n stabiele man heb getroffen. Dat hij altijd achter me staat en me zal steunen waar hij maar kan. Dat ik weet dat ik altijd op hem terug kan vallen geeft me een geborgen en fijn gevoel. Wat hou ik van deze man zeg! Een kind is wat ons betreft echt de kroon op onze relatie en wat zijn we blij dat we het mee mogen maken!

Naast het feit dat mijn man en ik zo’n fijne relatie hebben vind ik het ook heel fijn dat ik nu gezond ben. Nu ik zoveel ben afgevallen zit ik niet alleen psychisch beter in mijn vel, ook lichamelijk ben ik in goede conditie. Ik denk dat ik een zwangerschap niet eens aan had gekund als ik nog zo zwaar was geweest. Ik had namelijk ontzettend veel kwaaltjes en ervoer het leven als heel erg zwaar, dus een zwangerschap had dat nóg erger gemaakt.

En het klinkt misschien stom, maar ik vind het fijn dat mijn meneer en ik al wat van de wereld hebben gezien. Samen hebben we prachtige reizen gemaakt naar Indonesië, Vietnam, Singapore, Amerika, noem maar op. De foto hierboven is gemaakt in Yosemite National Park bij San Francisco. Wat was dát gaaf! We hebben allebei heel sterk de behoefte om te reizen (en ik vind het vooral ook ontzettend fijn om dan weer naar huis te gaan, haha). Hoewel heel veel mensen zeggen dat je leven heus niet stopt na de bevalling vinden we het beide nog wel lastig om te bedenken dat we verre reizen gaan maken met onze kleine. Hoe doen jullie dat met de kinderen? Maken jullie nog verre reizen of was het daarmee gedaan toen de kinderen er eenmaal waren?

Ik denk dus dat dit voor mij het perfecte moment is om een kindje te krijgen. We hebben het goed, hebben een fijne relatie, ik voel me goed, mijn man voelt zich goed en we zijn er gewoon aan toe.

Wanneer voelde jij dat je toe was aan een kindje?

19 reacties op “Waarom ik juist nu moeder word

 1. Wat mooi geschreven. wat ga jullie kindje twee super lieve ouders krijgen.
  Heel veel geluk en gezondheid toegewenst.
  Knuffel van mij.

 2. Ik ben 31 en mijn vriend 32, ook niet piepjong meer maar ik voel me er nu ook pas echt klaar voor (hoewel, wanneer ben je écht klaar voor een kind?:p). Wij zijn nu 8j samen en we hebben lang een appartement gehuurd en zijn dan gaan bouwen. 1/7/2014 zijn we verhuisd en in augustus hebben we toen besloten eraan ‘te beginnen’. In juni vorig jaar was het dan zo ver, positieve test 😀 en nu heel ongeduldig aan het wachten wanneer ze komt :p

  1. Haha ja dat is ook zo, wanneer ben je nou echt klaar voor een kind? Mooi dat jullie ook heel bewust gekozen hebben voor een kind! Het prachtige huis en de goede relatie is er al, dus dat kindje mag nu wel komen, toch? 🙂

 3. Dat reizen was voor mij ook een dingetje. Hoeft niet per se ver, spontane uitstapjes zijn al fijn. Mijn kleine man is nu 1,5 maand en ik merk dat ik het nu al heel erg mis. En ja, ik weet ook wel, zodra hij groter wordt dan kan het allemaal wel weer. Maar de eerste maanden is het afzien / wennen.

 4. Ik vind dat kinderen krijgen tegenwoordig niet meer zo aan een leeftijd vastzit. Ik vind dat als je kan zeggen dat je er klaar voor bent (of je nu 20 ben, of je bent er 40) je aan kinderen moet beginnen! Ik vind dat je heel mooi verwoord hebt wat je bedoelt en vind! Daar mag je trots op zijn; geniet van je zwangerschap..!

 5. Wij moeten snel een bakkie doen en praten over verre reizen! Want JA dat kun je helemaal prima met een kleine doen!

  Ik was echt zo angstig, de eerste keer dat we met Bradley, van toen 11 mnd, naar Indo gingen. De één vraagt je waar je in hemelsnaam aan begint, de ander over irritatie nummer één – huilende kinderen/baby’s aan boord van het vliegtuig, de ander vraagt wat je je kind aandoet en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Maar zo eigenwijs als wij zijn, zijn we lekker wel gegaan. En het ging helemaal super! Sterker nog, ik adviseer je (en dat meen ik oprecht!) om ver weg te gaan terwijl de kleine nog een baby is! Oké, begin er niet aan als je een huilbaby hebt :-P. Je hebt een soort mand/bedje in het vliegtuig waar de kleine echt super in ligt en net als in Indo is de bevolking weg van baby’s. Dus iedereen helpt je, ik vond het fantastisch! Daarna zijn wij nog twee keer (voordat Bradley 3 jaar was) met hem naar Indo gevlogen. En angst had ik zeker, elke keer weer, gaat dit wel goed komen met mijn kleine “ADHD” peuter? En ja alle keren was het vliegen echt geen probleem en de vakantie super! Bradley hebben wij geleerd dat je in het vliegtuig slaapt, en dat doet hij dan ook 11 uur!

  “Met een kleine verandert je hele leven.” Ja dat klopt! Echter beslis jijzelf hoe, waar en wat!

  1. Ja jullie zijn de expert! Snel even een bakkie doen inderdaad! Ik wil volgend jaar stiekem wel naar Bali, dus dan hoor ik graag de tips voor daar 🙂 Als we een ADHD kindje krijgen gaat ie gewoon met jullie mee op vakantie haha.

 6. Mooi dat je zo vol overtuiging op dit moment toe bent aan een kindje. En wat fijn dat je zo’n stabiele man hebt. Toen je dat schreef moest ik even aan die van mij denken, die is ook zo stabiel, zo fijn is dat.

 7. Toen ik je titel las, dacht ik heel eerlijk dat je ouder zou zijn (niet naar je foto gekeken hoor). Ik vind 34 nog niet oud. Niet jong maar ook zeker niet oud een mooie leeftijd en vooral als het nu zo sterk en zo goed voelt.
  Super mooi om te lezen dat je man zo naast je staat en overal doorheen helpt.
  Jullie reizen zijn herkenbaar, mijn lief en ik hebben een groot deel van Azië gezien. Dit jaar gaan we met spruit naar Amerika, spannend, maar ik hoop gewoon dat het goed gaat. We hebben een relaxte baby en hij is dan 1 en 2 maanden. Hopelijk kan ik over een half jaar zeggen dat verre reizen met een baby wel degelijk kunnen.

  1. Wat leuk dat jullie ook Azië hebben gezien! Waar gaat de reis naartoe in Amerika? Kan me voorstellen dat het superspannend is, dus ik hou je in de gaten haha. Ben benieuwd hoe jullie het gaan ervaren!

 8. Toen ik moeder werd was ik nog niet klaar om moeder te worden. Ik werd het en ik had geen keus. Achteraf ben ik natuurlijk onwijs blij met onze zoon en wil ik echt niet meer anders. Wel is ons meisje en bewuste keus geweest. Mijn eierstokken rammelden en ik wilde zo graag een normale zwangerschap meemaken.

  1. Ik heb daar ook helemaal niet bij stil gestaan, dat er vrouwen zijn die én niet merken dat ze zwanger zijn én er misschien nog helemaal niet klaar voor zijn. Gelukkig ben jij heel blij met jullie zoon en heb je ook een zwangerschap mee mogen maken die wel bewust is geweest en waar je van hebt kunnen genieten! Het lijkt me heel heftig hoor, zomaar opeens moeder worden! Diep respect dus!

   1. Dankjewel voor je lieve woorden! Ik was er inderdaad nog niet klaar voor dacht ik, maar volgens mij gaat het mij best goed af haha! Het is best heftig en heb daardoor ook een burn-out gehad. Maar achteraf was die achtbaan het helemaal waard <3

 9. Wat een heftige jaren heb je achter de rug. Ik was 32 toen ik moeder werd. Ik realiseerde me nooit zo erg dat je dan aan de ‘oude’ kant zit, als ouder.
  Dar reizen met kinderen daar worden prachtige blogs over geschreven. Ik ben de laatste jaren Europa niet uit geweest, maar dat is niet omdat ik dat niet wil of ‘durf’. Ik vond het met de kids gewoon leuk om hier een en ander te ontdekken en roadtrips te maken met de auto. Met de oudste zijn we drie weken naar de Peloponessos geweest, met de twee bijna een maand op weg naar Toscane via Frankrijk, Zwitserland, het Comomeer, afgelopen jaar in Denemarken en aankomende zomer naar Noord-Portugal. En opeens ben ik Nederland en België meer gaan ontdekken. Er is zoveel moois te zien. Reizen wordt anders. In sommige dingen moet je handig worden (een dagindeling), andere dingen worden echt leuker (veel sneller contact met locals).
  Ik kwam hier getriggerd door je titel, ik ga je volgen om te zien waar je heen gaat.

 10. Ik heb het al wel vaker verteld; ook toen mijn moeder was overleden dacht ik: hmm, is dit alles? Het was een uitstekend – maar moeilijk – moment om zwanger te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten