Rust, regelmaat en reinheid

Rust, regelmaat en reinheid. De drie R’en. Mijn moeder hamerde hier vroeger al op als het om het verzorgen van baby’s gaat en ik heb dat goed in mijn oren geknoopt. Om het vervolgens weer te vergeten. Nou ja, gedeeltelijk dan, want met die regelmaat (en daarmee ook rust) ging het hier sinds we uit het ziekenhuis zijn gekomen met Fons niet altijd even goed.

Voordat Fons was geboren had ik zo’n ideaalplaatje in mijn hoofd. Mijn baby zou ik gewoon overal mee naartoe nemen, daar moet hij maar gewoon aan wennen. Ik was niet van plan mijn schema om de baby heen te bouwen, de baby moest zijn schema maar om dat van mij heen bouwen. Ik had er niet verder naast kunnen zitten, want oh boy wat is het in ons geval belangrijk om te kijken naar wat Fons wil en niet naar wat wij willen.

Koffie drinken bij een vriendin, meerdere keren per dag eruit voor boodschappen of gewoon een wandelingetje, ergens shoppen, ’s avonds nog een ommetje maken. We deden het allemaal met Fons en achteraf gezien was dat stom. Stom, stommer, stomst. Fons heeft namelijk regelmaat nodig en van die regelmaat komt vanzelf rust.

Sinds een paar weken, eigenlijk sinds we zijn begonnen met de slaaptraining, hebben we een schema waar ik me redelijk aan probeer te houden. Elke dag doen we alles op een bepaalde volgorde en rond een bepaalde tijd en dat werkt. Ook ga ik nog maar één keer per dag met hem naar buiten. Meestal is dat in de ochtend. Of na zijn eerste fles óf na zijn fruithapje. De middag zijn we dan lekker samen thuis en hebben we extra veel tijd voor knuffelen, spelen en slapen. Inmiddels slaapt hij overdag tussen de 3 en 4,5 uur en daar ben ik ontzettend blij mee. Want, heel eerlijk, die onrustige dagen braken mij ook op. Ik was kapot. Wandelen om hem stil te krijgen terwijl ik eigenlijk teveel last had van mijn bekken, spelen met een oververmoeide baby terwijl ik zelf oververmoeid was, ik werd er gek van.

Rust, regelmaat en reinheid werkt voor ons dus zeker wel en ik ben blij dat mijn man en ik eindelijk het licht hebben gezien, haha. Niet iedere baby is hetzelfde en er zijn vast ook baby’s die je overal mee naartoe kunt nemen, maar Fons heeft kennelijk behoefte aan meer tijd thuis. Dat kan en mag gelukkig allemaal.

Reactie op “Rust, regelmaat en reinheid

  1. Ik ben er ook echt voorstander van hoor, had vroeger net zoiets als jij niks aanpassen aan een baby…maar nu ik zwanger ben en de beeb er bijna is begin ik ook al na te denken over hoe we dat allemaal gaan doen…
    Rust reinheid regelmaat, als psychiatrisch verpleegkundige is dat tijdens de opleiding er altijd ingeramd haha…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten