Sneak peek – de babykamer

Vandaag wil ik jullie een sneak peek van de babykamer laten zien. Afgelopen weekend is mijn man namelijk ontzettend druk geweest met 1 ‘simpel’ muurtje. En ‘simpel’ staat tussen haakjes, want zo simpel was het helemaal niet.

Toen we na gingen denken over de babykamer zei mijn man meteen: ik wil geen uitgesproken roze of blauwe kamer. En ik dacht meteen: maar dat wil ik wél, hahaha. OEPS! Vanaf toen was het mijn missie om mijn man te overtuigen. Want tsja, uiteindelijk wil ik het liefste mijn zin hebben. Op de verjaardag van mijn man kwamen we erachter dat we een zoon krijgen, dus laat die inspiratie maar komen! In een eerder artikel over babykamers voor jongens liet ik al wat favorieten zien en daar zat ook deze foto bij:

hemel

En aangezien mijn man natuurkundige is was hij op slag verliefd op deze muur. BAM, het is me zonder al teveel moeite gelukt om hem om te praten, haha. Donkerblauw op de kamer, ik vind het prachtig! Als ik heel eerlijk ben had ik een neutralere kamer ook heel leuk gevonden hoor, maar deze muur vind in gewoon fantastisch en ik ben blij dat mijn man die mening deelt.

Afgelopen zaterdag maakte hij de muur blauw. We kozen voor de kleur ‘Boyish Blue’ uit de Wood & Wall collectie van GAMMA. Dit is een krijtverf en enorm dik, waardoor we zo’n 3 liter nodig hadden voor het kleine muurtje. Niet helemaal volgens planning, maar ach…

Gisteren zocht mijn man op welke sterren en sterrenbeelden er op de muur zouden komen. Hij ging, heel lief, uit van de uitgerekende datum: 5 augustus. En om het makkelijk te maken nam hij de stand van de sterren om 12 uur ’s middags. Daarnaast maakte hij het he-le-maal af en daarvoor kan ik alleen maar applaudisseren: hij heeft ervoor gekozen om de stand van de sterren te nemen waar je op kijkt als ware de muur van glas. Dus als je voor de muur staat en denkbeeldig midden in de natuur staat zou je deze sterren zien. Wow, gaaf! Ik was al lang afgehaakt hoor, haha. Toen al. En het echte werk moest nog beginnen! Hij zocht alles op op deze site.

Je ziet het sterrenbeeld wat de kleine meneer als het goed is heeft: Leeuw. Ook is mijn sterrenbeeld te vinden, Tweelingen. Ik wilde eigenlijk ook nog het sterrenbeeld van mijn man er in plakken, maar aangezien dat natuurkundig gezien niet mogelijk zou zijn wilde mijn man dit niet doen. Tsja, het moet wel kloppen natuurlijk, haha.

P1490322

In totaal is Mila zo’n 7 á 8 uur bezig geweest met het uitzoeken van de sterren, het maken van mallen, het zetten van de stippen en strepen en het afwerken. Ook daarvoor kan ik alleen maar zeggen: ik heb respect 🙂 Wat een engelengeduld heeft die man zeg! Hij projecteerde de sterren trouwens op de muur met een beamer. Wel zo makkelijk natuurlijk, want uit de losse pols werken was echt niet te doen.

We zijn allebei ontzettend blij met het resultaat en ik ben trots op mijn meneer. Wat heeft hij dit goed gedaan! Ik vind het prachtig! En hij is heel erg trots, haha.

P1490329

Voor de foto’s heb ik trouwens het ledikantje opgemaakt, maar ik geloof dat ik nog even op les moet. Wat een ellende is dat zeg! Zie je? Ik heb geen geduld! De stoel stond eerst in onze woonkamer, maar deze heeft plaats moeten maken voor de piano. Ik ben nog op zoek naar een wat hogere stoel waar ik straks makkelijker uit op kan staan met de baby in mijn armen. Heb jij nog tips voor een mooie stoel? Oh, en ik ben ook nog op zoek naar een mooie (kleine) poster of kaart van een ruimteschip of astronaut of iets dergelijks. Zijn er daar ook nog tips voor misschien? 🙂

Wat vind jij van deze muur? En wat heb je zelf gedaan in de babykamer?

 

 

17 reacties op “Sneak peek – de babykamer

  1. God, wat is dit bril-jánt. Echt super gaaf. En ik heb ineens 100% inspiratie voor de kinderkamer voor onze knul in ons nieuwe huis, haha. Ik weet alleen niet of wij zoveel geduld hebben. Echt prachtig geworden Marije! Thumbs up voor de man!

  2. wat mooi geworden schitterend en wat spannend 🙂
    Het zou een kroon op het werk zijn als de jonge Witjes spruit ook op 5 augustus. om 12 uur geboren zou worden 🙂
    Goed oefenen in bedjes opmaken het word vanzelf een fluitje voor een cent 😉

  3. Super mooi die muur, echt heel tof. Ik hou van mannen die kunnen klussen. En dat opmaken is kut, gelukkig heeft baby straks toch lekker een slaapzakje aan en blijft ‘ie zo warm 🙂

  4. Oh wauw, prachtig! Die natuurkundige mannen ook, ik heb er thuis ook eentje: Perfectionisme en precisiewerk zijn hem niet onbekend. Ons mannetje heeft thuis het duurste muurtje van de hele woning en dat gaat om een muurtje van iets meer dan 3m. Heel veel gedoe met behang, uiteindelijk renovatiebehang moeten kopen en daar het behang weer overheen wat we graag wilden hebben. Hulde voor de natuurkundige echtgenoten trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten