Veranderingen op mijn blog

Vandaag wil ik het eens hebben over de veranderingen op mijn blog. Zoals ik gisteren al schreef in mijn update over mijn zwangerschap ben ik me enorm aan het terugtrekken. Dat hebben jullie denk ik ook al wel door. Ik plaats veel minder content dan voorheen en heb geen schema meer qua artikelen. Dat is niet erg, het hoort nou eenmaal bij hoe mijn leven nu is. Maar toch is het misschien handig om het even wat duidelijk te maken. Gewoon, omdat dat mij misschien ook rust geeft. Zo hoef ik me niet meer schuldig te voelen naar jullie toe, mijn trouwe lezers.

Zwangerschapsverlof

Net als ieder ander heb ik natuurlijk recht op zwangerschapsverlof. In de praktijk is dat als blogger best lastig, heb ik gemerkt. Ik was van plan om voor 4 maanden vooruit te schrijven. Ik had al wat schema’s gemaakt en onderwerpen bedacht, ik zou het écht gaan doen. Toen gooide bekkeninstabiliteit roet in het eten. Ik ging op standje overleving en dacht minder na over mijn blog. Ik was en ben alleen maar bezig met de dag door komen. Zorgen voor Fons valt me zwaar en is soms zelfs onmogelijk, laat staan dat ik dan ook nog eens voor een blog moet ‘zorgen’.

Schrijven doe ik ontzettend graag en ik haal daar ook veel plezier en voldoening uit, maar het lukt me nu gewoonweg niet om me er goed op te concentreren. Ik schrijf als ik me eventjes goed voel of als ik me verplicht voel iets te plaatsen. Ik maak foto’s als ik even wat energie over heb en hou me bezig met mijn mail zodra het me lukt.

Elke dag content plaatsen

Je begrijpt het al natuurlijk: vooruit schrijven en zorgen voor vier maanden content is niet gelukt. Het lukt me niet eens om een dag vooruit te schrijven haha. Op zich is er geen man overboord, maar het zorgt er wel voor dat er de komende weken en misschien wel maanden lang niet elke dag een artikel online zal staan. Elke dag content plaatsen zal in de beginperiode met een newborn en een peuter niet makkelijk worden. Ik ga mijn best doen, maar ik heb ook met mezelf (en mijn man) afgesproken dat mijn gezin voor gaat. Logisch, toch? Al is het wel even slikken dat mijn derde kindje, mijn blog, dan wat verwaarlozing zal moeten ondergaan.

Verantwoording afleggen

Nu zit ik toch weer verantwoording af te leggen haha. Nou ja, jullie begrijpen me hopelijk wel. Mijn blog is een uit de hand gelopen hobby waar ik zelfs wat geld mee verdien, dus ik vind ook dat ik mezelf af en toe wat nader mag en moet verklaren. Jullie weten dat ik er veel plezier in heb, dat ik blij word van al die mooie comments en dat ik met een glimlach al die lieve mailtjes lees. Ik hoop daar de komende jaren nog mee door te kunnen gaan, want hoewel het nu misschien wat anders zal worden ben ik nog steeds ontzettend gelukkig met het feit dat ik ooit, zeven jaar geleden, ben begonnen met bloggen. Het heeft me zoveel moois gebracht!

4 reacties op “Veranderingen op mijn blog

  1. Joh, maak je druk over andere dingen! Dat bloggen komt wel! Ik kijk trouwens iedere dag als eerst op Instagram om te kijken of je al bent bevallen. Liefs

  2. ‘Genieten’ van de laatste loodjes is ook veel belangrijker. Lekker van je jongetje genieten en voorbereiden op je meisje. We spotten je nog genoeg op instagram toch?! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten