Stoppen met bloggen?

De afgelopen weken spookte het regelmatig door mijn hoofd: zal ik stoppen met bloggen? Eigenlijk wist ik toen het antwoord al wel, maar ik moet er wel even hard over nadenken. Bloggen heeft me heel ver gebracht. Het zorgde ervoor dat ik tijdens en na een depressie mijn ei kwijt kon. Ik leerde ontzettend lieve vrouwen kennen die ik inmiddels mijn vriendinnen mag noemen, ik heb met gave bedrijven samen mogen werken en inmiddels is mijn blog ook mijn eigen bedrijf.

Waarom stoppen met bloggen?

Omdat ik het eventjes allemaal niet meer wist. Mijn hoofd loopt over van alles wat er momenteel gebeurt. Kennelijk was ik overgeslagen op de overlevingsmodus en was er geen ruimte meer voor schrijven. Willen verhuizen, me niet lekker voelen, wat slechte bloedwaarden hebben, huis te koop zetten, huis opeens verkopen, nog geen nieuw huis hebben, als een malle naar een nieuw huis zoeken. Het was me wat teveel denk ik.

Normaal blog ik ’s avonds of  tijdens Fons’ slaapjes. De afgelopen weken blogde ik nog maar zelden. Als Fons overdag sliep zat ik apathisch op de bank voor tv te kijken en ’s avonds had ik geen zin meer om de laptop open te klappen. Dan maar niet bloggen, dacht ik.

Tot ik opeens bedacht: ‘maar &#$T!($!#$!## Marije, zit niet zo te zeiken.’ Want zwelgen in zelfmedelijden, daar ben ik heel goed in. Ik heb mezelf nu een schop onder mijn iets te dikke hol gegeven en kruip weer achter mijn computer. Want hoewel ik weinig energie heb geeft schrijven mij toch wel weer extra energie. Kortom: ik ga niet stoppen met bloggen hoor. Laat mij maar onzinnig op internet brabbelen over wat ik mee maak, stiekem word ik daar best wel blij van. Ik zal alleen proberen wat minder negatief te doen, want er zijn iets teveel negatieve artikelen online gekomen de laatste tijd.

Bedankt weer voor het lezen en tot snel! Geniet van jullie zondag.

Bron foto

7 reacties op “Stoppen met bloggen?

  1. Heel herkenbaar! Hoe vaak ik wel niet over stoppen heb gedacht. Ik ben zelfs wel eens een paar keer gestopt, maar toen toch weer begonnen omdat ik het erg miste.
    Liefs

  2. Fijn dat je doorgaat! Het is zo herkenbaar. Ik zag het ook laatst even niet meer zitten en was oververmoeid. Door het schrijven van een soortgelijke blog kreeg ik weer wat lucht en nam ik de nodige rust. Ga lekker door op je eigen tempo en blijf de leuke kanten ervan in het vizier houden. En als je even zin hebt om er even over te mopperen of klagen, app me maar, dan drinken we samen eens een keerje koffie in de stad 😉

  3. Hoewel in ik vaak reageer zou ik het superjammer vinden maar wel begrijpelijk. Ik vind je blogs heerlijk ongedwongen en open en zou je erg missen. Maar er is ook niks op tegen om af en toe eens een weekje (of 2) over te slaan je moet vooral niet het gevoel krijgen dat het “moet” van jezelf.
    Liefs

  4. Ik vind je helemaal niet negatief overkomen. Gewoon eerlijk en recht door zee. Leuk en herkenbaar, soms is het gewoon ook heel ff niet allemaal fantastisch 😉 ik lees dus met plezier door als je dan toch niet stopt :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten