Spelletjes spelen met het gezin

De mensen die me goed kennen weten waar ik chagrijnig van word: spelletjes spelen met het gezin. Mijn schoonfamilie zijn fervente spelletjesspelers en ik heb menigmaal bloedchagrijnig aan tafel gezeten. Daarom doe ik nu maar gewoon niet meer mee. Ze weten dat en het is ook niet erg. Ik speel geen spelletjes. Nooit. Ook niet met mijn kind. Of toch wel? Ja, toch wel, want als Fons groter wordt moet ik er toch echt aan geloven. Ik wil namelijk niet dat Fons een moeder heeft die niet met hem wil spelen, want hij is natuurlijk het belangrijkste van allemaal. Al zal ik natuurlijk wel proberen om het spelletjes spelen over te dragen aan zijn vader haha.

Gezelschapsspelletjes van vroeger

Vroeger speelde ik wel spelletjes trouwens. Mens-erger-je-niet, Rummikub, Monopoly, Risk en kaartspelletjes. Pictionary vond ik ook nog wel grappig trouwens. Oh en had ik al verteld dat ik ooit op dammen heb gezeten? Ik ging wekelijks met mijn broer naar damcursus, jawel. Ik weet niet meer hoe lang ik dat heb gedaan, maar ik weet wel dat ik zo’n beetje het enige meisje was. Het zit dus wel in me hoor, spelletjes doen. Ik ben er in mijn volwassen leven gewoon niet meer zo dol op.

Gamen met de Nintendo

Wat ik wel altijd ontzettend tof heb gevonden is gamen. Vroeger hadden we een Nintendo en later een Super Nintendo. Fantastisch vond ik dat altijd. Later kochten mijn man en ik een Nintendo Wii en speelde ik weer uren de spelletjes van vroeger. Donkey Kong, Mario World, ik vond en vind het fantastisch. Mario op de Nintendo DS vind ik ook geweldig. Ik gaf mijn man een Nintendo Switch cadeau voor zijn verjaardag en ook dat is een grote hit. Niet bij mij trouwens, want mijn man is zo’n enorme fan van Zelda spelen dat ik er niet aan toe kom om even ouderwets te Mario Karten bijvoorbeeld. Maar ach, als hij maar gelukkig is.

Onlangs kwam ik trouwens wel een Review Monopoly Gamer tegen. Als ik dan toch een spelletje moet kiezen dan zou het dit spel zijn. Het is Monopoly, maar dan in een game-jasje. Yoshi, Donkey Kong en de prinses, ze komen er allemaal in terug. Als ik mijn ogen sluit kan ik dus net doen alsof er een controller in mijn handen zit. Oké, niet echt natuurlijk, maar het lijkt me wel een leuk spel. Zei ik dat echt? Laat mijn schoonfamilie het maar niet lezen, want dan ben ik deze kerst dus echt het haasje… 🙂

Bron afbeelding: Shutterstock.

Ben jij een echte spelletjesfanaat of sla jij ook graag over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten