Rondreizen met de camper

Er zijn nog heel wat reizen die ik graag zou willen maken. Een rondreis door Thailand, chillen op het strand in Maleisië of met de auto door Engeland en Schotland crossen zijn een paar voorbeelden. Maar mijn échte droomreis is rondreizen met de camper. Europa is een kanshebber, maar het allerliefste zou ik door Amerika reizen.

Een camper kopen of huren

Een rondreis door Europa maken in een camper zou ik het liefste doen in een gekochte camper. Dan is het echt van jezelf en hoef je je, op een goede Diks camperverzekering na, ook geen zorgen te maken over schade die je rijdt. Dat vind ik met een gehuurde auto of camper namelijk wel lastig: als je schade rijdt zou je qua kosten echt de pineut kunnen zijn. Ik ben niet zo’n held met autorijden, laat staan met zo’n groot gevaarte als een camper besturen, dus ik neem liever het zekere voor het onzekere.

Ik zie ons trouwens al door Noorwegen en Zweden trekken. Of door Kroatië en Tsjechië. Frankrijk, Spanje en Italië zouden we dan vast ook niet overslaan. Ik ben nog maar weinig in Europa op vakantie geweest, maar met een camper de boel verkennen lijkt me dus echt heel gaaf.

Bij een rondreis in Amerika is kopen bijna geen optie, dus dan zou ik voor een huurcamper gaan. Er zijn maatschappijen waarbij dat voor een prikkie kan. Nieuwe campers moeten naar verhuurlocaties worden gebracht en aangezien dat heel erg duur is ‘huren’ ze daar graag toeristen voor in. Jij huurt voor een appel en een ei de camper en brengt hem in ruil daarvoor naar de gewenste verhuurlocatie. Handig! En spotgoedkoop.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock, door Welcomia

Een rondreis met de camper door Amerika

Als ik naar Amerika zou gaan zou ik het liefste de westkust bezoeken. Daar was ik al eerder met mijn man en ik zou het graag ook aan mijn kinderen laten zien. Wel over een paar jaar pas hoor, want nu hebben ze er nog niet zoveel aan denk ik. Althans, ze zullen het zich nog niet kunnen herinneren als we nu zouden gaan.

Mijn man en ik bezochten al Yosemite, Bryce, Zion en Grand Canyon, maar ik zou ook graag naar Yellowstone, Death Valley, Glacier, Arches en Sequoia National Park gaan. Het fijne van de nationale parken in Amerika vind ik dat het zo ontzettend toegankelijk is. Of je nu in een rolstoel zit of niet, slecht ter been bent of niet, kinderen hebt of niet: de parken zijn voor iedereen te bezoeken.

Dus ja, een camper. Het lijkt mij wel wat. Heb jij al eens een rondreis met een camper gemaakt?

Reactie op “Rondreizen met de camper

  1. Lijkt mij ook supergaaf! Heb pas geleden nog zitten googelen naar manieren zoiets in Schotland te gaan doen. Ben nu wel erg benieuwd naar die verhuurbedrijven waar je de camper zogezegd terug rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten