Strijken? Daar doe ik niet aan

Strijken? Daar doe ik niet aan. Ik heb er echt een hekel aan. Ik heb wel een strijkplank, zo’n hele fijne brede, en een stoomstrijkijzer, maar die gebruik ik alleen als ik bijvoorbeeld gordijnen moet strijken. En gelukkig hoeft dat niet zo vaak. Toen Fons nog in de maak was streek ik één keer al zijn kleding en lakentjes en dergelijke, daarna heb ik het nooit weer gedaan.

Blouses van mijn man

De blouses van mijn man strijk ik het liefst ook niet. Toen hij nog buiten de deur werkte stond ik elke week een avondje te strijken. Echt, wat had ik daar een hekel aan zeg! Het liefst besteedde ik het aan hem uit, maar ja… Na een dag vergaderen, hard werken en daarna nog eens filerijden heb je daar gewoon geen zin in. Dat snap ik ook helemaal. Ik had destijds met mijn wisselende diensten tijd genoeg om even voor hem te strijken, dus ook al haatte ik het: ik deed het toch. Jeetje, als ik mezelf zo omschrijf lijk ik wel een topvrouw, vind je ook niet haha. Ik deed het het liefst wel in één keer trouwens. Keiharde muziek door de koptelefoon en gaan met die banaan, zo maakte ik het voor mezelf nog een beetje leuk.

Strijkvrije overhemden

We kwamen voor het eerst met strijkvrije overhemden in aanraking toen we op zoek gingen naar een overhemd voor de bruiloft waar mijn man getuige was van de bruidegom. Een mooie gebeurtenis waar je natuurlijk goed voor de dag wilt komen. We hadden haast, want hoewel we allebei goed voor de dag wilde komen was de bruiloft die middag al. De verkoper kwam met een strijkvrij overhemd aanzetten. Ik was sceptisch en vond de verkoper maar een irritant salesmannetje. Het strijkvrije overhemd wat hij ons wilde verkopen was namelijk wat duurder dan een gewoon overhemd en ik geloofde hem gewoon niet. Hij zei me dat ik terug mocht komen als ik niet tevreden was en dat trok me over de streep. Niet goed, geld terug, dat vind ik fijn.

Proef op de som

De bruiloft was echt de proef op de som. We haalden het overhemd uit de verpakking en inderdaad, strijken was niet nodig. Na de kerkdienst en het feest zag het overhemd van mijn man er nog uit om door een ringetje te halen. Test geslaagd dus en we hoefden nadien niet meer terug naar de winkel.

Dit is alweer een paar jaar geleden en inmiddels zijn strijkvrije overhemden helemaal niet meer zo duur. Dit maakt het een perfect cadeautje voor je man. En voor jezelf trouwens, want je hoeft zelf niet meer te strijken. Handig! Ook is de kwaliteit er flink op vooruit gegaan. Strijkvrije overhemden waren ‘vroeger’ vaak van polyester, maar inmiddels zijn ze gewoon van katoen verkrijgbaar. Minder zweten op warme dagen dus! Je koopt ze bijvoorbeeld bij Hemdvoorhem.nl.

Mijn man is deze maand jarig en ik ben nog op zoek naar cadeaus voor hem. Vinden jullie dat ook altijd zo lastig? Ik weet nooit wat ik moet kopen voor mijn wederhelft, al heb ik voor zijn aankomende verjaardag naast de geijkte cadeaus echt iets heel tofs in bestelling. Ik laat jullie daar het resultaat binnenkort van zien. Eerst moet hij zelf zien natuurlijk!

Wat vind jij van strijken? Heb je er net zo’n hekel aan als ik of draai jij je hand er niet voor om?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten