Uitkijken naar de kraamweek

Het is misschien nog wat vroeg, maar oh wat kan ik nu al uitkijken naar de kraamweek! In Nederland hebben we het geluk dat we kraamzorg hebben en de eerste week na de bevalling (als deze goed verloopt) heerlijk kunnen genieten van de verzorging van de kraamzorg. Echt, wat hebben we daar een geluk mee! Er zijn maar weinig landen waar de kraamzorg zó goed is geregeld als in Nederland, dus ik zal ook de laatste zijn die daarover klaagt.

De eerste kraamweek

Voor mij zal het, als alles rondom deze bevalling wél normaal verloopt, de eerste kraamweek worden. Na Fons had ik namelijk geen kraamweek. Ik werd na twee nachten uit het ziekenhuis ontslagen en was een uurtje thuis toen het ziekenhuis belde om te vertellen dat Fons werd overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Ik mocht met hem mee, dus de twee weken daarna verbleef ik samen met onze pasgeboren zoon in een privékamer op de afdeling Neonatologie.

Er kwam overigens wel elke dag kraamhulp langs in het ziekenhuis. Zij gaf me op mijn donder als ik teveel wakker was en teveel aan het rondlopen was, ze checkte mijn temperatuur en de stand van mijn baarmoeder en stond voor me klaar als ik eventjes wilde kletsen. Lang was het niet, elke dag een half uurtje, als ik het me goed herinner. Het was fijn dat ze er was, maar het voelde toch anders.

Kraamzorg van KraamZus

Voor deze ‘eerste’ kraamweek heb ik gekozen voor kraamzorgorganisatie KraamZus. Tijdens een bezoekje aan het ziekenhuis zag ik een folder van ze en het sprak me meteen aan. Als zwangere heb je gedurende de zwangerschap en kraamweek één contactpersoon waar je alles aan kunt vragen. Tijdens de kraamweek zelf heb je één zogeheten KraamZus. Echt, wat een heerlijkheid. Je hoort tegenwoordig zo vaak dat kraamvrouwen drie verschillende kraamverzorgers hebben, daar zit ik dus echt niet op te wachten. Het intake gesprek staat inmiddels al in de agenda en ik heb mijn contactpersoon ook al gesproken. Ik heb er zin in!

Foto: Shutterstock

Verwachtingen

Zo’n eerste kraamweek, ik heb er zin in. Ik hoop gewoon op een normale termijn te bevallen van onze dochter en ik hoop dat het zonder complicaties zal zijn. Ik hoop dat we een paar uur na de bevalling weer naar huis mogen en dat we dan heerlijk mogen genieten als gezin van vier. Ik hoop dat mijn kraamhulp zorgzaam is zoals bijvoorbeeld mijn moeder dat was toen zij in de kraamzorgbusiness zat. Ik hoop dat ik veel van haar zal leren, dat ze lief is voor mij, mijn man en kinderen en dat ze zich thuis voelt bij ons. Ik hoop dat ik het deze keer wél mag mee maken. Ik hoop dat ik me helemaal mag onderdompelen in de liefde en zorg van een ander. Oh trouwens, dat mag wat mij betreft ook een KraamBroer zijn hoor, als het maar een lief persoon is.

Ik hoop dat het mij en mijn kindje gegund is. Blijf maar lekker héél lang zitten, lieve meid!

Hoe was jouw kraamweek?

Reactie op “Uitkijken naar de kraamweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten