Voor het eerst uit logeren

Wij gingen dit weekend voor het eerst uit logeren. Niet alleen Fons dus, maar met z’n drietjes. Jeetje, wat vond ik het spannend. Maar dat slapen bij iemand anders ging eigenlijk hartstikke goed.

We logeerden bij mijn vader. Het was natuurlijk bekend terrein en we sliepen zelfs samen in mijn oude kamertje, maar de voorbereiding was wel even een dingetje. De ervaren moeders herkennen het vast wel. Er moet van alles mee. Van hydrofiele doeken tot rompers tot veel kleding tot dekentjes tot de babyfoon.

Ik heb het geluk dat ik in het ‘bezit’ ben van een man die houdt van lijstjes. Hij maakt voor alles een lijstje zodat hij (en in dit geval we) niks kan vergeten. Superhandig, want in de veronderstelling dat ik nooit wat vergeet maak ik nooit lijstjes. Je begrijpt het al: ik vergeet dus altijd van alles. Is het niet om mee te namen naar het logeeradres, dan is het wel om weer mee te nemen naar huis. Ellendig. Maar goed: wij waren goed voorbereid en vergaten dus niks! Het enige waar ik me in verkeken had was de hoeveelheid spuugdoekjes en hydrofiele luiers die ik op een dag gebruik met een refluxbaby, dus gisterochtend stond al vroeg de wasmachine aan.

Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat het slapen in een ander huis in een andere omgeving goed ging. We hadden wel Fons’ babynestje van Done by Deer mee en ik denk dat dat ook wel scheelde. Zo lag hij toch in het vertrouwde nestje waar hij altijd in slaapt. Meneer kwam om 5.00 uur voor zijn eerste voeding en dronk die zonder problemen op. Kortom: ik moet me niet zo druk maken de volgende keer. Ik vraag me alleen wel af: hoe doen de mensen zonder auto dat? De hele kofferbak zat vol en ik kan me niet voorstellen dat je als je met het openbaar vervoer moet ook zoveel mee neemt.

Nu nog een keertje Fons in zijn eentje ergens laten logeren. Zo ver ben ik nog lang niet hoor! Ook al verlang ik wel eens naar uitslapen, ik moet er nog niet aan denken om niet bij Fons te zijn gedurende een dag en nacht. Brrr.

Vind jij het makkelijk om met je baby ergens te gaan logeren of ben jij net zo’n druktemaker als ik?

Reactie op “Voor het eerst uit logeren

  1. Wij zijn al van kleins af aan met onze kinderen uit logeren gegaan. Zonder auto, dus alles mee het OV in. Vaak was het maar voor één nachtje, dus een grote rugzak en trollykoffer mee en klaar! Het gebeurde ook wel dat we door familie werden opgehaald, dat was dan luxe reizen. De oudste dochter ging in het begin in de draagdoek mee (of mc bij een autorit), later in een kinderwagen (ja, dat is wél vervelend meenemen in het OV) Toen dochter 2 er was zat de oudste in de buggy en de jongste in de draagdoek. Zelfs wel eens met twee dragers op pad geweest, zodat de buggy lekker thuis kon blijven – ik heb het niet zo op buggy’s

    Mijn dochters waren geen refluxbaby’s en makkelijke slapers, dus dat scheelde natuurlijk al in bagage in vergelijking met jullie. Mijn meiden zijn nu 2,5 en 4 en gewend om met de trein en bus te reizen. Lange reizen vinden ze niet vervelend en zijn over het algemeen heel netjes onderweg. Alleen als het echt niet anders kan gaat de buggy nog mee de trein in, maar ik wil het zoveel mogelijk voorkomen.

    Wie weet komt er ooit nog wel een auto en worden de treinreisjes minder, maar wel extra speciaal. Ik vond het zelf heel belangrijk om de kinderen van kleins af aan uit logeren te doen of met het hele gezin uit logeren te gaan, omdat ik denk dat ze daar later veel profijt van zullen hebben. Tot nu toe gaat het heel goed als ze zonder papa en mama bij opa en oma of pake en beppe logeren, of dat komt doordat ze dat gewend zijn of omdat ze nu eenmaal vrij makkelijk zijn, geen idee. Ik zou het in ieder geval zo weer doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten