Vernieuwde Newborn Set Stokke Tripp Trapp

Als ik één product kan aanraden aan nieuwbakken ouders dan is het wel de Tripp Trapp kinderstoel in combinatie met de Newborn Set. Toen mijn man en ik Fons kregen deed mijn familie ons een volledig uitgeruste Tripp Trapp met Newborn Set cadeau en wat hebben we daar enorm veel plezier van gehad. Nu is de Newborn Set onlangs vernieuwd. Kijk mee naar mijn ervaringen met deze nieuwe versie van dit gave product.

De twee standen van de vernieuwde Tripp Trapp Newborn Set

De oude Newborn Set heeft maar één stand. Kortom: dat is gewoon een kuipje waar je je kind in zet. Harnasje vastmaken en klaar is Kees. De nieuwe Newborn Set heeft twee standen: een liggende stand voor baby’s van 0 tot 2 maanden en de normale stand voor kinderen tot ongeveer 6 maanden.

Wij kregen deze set toen Noor ruim drie maanden oud was, dus ik heb de liggende stand niet goed kunnen testen met haar. Wel denk ik dat dit een hele goede verbetering is ten opzichte van de oudere versie van de Newborn Set. Die oude versie vond ik in het begin namelijk nog wat eng. Het leek wel alsof Fons er zó uit kon glijden en dat gevoel zou ik absoluut niet hebben als ik mijn newborn in de liggende positie van de Newborn Set zou leggen. Ik schreef hier destijds over mijn ervaringen met de oude newborn set.

De tweede stand is dus de stand die wij op dit moment gebruiken. Noor ligt er heerlijk in. Liggen is wel het beste woord denk ik, want ze zit niet heel erg rechtop. Voor nu is dat heel erg fijn en ik merk ook dat ze het fijn vindt om in het stoeltje te zitten.

Makkelijk te bevestigen

De Newborn Set is heel makkelijk te bevestigen. Het enige wat je hoeft te doen is een hendel indrukken, op de leuning van de stoel klikken en kijken of de indicatoren groen zijn. De set kan trouwens op alle stoelen die vanaf 2009 zijn gemaakt.

De Newborn Set wiegt nog lekker heen en weer als Noor erin zit en beweegt. Lekker voor haar en ook goed voor haar kleine lichaampje. De bekleding is lekker zacht en ze zit goed vast met het veiligheidsriempje. Ze kan er trouwens in tot ze 9 kilo weegt, dus dat duurt nog wel even.

Voor meerdere doeleinden te gebruiken

Wat ik zo fijn vind aan de Newborn Set is dat je je kindje zo altijd dichtbij je kunt hebben als je je handen even vrij moet hebben. Noor is, zoals zoveel baby’s, vaak druk rondom etenstijd. Wil ik nét gaan koken, besluit mevrouw dat ze graag aandacht wil. Die aandacht geef ik haar graag, maar echt handig is koken met één hand niet haha. Daarom zet ik haar dan vaak in de Newborn Set en schuif ik de Tripp Trapp naast mij in de keuken.

Ik gebruik de Newborn Set ook als ze even uit moet buiken van haar flesje en ik even iets anders wil of moet doen. Ze moet vanwege haar reflux toch wel wat langer omhoog gehouden worden en in het stoeltje zakt haar drinken én heb ik mijn handen vrij.

Ook schuif ik de Tripp Trapp gewoon aan tafel als we aan het eten zijn, logisch natuurlijk. Ze zit dan lekker te kirren in haar stoeltje terwijl wij aan het eten zijn. Oké, soms is ze het wel zat natuurlijk, maar over het algemeen gaat het heel erg goed. Ze zit op ooghoogte en is gewoon onderdeel van het gezin, zoals het hoort en zoals ik het graag zie.

Vernieuwde speelgoedhanger

Eindelijk, de speelgoedhanger heeft nu een normale opening zodat ik er heel makkelijk speelgoed aan kan hangen. De oude Newborn Set heeft ook een speelgoedhanger, maar dat is gewoon een rondje. Deze nieuwe speelgoedhanger heeft een opening in het rondje waardoor je speelgoed eraan kunt bevestigen. Superhandig! Ik was altijd aan het klooien met de oude speelgoedhanger. Riempjes, lusjes, gedoe. Ik vind de nieuwe echt een stuk makkelijker.

Verkrijgbaar in drie kleuren

De vernieuwde Tripp Trapp Newborn Set is verkrijgbaar in drie kleuren. Ik heb Grey Melange en de andere twee kleuren zijn Jade Confetti en Coral Confetti. De hoezen zijn gewoon te wassen in de wasmachine.

Mijn mening over de vernieuwde Newborn Set

De vernieuwde Newborn Set is wat mij betreft op veel vlakken echt een verbetering ten opzichte van de oude set. Vooral de twee standen waarin de Newborn Set te gebruiken is vind ik een fantastische vooruitgang. Daarnaast is de opening in de speelgoedhanger ideaal en voelt de bekleding veel zachter aan dan die van de oude Newborn Set.

De oude Newborn Set

Deze vernieuwde Newborn Set is wat langer dan de oude set. Hierdoor bungelen de beentjes beduidend minder, dat was namelijk iets wat ik eng vond aan de oude Newborn Set. Toen ik Fons daar in had liggen had ik wel eens het idee dat hij er zó uit kon glijden. Dat gebeurde nooit hoor, maar het voelde wat minder veilig. Dit onveilige gevoel heb ik helemaal niet bij de vernieuwde Newborn Set.

De Newborn Set is te koop voor €99. Dat is niet goedkoop, maar echt: maak het jezelf als ouder van een newborn zo gemakkelijk mogelijk en koop dit stoeltje gewoon. Je mag me later bedanken haha.

Wat was voor jou onmisbaar tijdens de eerste zes maanden met je kindje? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten