Review Maxi-Cosi Stella

Vandaag deel ik mijn review over de Maxi-Cosi Stella met jullie. Ik heb de kinderwagen nu al een aantal weken in huis en zowel mijn man, Fons als ik hebben de wagen goed kunnen testen in verschillende omstandigheden. Hoog tijd om jullie eens te vertellen wat wij er van vinden en of we blij worden van deze kinderwagen.

Misschien heb je al eens voorbij zien komen dat onze vorige wagen ook een Maxi-Cosi is. Toen ik nog maar 8 weken zwanger was kwam ik een nog bijna nieuwe Maxi-Cosi Mura Plus 3 tegen op Marktplaats en die kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Deze knalrode wagen stond dus al heel snel te pronken in ons huis. Met heel veel plezier hebben we Fons hier zo trots als een pauw in rond gereden. Wat een fijne wagen is dat!

Het kwam dan ook mooi bij elkaar samen dat we de Maxi-Cosi Stella mochten testen. Een nieuwere wagen van ‘ons’ merk, hoe gaaf is dat? Onze Mura is knalrood en hoe gaaf dat ook is, we zijn voor de Stella voor een iets minder opvallende kleur gegaan: Nomad Green. Nomad Green is één van de drie nieuwe ‘Nomad’ kleuren. Naast Green is de wagen ook te verkrijgen in de kleur Nomad Blue en Nomad Sand.

Wat feiten over de Maxi-Cosi Stella:

  • Verkrijgbaar in 8 kleuren
  • Uit te breiden met een opvouwbare of een normale kinderwagenbak
  • Het zitje is omkeerbaar
  • Smal (55cm breed)
  • Wendbaar
  • All-terrain schokabsorberende banden met achterwielvering
  • Inklapbaar zonder te bukken
  • Wasbare hoes
  • Verstelbare voetsteun

Maxi-Cosi Stella review

De Maxi-Cosi Stella is lekker smal. Met haar 55 cm kan ik goed door drogisterijen als Kruidvat en Trekpleister manoeuvreren, iets wat niet met iedere wagen goed gaat. Hoe vaak ik wel niet moeders zachtjes heb horen vloeken omdat ze weer ergens tegenaan botsten… Dat is dus met de Stella niet nodig.

 

Ook de drukte van de Tong Tong Fair waar we vorige week waren konden we prima aan met de wagen. Fons zat lekker met zijn gezicht naar ons toe en vond het heerlijk om vanuit zijn troon lekker om zich heen te kijken en ons ook nog goed te kunnen zien.

Ook voor lange mensen is de Maxi-Cosi Stella kinderwagen een aanrader. Mijn man is bijna 2 meter lang en loopt met gemak achter de wagen. De stang is makkelijk te stellen en daardoor ook geschikt voor kleinere mensen. Zelf loop ik er met mijn 1.78 meter ook prima achter.

Het zitje is gemakkelijk te stellen. Fons kan hierdoor niet alleen rechtop zitten, maar ook lekker liggen. De zonnekap is makkelijk in- en uit te trekken en als je kindje lekker wil slapen trek je de kap door middel van een rots helemaal over je kleintje heen. Dit is overigens ook ontzettend als het regent en je bent de regenhoes vergeten! Het kinderzitje heeft een soort wieltje, wat Fons gebruikt om vast te houden of om lekker op te rammen. Ik gebruik het om een speeltje aan vast te maken zodat hij dat kan pakken als hij uitgeramd is haha.

Met kinderzitje en al klap je de wagen zó in zodat hij makkelijk in de gang of auto past. Ik vind dit misschien wel het meest handige aspect van de wagen. Wij hebben namelijk nu niet een heel brede gang en toch kan ik de wagen in de gang zetten zonder er over te struikelen. Echt een pluspunt! Als ik de Stella in de auto leg haal ik het zitje er altijd uit, want dan is hij nog ietsje kleiner en makkelijker te vervoeren.

De wandeltest heeft de Stella ook doorstaan. Ik moest even wennen om vier wieltjes te hebben in plaats van drie, maar het gaat prima. De kinderwagen is ontzettend wendbaar en ik zigzag met gemak door winkels heen. Ook het bos en klinkers in de stad kan de wagen prima aan. De voorwieltjes zijn vast te zetten, waardoor de wagen minder heen en weer wiebelt. Fijner voor jou en vooral: fijner voor je kindje. De wielen kunnen trouwens niet lek! Handig! Het lijkt me zó vervelend om met een lekke band van de kinderwagen te zitten. Wel vind ik de wieltjes wat luidruchtiger dan de Maxi-Cosi Mura Plus 3, maar voor mij is dat niet storend.

Ik kan wel zeggen dat de Maxi-Cosi Stella hier in huis erg geliefd is. Fons zit er graag in en mijn man en ik lopen er graag achter en Fons vindt het fijn om er in rond gereden te worden. Het enige wat ik nog wel zou willen is een grotere boodschappenmand onder de wagen. Mijn boodschappen kan ik hier wel in kwijt hoor, maar wat mij betreft mag hij nog wat groter zodat ik nóg meer mee kan nemen.

Wat voor wagen heb jij voor je kleintje en waarom heb jij voor deze wagen gekozen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten