Project Fitte Marije – hoe het nu gaat

Vandaag wil ik eens vertellen hoe het nu gaat met Project Fitte Marije. Zoals jullie weten kwam ik tijdens mijn zwangerschap flink aan. Hoeveel precies weet ik niet, maar ik denk wel een kilo of 20. Ik heb heel veel gegeten tijdens mijn zwangerschap en dat is niet omdat ik dat zo lekker vond, maar omdat het moest.

Dat ik een maagverkleining heb gehad is inmiddels geen geheim meer. Ik ben er sowieso heel open over, maar aankomen tijdens de zwangerschap vond ik wel heftig. Dat is puur psychisch trouwens, want bijna iedereen komt aan tijdens een zwangerschap (tenzij je de hele zwangerschap door overgeeft of gewoon geen aanleg hebt). Maar ik moest van mezelf eten, want ik was een babyfabriek. De hele dag door at ik. Tot vervelens aan toe. Ik zat continu vol, want ik kan nou eenmaal niet zoveel in één keer eten.

Maar goed, nu waar het vandaag over gaat: afvallen. Ik ben trots op waar ik nu sta en hoe ik er nu uit zie, maar ik zou wel graag weer willen wegen wat ik voor de zwangerschap woog. En het liefst nog een kilo of 10 minder. Op dit moment ben ik vijf kilo zwaarder dan voor de zwangerschap. Het is te overzien, gelukkig. Stiekem had ik wel gehoopt die vijf kilo al te zijn afgevallen, maar de zware decembermaand deed me de das om. Ik blijf een emo-eter en kon me in die verdrietige maand niet aan mijn aan mezelf opgelegde levensstijl houden. Ach, boeiend ook. Ik ben nog steeds een volwassen vrouw afgevallen vóór de zwangerschap, dus ik moet niet zeiken over die laatste vijf kilo haha.

Dus Project Fitte Marije gaat goed, maar nog niet zo goed als ik graag zou zien. Misschien moet ik eens wat milder voor mezelf zijn. En misschien moet ik wat meer gaan sporten. Over een week komt mijn nieuwe elektrische mamafiets binnen, dan ga ik weer lekker de hort op met de fiets. Nog niet met Fons, want die kan nog niet zelfstandig zitten, maar ik heb nu al zin om bijvoorbeeld op woensdagmiddag even naar Leiden te crossen om nootjes en bloemen te halen op de markt haha.

Hoe kwam jij van je zwangerschapskilo’s af?

Foto: shutterstock.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten