Sab Simplex versus Infacol

Toen ik zo’n 32 weken zwanger was sjeesde ik met mijn broer en zus naar Duitsland om te shoppen bij de Duitse drogist en apotheek. Ik kreeg de tip om Sab Simplex mee te nemen. Dit zou hét middel zijn tegen darmkrampjes bij baby’s. Sab Simplex is, in tegenstelling tot Infacol, niet in Nederland te koop. Sab Simplex heeft dezelfde werkzame stof, maar heeft er nog wat andere hulpmiddelen bij. Ik kan hier niet veel in het Nederlands of Engels over vinden en aangezien mijn Duits bar slecht is kan ik dit niet goed opzoeken.

Sab Simplex in Duitsland kopen

Fons had al in het ziekenhuis heel veel last van krampjes. Toen was het extra zielig, want ik kon hem in zijn couveuse niet troosten. Alleen een warme hand op zijn buik of hem zachtjes via de twee gaten wiegen was mogelijk. Zó sneu. Toen we thuis kwamen ben ik begonnen met af en toe Sab Simplex te geven. Helaas, dit werkt voor geen meter. Jammer, want ik heb voor een flesje van 120ML zo’n €30 betaald. Ik ben het dus zelf gaan halen bij de apotheek in Duitsland, maar je kunt het ook online kopen via een Duitse apotheek.

Geen middeltjes maar huid-op-huid contact

Huid-op-huid contact werkt natuurlijk ook goed. Niks is fijner voor een baby dan lekker in de armen van zijn of haar moeder of vader liggen. Maar ja, de hele dag met een baby op je arm is ook niet handig. Er moet ook nog wat aan het huishouden gedaan worden, zeg maar haha.

Vorige week heb ik een paar keer Infacol gebruikt en dat leek iets beter te helpen. Inmiddels ben ik er alweer mee gestopt, want Fons lijkt minder last te hebben van krampjes. Ook denk ik dat ik gewoon iets te stressvol was in het geheel. Krampjes horen er gewoon bij en ik moet niet allerlei middeltjes willen gebruiken om het tegen te gaan. Zelf rustig blijven en er alles aan doen om Fons zo comfortabel mogelijk te houden werkt denk ik toch het beste.

Hoewel ik op dit moment dus niks meer gebruik tegen de krampjes heeft Infacol wel het beste gewerkt tijdens die korte testperiode. Ik hou Fons zoveel mogelijk vast en als ik echt wat moet doen in het huishouden doe ik hem in de draagdoek of draagzak. Hij wil gewoon bij mij zijn en ik geef hem geen ongelijk. Als ik pijn heb wil ik ook het liefst bij mijn moeder zijn haha.

Wat is jouw remedie tegen darmkrampjes?

10 reacties op “Sab Simplex versus Infacol

 1. Hier eerkte infacol niet. Hij ging er keiharde scheten van laten en die deden oijn bij hem. En qua krampjes zag ik geen verschil.
  Hier werkt knuffelen het beste. En met zn beentjes fietsend zijn heupjes los maken. Maar dan moet hij zn beentjes ontspannen n laat dat nou lastig zijn als je krampjes hebt…

 2. Mijn beste remedie? Milan in de draagdoek! Huid op huid contact EN je handen vrij voor huishouden hahaha. Ideaal! Ik had een mei tai, ik ben zelf geen knoper, deze was supermakkelijk. Later Tula gekocht, nog beter!

 3. Hier heeft Infacol ook nooit geholpen…niets hielp echt helemaal geloof ik…vooral veel knuffelen inderdaad…dochterlief heeft echt maandenlang krampjes gehad…zooooo zielig..hopelijk heeft haar zusje er straks minder of geen last van…ik vind het zo zielig voor die kleintjes…

 4. Hier ook een mannetje die verschrikkelijke krampjes had totdat we probiotica zijn gaan gebruiken (orthiflor start) en overgestapt zijn op voeding tegen krampjes, in ons geval kruidvat extra care. Sindsdien nog amper krampjes gehad gelukkig!

 5. Wij gebruiken infacol in combinatie met probiotica (orthiflor start van orthica). Lijkt goed te werken. Ik ga dit blijven gebruiken tot de overschakeling op vaste voeding.

 6. Bij mijn zoontje hebben we San Simplex gebruikt. Hij heeft hier heel veel bast bij gehad. Tegenwoorden gewoon online te verkrijgen bij een drogist in Duitsland net over de grens.
  Mijn broertje is getrouwd met een Duitse vrouw. Zij geeft aan dat Sab Simplex door heel veel Duitsers wordt gebruikt om darmkrampjes te voorkomen of in ieder geval sneller ‘op te lossen’.

 7. Mijn dochtertje huilde van de buikkrampjes op aanraden Sab simplex aan haar gegeven. Een wondermiddel in ons geval, na al de andere medicijnen en theetjes gewoon de oplossing. Vrienden hebben het op ons aanraden ook bij hun zoontje gebruikt en ook zij waren er super mee geholpen. Ik las een reactie van een mevrouw waarbij het niet werkte maar zij heeft het af en toe gebruikt terwijl je elke dag een paar druppeltjes moet gebruiken.

 8. Via google op je pagina gekomen. Omdat ik het verschil tussen die 2 wilde weten. Maar nog niets wijzer geworden dus :-p
  Inmiddels nu 3 weken de Sab Simplex in gebruik (de Infacol deed niets en zoon ging er alleen maar slechter van poepen leek het) en sinds we Sab gebruiken, zijn de krampen totaal verdwenen! Wij doen in elke fles 7 druppels, want er zijn verschillende bijsluiters in omloop die verschillen van 7 tot 15 druppels per fles. Een potje 30ml kost in Duitsland 6,50 en online ietsje meer + verzendkosten. Had ik nu maar een grote fles meegenomen nu ik weet dat het hier een succes is, haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten