Ruim een jaar thuisblijfmoeder – hoe gaat het nu?

Ik ben alweer ruim een jaar thuisblijfmoeder. Dag in, dag uit ben ik bij Fons. Ik heb daar heel bewust voor gekozen. Mijn moeder werd thuisblijfmoeder toen ik in de maak was en ik heb het altijd heel fijn gevonden dat zij thuis was bij mij, bij haar kinderen. Heerlijk vond ik het om ’s ochtends uitgezwaaid te worden, tussen de middag thuis te kunnen eten en om na schooltijd opgewacht te worden met thee. Mijn moeder had alle tijd voor me en ik genoot daar echt van. Mijn broers en zus trouwens ook, die hebben het ook altijd heel fijn gevonden dat ze er was.

Maar goed, terug naar mij. Ik ben nu een jaar thuis met Fons. Waar een ‘normale’ moeder na haar verlofperiode weer aan het werk gaat bleef ik thuis. Ik had en heb alle tijd voor Fons. Hij is het middelpunt van mijn leven en ik vind het ontzettend tof dat ik al die mooie momenten met hem mag beleven. Al die eerste keren heb ik tot nu toe gewoon zelf mee gemaakt. Mijn man ook trouwens, want doordat hij thuis werkt maakt hij ook ontzettend veel mee van Fons. Wij zijn een uniek team, dat beseffen we ons maar al te goed. Ik heb dan ook veel respect voor buiten de deur werkende ouders.

Een baan zoeken

Soms zijn er dagen waarop ik wens dat ik een baan buiten de deur had. Dat ik even kan ontsnappen aan mijn krijsende kind. Dat ik even de deur achter me dicht kan doen en zeggen: LATER! Dat ik even geen moeder ben. Van die momenten dat ik uit wanhoop gewoon niet meer weet wat ik moet doen. Die dagen had ik vooral in de eerste ongeveer 9 maanden denk ik. Fons was een pittig kindje die veel krijste en dat vond ik heftig. Gelukkig zijn de heftige dagen nu schaarser en zit Fons veel lekkerder in zijn vel. Ik geniet van mijn lieve roodharige bollie. We gaan dagelijks wandelen of fietsen, verkennen samen onze nieuwe woonplaats, zijn goed op elkaar ingespeeld en genieten van elkaar.

Naar de gastouder

Ondanks dat ik het heerlijk vind om thuis te zijn met Fons hebben mijn man en ik ervoor gekozen om Fons één dag in de week naar een gastouder te brengen. Hij gaat eind volgende maand een dagje wennen bij een ontzettend lieve gastouder hier in de stad. We hopen dat het hem én ons goed zal bevallen. Tijdens de opvangdag kan Fons kennis maken met andere kindjes, samen leren spelen en delen, kan hij wennen aan het feit dat ik er niet altijd zal zijn. En tijdens die dag kan ik als een malle gaan bloggen, een boek lezen op de bank en mijn huishouden doen. Ook wil ik die dagen gebruiken om weer eens wat meer naar persevents te gaan, want dat komt er nu niet van.

Kortom: hoewel ik ontzettend geniet van mijn kind en het thuisblijfmoederen denk ik dat het voor Fons én voor mij goed is dat hij een dagje naar de gastouder gaat. Wij gaan er allebei van genieten, dat weet ik zeker. Al weet ik ook zeker dat het voor mij echt even slikken zal zijn. Stiekem heb ik er nu al een beetje buikpijn van haha.

2 reacties op “Ruim een jaar thuisblijfmoeder – hoe gaat het nu?

  1. Wat heerlijk dat je deze mogelijkheid hebt, maar ik kan me goed voorstellen dat het ook lekker is om straks een dag per week al die dingen te kunnen doen waar je met je kleine man om je heen minder makkelijk aan toe komt. Ik hoop dat het jullie allemaal goed gaat bevallen!

  2. Wat fijn dat ’t nu zo goed gaat! Ik snap wel dat je ‘m een dagje in de week weg gaat brengen naar de gastouder, hoor! Ik denk dat ’t voor jullie beiden goed zal zijn. Maar idd, het zal wel flink moeten wennen, haha. Dat wegbrengen weet ik nog zo goed, vreselijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten