Slim opgroeien met schermen

Toen Fons nog niet eens in de planning stond had ik er al een mening over: schermtijd voor kinderen. Bij het ene gezin zag ik de kinderen constant voor de tv hangen, bij het andere gezin mochten de kinderen maar een kwartier per dag tv kijken. Dat laatste paste wel bij mij. Waarom zou je kind de hele dag voor de tv moeten hangen? Moet je niet fietsen, hutten bouwen of met de Barbie’s spelen? Slim opgroeien met schermen betekende voor mij vooral slim opgroeien zonder schermen, haha.

Droom versus realiteit

En nu is Fons er en is alles anders. Eigenlijk is het wel mooi hè, dat je denkt dat je als mens zonder kind dezelfde mening hebt over opvoedkundige zaken als mensen met kinderen. Want jij weet heus wel wat goed is voor het kind van een ander. Hahaha, ik zou zeggen: probeer mij maar eens de les te lezen… Ik word dan heel fel. Maar om terug te komen op het tv kijken, spelen met de telefoon of iPad of gamen: Fons mag nu al meer dan dat ik van tevoren had gedacht. En hij is nog maar negen maanden oud.

Hoe bepaal je wat goed is voor je kind?

Zo zet ik Fons wel eens voor de tv. Niet elke dag en ook niet de hele dag door, maar als ik écht even wat aan het huishouden moet doen en hij weigert even rustig in de box of op zijn speelkleed te liggen dan kan ik niet anders. Dan zet ik heel even Baby TV aan zodat ik mijn gang kan gaan. Maar wat is nu eigenlijk goed voor je kindje? Vandaag zijn de Media Ukkie dagen van start gegaan. De Media Ukkie dagen duren van 31 maart tot en met 7 april. Dit jaar staan deze dagen in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Weet je als ouder niet waar je goed en minder goed aan doet? Op de site van Media Ukkies Op deze site lees je tips voor schermgebruik voor kinderen van 0 tot 18 jaar oud. Er worden tijdens de Media Ukkie Dagen ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Hoe ga jij om met schermtijd voor je kind? Laat je je kind hier vrij in of zijn er regels? Ik ben heel benieuwd hoe andere ouders dit doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten