Waar ik me op verheug als de baby er straks is

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik heb toch een heleboel dingen waar ik me op verheug als de baby er straks is. Ik ben benieuwd of ik daar straks hetzelfde over denk, dus daarom deel ik ze met jullie:

 • Die eerste knuffel met mijn kind. Dat eerste moment dat het op mijn buik ligt en ik naar ons kindje kan kijken. Oh, wat heb ik daar ENORM veel zin in!
 • Mijn man als vader zien. Ik denk dat mijn meneer lekker gaat zitten huilen als de baby er eenmaal is. Niet dat ik me op dat huilen verheug, maar ik verheug me wel op de eerste ontmoeting tussen vader en kind. Volgens mij is mijn man een ontzettend goede vader, dus dit kan niet mis gaan!
 • En laten we dan meteen maar even de familie noemen. Mijn schoonouders en zwager worden voor het eerst opa, oma en oom. Dat is natuurlijk ontzettend tof! Daarnaast is het voor mijn familie het eerste nieuwe leven na het overlijden van mijn moeder. Een bijzonder moment, denk ik.
 • Trots achter de wandelwagen door het dorp paraderen, haha. Ik heb er al helemaal zin in! Ook al heb ik geen zin in die onbekenden die ongetwijfeld zomaar in de wagen willen kijken om te zien wat er in ligt, haha.
 • Het duurt nog even voordat het kan, maar ik verheug me enorm op samen met ons kindje koekjes bakken, haha. Ik heb zelf hele leuke herinneringen aan broodjes en koekjes bakken met mijn ouders, dus die traditie wil ik graag voortzetten.
 • Moeder/kind dagjes. Van die speciale dagen waar je met z’n tweetjes leuke dingen gaat doen. Ook dat is weer iets van mijn eigen jeugd. Mijn ouders namen al hun kinderen wel eens een dagje apart mee op stap. Ik vond dat zó leuk! Die één op één aandacht voelde heel speciaal.
 • Naar de dierentuin gaan. Zoiets waar ik nu zonder kinderen niet zoveel aan vind. Met kinderen voor hun nieuwe dieren ontdekken is gewoon zo tof! Ik verheug me echt op de dag waarop ik alle dieren kan aanwijzen aan mijn kind. Niet aan een baby natuurlijk, het moet wel al wat ouder zijn denk ik.
 • De waardering die ik ga hebben voor rustige ochtenden haha. Het klinkt stom, maar ik denk dat we een rustige dag pas écht gaan waarderen als er een baby in het spel is. Wij hebben nu standaard rustige dagen en vinden dat heel normaal. Hoe lekker is het om het leven weer eens extra te gaan waarderen? Om niet alles voor lief te nemen, maar meer te genieten van het moment? Niet dat dat zonder kind niet kan hoor, maar het voelt voor mij denk ik wel anders.

En wat ik niet wil is vrouwen die nog geen moeder zijn voor het hoofd stoten. Soms schrijf ik wel eens een artikel en dan denk ik: wat moet het W$$!#$6^%&*( zijn als je dit leest terwijl je niet zwanger kunt raken. Terwijl alles in je schreeuwt om een kind. Zit ik hier lekker te pochen over die baby in mijn buik en het leven wat er gaat komen. Sorry dames. Ik leef écht enorm met jullie mee. Ik kan en mag niet zeggen dat ik begrijp hoe jullie je voelen, maar ik kan misschien wel een klein beetje bedenken hoe naar het moet zijn om geen kinderen te kunnen krijgen. Ik geef jullie allemaal een dikke vette knuffel!

Wat is voor jou het meest dierbare moment wat je hebt gekend?

 

3 reacties op “Waar ik me op verheug als de baby er straks is

 1. Dat als de baby me geboren is, zo warme kleine baby op je borst. We wisten nog niet eens of het een meisje of jongens was en dat maakte niks uit. En de ochtenden, vooral de zondag, lekker met zn drieën in bed wakker worden.

 2. En straks als de baby er eenmaal is heeft elke fase weer iets nieuws en iets leuks om op te verheugen! 😀
  Echt heel cliché, maar het gaat zo snel.
  Nu mis ik de momenten dat onze babyboy nog een ienieminie baby’tje was en lekker op mij in de bank in slaap viel. Nu ligt meneer niet meer stil haha.

 3. Zo ontzettend veel! Ik mocht haar zelf pakken toen ze geboren werd. Wauw wat is dat bijzonder. Aanrader voor jou!! En natuurlijk de allereerste keer dat Naomi bij mij dronk! Een euforisch gevoel. Zo bijzonder. Mijn borsten. Mijn melk. En ze groeit daar op. En inmiddels zijn we alweer bijna 9 maanden verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten