Mijn top 10 – Ik ga op vakantie en neem mee

Oh jongens, met de komst van de zomertijd begint bij mij ook altijd het dromen over vakantie. Oké, helemaal eerlijk ben ik dan niet, want ik droom eigenlijk het hele jaar wel over lekker de hort op gaan met mijn gezin. Verre reizen hebben we sinds Fons niet meer gemaakt, maar daar willen we snel verandering in aan brengen. Dus niet alleen maar korte tripjes meer, maar lekker naar Amerika of Azië. Ik kan niet wachten tot Noor groot genoeg is om mee te nemen.

Mijn musthaves voor op vakantie

  1. Met stip op één staat een goede reisverzekering. Ik heb altijd een doorlopende reisverzekering kies bijvoorbeeld voor een Doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer. Je denkt hier misschien niet altijd meteen aan, maar wat zou het zuur zijn als er wat gebeurt waarvoor je geen verzekering hebt afgesloten. Drama!
  2. Zonnebrandcrème in een hoge factor en een sloot after sun. Laatstgenoemde koop ik vaak op de plaats van bestemming trouwens, want dat scheelt weer in de koffer. Meestal gaat zo’n fles wel op als ik op een zonnige bestemming ben.
  3. Badkleding. Duh. Ik stop voor de zekerheid altijd een badpak of tankini in mijn handbagage. Zo weet ik zeker dat ik ook als mijn koffer niet aan komt lekker kan zwemmen. Ik ga graag naar Azië en daar is mijn maat heel slecht te krijgen, dus dan neem ik liever het zekere voor het onzekere.
  4. Een goede rugzak. Ik nam altijd mijn doodnormale Eastpak rugzak mee op vakantie, maar ik heb sinds een aantal jaren een professionele wandelrugzak en dat draagt een heel stuk lekkerder. Ik kan hem bij mijn borst en middel ook nog vastmaken en dat zorgt voor een betere verdeling van het gewicht. Dat merk ik vooral tijdens langere wandelingen.
  5. Wandelschoenen.  Toen we een berg op klommen om de foto hierboven te maken had ik mijn Birkenstocks aan. Yup. Heel slim! Dat gaat me dus niet nog een keer gebeuren, dus voortaan heb ik altijd goede wandelschoenen bij me. Het is misschien even vervelend als het warm is, maar je voeten en benen zijn je nadien dankbaar.
  6. E-reader. Wat ben ik blij met de komst van de e-reader. Ik verslind boeken en tijdens de vakantie al helemaal. TV kijken minimaliseer ik zoveel mogelijk, dus is er tijd over voor een goed boek.
  7. Een warme trui. Niet alleen fijn voor in het vliegtuig, maar ook als je bijvoorbeeld vroeg op pad gaat of de bergen in gaat.
  8. Koptelefoon en oordopjes. Ik vind het heerlijk om me tijdens het reizen af te kunnen zonderen. Een koptelefoon om mijn eigen muziek te kunnen luisteren vind ik zó fijn. Daarnaast heb ik ook altijd oordopjes mee om omgevingsgeluid te kunnen uitbannen. Lekker slapen en kunnen ontspannen op vakantie is belangrijk!
  9. Babydoekjes. Ik nam ze nog voordat ik een kind had mee op vakantie. Ik vind ze fijn om me even op te frissen en ook om bijvoorbeeld een tafel even te poetsen of om mijn handen schoon te maken. Ze zijn gewoon ideaal.
  10. EHBO-setje. Paracetamol, diarreeremmers, O.R.S, pleisters, betadine, verband, tape en wat dies meer zij neem ik altijd mee op vakantie. Ik doe het in een apart toilettasje in mijn tas zodat ik niet hoef te zoeken. Wat mij betreft is het onmisbaar en het komt altijd van pas.

Welke producten neem jij standaard mee op vakantie? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten