Tula met baby insert

Voordat Fons geboren was had ik een draagconsult waarbij ik leerde knopen met een draagdoek. Ik zag het helemaal zitten, dat dragen met een draagdoek. Heerlijk, je kleintje zo dichtbij. Toen Fons er eenmaal was bleek al snel dat ik er die eerste weken geen geduld voor had. Als Fons aan het schreeuwen was in de box had ik niet de rust om hem in de draagdoek te knopen. Daarom kocht ik vrij snel een Tula met baby insert.

Een Tula is een ergonomische draagzak waar je je kindje veilig in kan dragen. Heerlijk dichtbij, makkelijk en snel. Je baby zit in een klassieke M-houding waardoor het dragen geen problemen oplevert voor rug en heupjes. De gewone Tula is te gebruiken bij kindjes vanaf 7 kg. Om je newborn te kunnen dragen heb je dus een extra hulpstuk, de baby insert, nodig.

tula-met-baby-insert-2

De baby insert is een los harnas-achtig ding wat je je kindje in vast maakt. Het omvat je kindje van hoofd tot billen. Het probleem is alleen: de baby insert is niet ergonomisch. Ik heb Fons er wel een paar keer in gedragen, maar ik merkte dat zijn rug in een rare kronkel zat. Hij zat er gewoon niet lekker in. Hoe schattig het er ook uit zag en hoe lekker hij in het begin er ook in sliep, ik voelde me er niet prettig bij. De draagconsulent had me al verteld dat hij niet ergonomisch was, maar ik was eigenwijs en schafte hem toch aan. Kijk dan hoe schattig klein Fons op deze foto is trouwens! Bij het zoeken van deze foto ging ik even weer terug in de tijd en zat lachend en huilend achter de laptop bij het zien van al die foto’s van de beginperiode.

Inmiddels is Fons ruim 7 kilo en draag ik hem regelmatig zonder baby insert in de Tula. Dat zit véél beter. Hij zit nu in de goede houding, kan lekker ontspannen en ik voel me er een stuk beter bij. Die baby insert? Die ga ik bij de volgende baby niet meer gebruiken. Die draagdoek heb ik overigens wel heel veel gebruikt hoor, want toen mijn vriendin, die tevens draagconsulente is, op kraamvisite kwam heeft ze me even een opfriscursus gegeven waardoor ik Fons vanaf dat moment met een gerust hart in de draagdoek knoopte.

De Tula vind ik een hele dikke aanrader, maar de baby insert helaas niet.

Wat vind jij van de Tula met baby insert?

2 reacties op “Tula met baby insert

  1. Wij hebben ook een tula (jaja, dezelfde draagdoek en nu ook een tula haha) met baby insert. Ik vind hem wel oke, niet super handig, maar het werkt. Ik kan niet wacht tot Jason ‘los’ in de draagzak kan, lijkt mij een stuk gemakkelijker. Maar als we Jason langer dan een half uur willen dragen vind ik de tula handiger dan een draagdoek. Voor mijn gevoel hangt hij wat steviger in de zak.

  2. Ik zou ons kindje ook graag willen dragen maar heb me er nog niet zo in verdiept. Wel zag ik laatst een PRACHTIGE paarse Stokke draagzak bij Babyplanet. Volgens mij een LE kleur dus ik denk dat ik me even snel moet verdiepen haha xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten