Tips voor verhuizen met een baby

Vandaag geef ik mijn tips voor verhuizen met een baby. Verhuizen, dat is namelijk waar mijn man, mijn familie en ik ons de afgelopen weken mee bezig hebben gehouden. Noor is nog maar negen weken oud, dus je kunt je voorstellen dat het vrij heftig is geweest. Maar ja, je moet wat over hebben voor je droomhuis, nietwaar?

Mijn tips voor verhuizen met een baby

  1. De belangrijkste tip: doe het gewoon niet. Dat klinkt flauw, maar echt: verhuizen met een newborn is gewoon eigenlijk niet te doen. Ik woon nu drie dagen in ons nieuwe huis en ik ben ka-pot. Zelfs mijn moe is moe, zullen we maar zeggen. Maar goed, wij vonden ons droomhuis tijdens de zwangerschap, dus we moesten wel.
  2. Plan vooruit. Negen van de tien keer weet je ruim van tevoren dat je gaat verhuizen, dus dan weet je ook wanneer je alles af moet hebben. Wij hebben veel ingepakt toen ik nog zwanger was. Alsnog hadden we nog veel meer moeten doen, maar ja… dat is achteraf makkelijk praten haha.
  3. Vraag hulp. Veel hulp. Met je newborn op de arm en een jengelende peuter aan je been gaat het allemaal niet zo makkelijk. Hele dagen was ik druk met de kinderen en kwam ik nergens aan toe. Inpakken? Leuk idee, maar alles wat ik inpakte, pakte Fons met dezelfde vaart weer uit haha. Tijdens zijn slaapje was Noor vaak druk, dus ging dat inpakken ook niet. Kortom: gun jezelf hulp van de mensen om je heen.
  4. Heb je maar één kind en is die, zoals Fons toen we de vorige keer verhuisden, rond een jaar oud? Dan is inpakken ook als de kleine wakker is heel goed te doen. Fix een campingbedje, gooi er een lading speelgoed in en jij kunt gerust je gang gaan zonder dat je kind overal naartoe kruipt.
  5. Ga niet aan jezelf voorbij en ga ook eens iets leuks doen. Dat hebben mijn man en ik dus niet gedaan. Hij is wekenlang non-stop bezig geweest in ons huis (samen met onze lieve familie, zonder hen was het niet gelukt) en als hij thuis was moest hij óf werken (er moet ook brood op de plank komen natuurlijk) óf mij aflossen omdat ik gillend gek werd van de kinderen. Samen de hort op hebben we in deze drukke periode niet gedaan en dat hadden we stiekem wel moeten doen. Mét Noor uiteraard, want no way dat ik haar al bij wie dan ook achterlaat haha. Maar goed, een newborn kan prima mee uit eten ofzo, dus dat moeten we binnenkort maar eens gaan doen.
  6. Besteed dingen uit. Wij kozen ervoor om alles zelf te doen, maar er zijn natuurlijk ook genoeg bedrijven die je kunnen helpen met verhuizen. Als je het geld er voor over hebt kun je zelfs alles door een verhuisbedrijf in laten pakken, tot aan je vibrator en tampons aan toe 🙂 Achteraf gezien had ik die inpak- en verhuisservice best fijn gevonden, maar qua kosten ben ik blij dat we het niet hebben gedaan.
  7. En dan de belangrijkste tip nogmaals: verhuis als het even kan gewoon niet zo kort na je bevalling. Je bent net bevallen, hebt de prestatie der prestaties geleverd, je lichaam is nog aan het herstellen. Je bent niet gemaakt om te verhuizen op dit moment. Je moet in je coconnetje zitten, op je roze wolk rondzweven en de hele dag met je neus in de haartjes van je pasgeboren kindje zitten. Verhuis gewoon liever over een paar maanden ofzo. Geloof me, dat is beter. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje en de mensen om je heen.

Wat zijn jouw tips voor moeders en vaders die het nodig vinden om zo kort na de geboorte van hun kindje te verhuizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten