Verlof: mijn dromen versus de realiteit

Zwangerschapsverlof. De tijd waar iedere zwangere vrouw naar uit kijkt. Toen ik net zwanger was droomde ik al over mijn verlof en ik schreef er eerder al een artikel over. Dat die dromen heel anders zijn dan de realiteit, daar kom ik nu achter.

Ik ben nu bijna drie weken met verlof en er zijn al een aantal dingen die anders zijn dan ik had gedacht:

 • Droom: uitslapen.

Realiteit: Slapen lukt helemaal niet zo goed meer. Uitslapen lukte me voor de zwangerschap ook al niet, maar ik had de illusie dit tijdens mijn verlof wel te kunnen. In werkelijkheid ben ik elke ochtend heel vroeg wakker, rond 6 uur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die meerdere plaspauzes gedurende de nacht. Maar goed, ik zeur niet hoor. Ik blijf gewoon lekker liggen tot mijn man er uit gaat. Die heeft de luxe de wekker pas om 8.00 u af te hoeven laten gaan, dus tot die tijd lig ik lekker naast hem. Soms blijf ik nog even liggen, brengt hij me een ontbijtje op bed en lees ik nog wat. Uitslapen? Nope.

 • Droom: veel dingen buiten de deur doen.

Realiteit: Ik kom de deur bijna niet uit. Ik had de droom om leuke dingen te gaan doen. Slenteren door musea, lekker shoppen en nog dat ene gave concert bezoeken. Helaas kan ik door bekkeninstabiliteit bijna niks. Het lukt me nog net om af en toe een boodschapje te doen, maar dan alleen als ik de auto pak. En niet teveel hoef te lopen. Laatst ging ik naar de Appie XL en omdat die zo ontzettend groot is liep ik veel te veel. Gevolg: de rest van de dag met pijn op de bank. En bedankt, bekken.

Niet veel meer kunnen doen is soms lastig voor me, maar stiekem vind ik het ook wel lekker dat ik nu verplicht rust. Ik ben heel goed in het vol plannen van mijn dag, maar nu dat niet meer kan ben ik wat meer op mezelf aangewezen. Een boek lezen, lekker haken. De. hele. dag. Netflixen. Heerlijk vind ik het. Lui to the bone, zullen we maar zeggen.

 • Droom: het huis van top tot teen schoonmaken

Relaliteit: blij zijn dat ik de babywas zelf kan wassen en strijken. Ook zoiets dus, haha. Ik had het idee lekker veel te boenen, de boel eens goed te schrobben en alles wat er te wassen valt te wassen. Helaas komt het er niet meer van. Mijn man neemt me ontzettend veel uit handen en poetst de badkamer als een ware huisvrouw (zelfs nog beter dan dat ik het doe haha), maar irritant dat ik niks zelf kan doen is het wel. Dingen overlaten aan een ander, ik vind het maar lastig.

 • Droom: lekker vaak met z’n tweetjes uit eten.

Realiteit: het komt er niet zoveel van als dat ik zou willen. Dat is dus nog een puntje waar we aan gaan werken. Na deze druilerige dagen wordt het weer mooi weer, dus perfect om weer te dineren op het strand of op de boulevard. Ik rol mezelf wel die kant op, ik heb het er wel voor over haha.

Waar ik wél aan toe kom? Lekker lezen, een deken voor mijn zus en voor Fons haken, rommelen in de babykamer en bedenken of ik nog iets nodig heb (ik wil dus nog een extra dekentje voor in de wieg, dus daar ga ik nog even online naar op zoek), genieten van de rust en relaxen samen met mijn man. Hij werkt thuis, dus het is héél fijn dat hij er overdag gewoon is. Hij helpt me met alles, zorgt voor vrolijkheid en doet 95% van de boodschappen. Wat een geluk! Samen komen we dit verlof wel door en samen kijken we enorm uit naar de komst van Fons. Soms is het nog steeds onwerkelijk om te bedenken dat wij over een week of zes gewoon papa en mama zijn! <3

 

9 reacties op “Verlof: mijn dromen versus de realiteit

 1. leuke ideeën voor haakpatronen heb ik genoeg hoor. Dus rol rustig deze kant op lekkere bank om languit te zitten met een haakwerkje kan altijd. Heb nog een mooi patroon met sterren.
  En lieverd verder lekker genieten van alles om je heen.
  Lieve groetjes

 2. Heeeel herkenbaar. Ik ben echt heel blij dat ik al voor mn verlof met de babywas ben begonnen. Mijn vriend doet de grootste poetsdingen, ik houd het, zo goed als ik kan, bij.
  Ik wilde ook graag al mn series en heel veel films gaan kijken. Heb er helemaal de concentratie niet voor. De dagen gaan zo voorbij terwijl ik dacht me echt te gaan vervelen.
  Sterkte nog de komende weekjes!

  1. Hier vliegen de dagen ook voorbij. Het is nu alweer bijna etenstijd en ik heb bijzonder weinig gedaan vandaag, haha 🙂 Jij ook succes met de laatste weken! Wanneer ben je uitgerekend?

 3. Heel herkenbaar! Ik ben vandaag 35 weken en 6 dagen zwanger en sinds afgelopen donderdag met zwangerschapsverlof. Eerst wou ik tot het einde van week 36 werken maar de gynaecoloog vond dat niet zo’n goed idee omdat de baby behoorlijk vroeg begon in te dalen en ik vorige week al ontsluiting had. Tijd dus om het rustiger aan te doen en hopelijk wacht hij dan nog even!
  Slapen is echt een ellende geworden hé! Al troost ik mezelf met het idee dat het maar een voorbereiding kan zijn voor als de baby er uiteindelijk is… En nu heb je het perfecte excuus om overdag even een dutje te doen :D!
  Veel meer dan wat lezen, een beetje rommelen en kleine huishoudelijke taakjes gebeuren er hier ook niet meer. Het grote voordeel vind ik persoonlijk is dat ik nu een comfortabele broek kan aantrekken want ik hoef de deur niet per se uit, zalig!
  Geniet nog van je zwangerschapsverlof, nu kan dat nog, binnenkort staat alles in het teken van dat kleintje! 😀

  1. Oeh, voor jou is het ook al bijna zover! Spannend zeg! Heerlijk hè, geen nette kleding meer aan maar gewoon als je dat wil de hele dag in huispak op de bank hangen 🙂 Geniet er van en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten