Waar ik blij van word

Ik raak van veel dingen in de stress, voel me soms best ongelukkig en kan me helemaal verliezen in een neerwaartse spiraal. Waar ik blij van word, daar moet ik gewoon wat vaker bij stil staan. Eigenlijk moet iedereen dat doen, of je nu wel of niet zo’n pessimist bent als ik haha. Vandaag wil ik je vertellen waar ik ontzettend gelukkig van word:

  • Mijn man zien met ons kind. Ik denk dat iedereen met kinderen (of honden, katten, konijnen of cavia’s) het wel kan beamen: je partner zien knuffelen, spelen en liedjes horen zingen met je kleintje is gewoon zó tof! Ik merk dat mijn man en Fons steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Fons is werkelijk verzot op hem en zoekt hem steeds op.
  • De geur van de lente. Man, wat hebben we er lang op moeten wachten. De afgelopen weken waren echt verrukkelijk, vind je ook niet? Dat het nu wat kouder is vind ik helemaal niet erg trouwens, want mijn gezwollen enkels kunnen nu even bijtrekken haha. Maar die geuren buiten… Verrukkelijk! En daarbij horen ook de groener wordende natuur. Ik hou er zo enorm van!
  • Schopjes van Noor. Er zijn weinig dingen die ik leuk vind aan zwanger zijn, maar die schopjes zorgen elke keer weer voor een dikke vette glimlach op mijn gezicht. Ik vind het een heel leuk en een beetje gek idee dat ik een mensje aan het uitbroeden ben. Dat ze in mijn lichaam zit is toch bizar? Dat ze van zich laat horen door midden van schopjes vind ik fantastisch.
  • De stijgende lijn die mijn blog doormaakt. Ik begon begin 2016 met dit blog en ben vooral de laatste maanden zo enorm gegroeid. Ik ben daar ontzettend trots op en ga als Noor geboren is keihard werken aan een nog grotere groei. Ik heb er enorm veel zin in. Met die stijgende lijn komen trouwens ook de mooie samenwerkingen, de advertorials en de contacten met andere bloggers. Ik vind het heerlijk dat ik ondanks dat ik thuisblijfmoeder ben mijn blog heb waar ik mijn ei in kwijt kan en waar ik gewoon, heel arrogant, goed in ben. Nog niet zo goed als ik zou willen, maar daar ga ik dus aan werken.
  • Ons nieuwe huis. Ik raak er niet over uitgepraat en droom elke dag weg bij het idee aan het huis. Ik zie de kinderen al lekker spelen in de tuin terwijl ik aan het kookeiland aan het koken ben. Ik zie mijn gezin al bij de open haard opwarmen na een koude winterwandeling. Ik zie onszelf al helemaal bij de kerstboom zitten om cadeautjes uit te pakken. Ik zie mezelf daar oud worden. Heerlijk!
  • De gedachte dat mijn moeder vast ontzettend trots op me is. Vandaag was mijn moeders verjaardag. Of is. We vieren het namelijk nog steeds. Hoewel ze er al 3,5 jaar niet is eten we elk jaar een lekker taartje samen en brengen we haar bloemen. Beetje jammer dat ze zelf niet meer mee doet en de bloemen niet in ontvangst kan nemen, maar goed. Ik denk dat ze het ontzettend tof zou vinden dat ik nu een kind heb en zwanger ben. Ik denk dat ze zou zeggen: ‘zie je wel, Marije? Ik zei toch dat jij ooit kinderen zou krijgen?’ Want dat zei ze dus altijd als ik weer eens stellig beweerde een hekel te hebben aan kinderen haha. Ze had gelijk, zoals altijd. Ze zit nu vast te gniffelen vanaf haar wolkje.

Al met al genoeg om gelukkig om te zijn, toch? En dat ben ik ook. Af en toe is het gewoon een beetje troebel allemaal en moet ik mezelf weer even herinneren aan het feit dat ik gewoon een fantastisch leven heb.

Foto: Shutterstock door Rojchana Loonrasri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten