In de test – Maxi-Cosi Stella

Toen ik nog maar acht weken zwanger was van Fons hadden we al een kinderwagen in huis. We kozen na reviews gelezen te hebben voor een tweedehands Maxi-Cosi Mura Plus 3. Maxi-Cosi vonden we een wel overkomen als een goed en veilig merk en we hebben er tot de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Het is een heerlijke wagen met een lekkere grote bak waar je newborn lang in kan liggen en het zitgedeelte waar Fons nu in zit is heerlijk groot. Kortom: deze wagen past perfect bij ons.

Tijdens de Negenmaandenbeurs kreeg ik een rondleiding over de stand van Maxi-Cosi en raakte ik een beetje verliefd op de Stella kinderwagen van het merk. Toen ik van Maxi-Cosi de vraag kreeg of ik de Maxi-Cosi Stella wilde testen zei ik dan ook volmondig ja. Ik koos voor één van de nieuwe kleuren in de ‘Nomad’ serie, Nomad Green. De overige kleuren in deze nieuwe lijn zijn Nomad Sand en Nomad Blue. Op dit moment heb ik een knalrode kinderwagen, dus dit is een mooie en iets neutralere nieuwe versie. En mochten we zo gelukkig zijn nog een kindje te mogen verwachten en het zou een meisje worden, dan kan deze kleur daar ook perfect voor gebruikt worden. De Stella is trouwens verkrijgbaar in acht verschillende kleuren.

De Maxi-Cosi Stella is maar 55 centimeter breed. Dat is maar liefst 10 centimeter smaller dan de Mura. Hierdoor manoeuvreer je een stuk makkelijker door de nauwe gangpaden van het Kruidvat, kan ik je vertellen. De kinderwagenbak die erbij te koop is is verkrijgbaar in een normale en een opvouwbare variant. De opvouwbare is superhandig als je weinig ruimte hebt in je huis of auto, want hij neemt weinig ruimte in beslag.

Wat ik zo fijn vind aan deze kinderwagen is dat het zitje omkeerbaar is. Ik kijk Fons graag in zijn mooie ogen tijdens onze dagelijkse wandeling. Zo kan ik hem meteen wat beter in de gaten houden. Ik zet hem wel eens met zijn gezicht vooruit, maar ondanks dat ik merk dat hij het wel leuk vindt om lekker om zich heen te kijken merk ik dat ik het een stuk ongezelliger vind. Maar goed: het is ontzettend fijn dat ik zelf kan kiezen welke kant ik hem op laat kijken. Zeker toen hij nog in zijn hoogtij reflux-dagen zat was dat heel geruststellend.

De wielen van de Maxi-Cosi Stella zijn speciale all-terrain wielen. Ze kunnen niet lek (dat is voor mij als vrouw met twee linkerhanden heel fijn) en kunnen soepel over iedere ondergrond rollen. Op dit moment heb ik de wagen alleen nog maar tijdens mijn wandelingen door het dorp getest, maar ik ga er dit weekend ook mee het bos in. Dat kan perfect met de Mura, dus ik ben benieuwd hoe de Stella zich zal houden.

Eigenlijk hoor je het wel: ik ben fan van Maxi-Cosi en ook de eerste test met de Maxi-Cosi Stella kinderwagen was positief. De komende tijd zal ik de Stella nog uitgebreider gaan testen en ik zal de bevindingen snel met jullie delen.

Welke kinderwagen heb jij voor je kindje gekozen?

2 reacties op “In de test – Maxi-Cosi Stella

  1. Wij hebben de Stella in Sparkling Grey (en een autostoeltje in Nomad Blue). Kan beiden prima voor zowel een jongen als meisje. Ik ben er ook alleen nog maar in de supermarkt en over de soms hobbelige en smalle stoep geweest hier. Bevalt tot nu toe helemaal prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten