Privacy en mijn baby

Nog voordat ik zwanger was wist ik het al: ik wilde gaan bloggen over mijn zwangerschap, mijn kind en alles wat daar bij komt kijken. Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen en hou van schrijven, dus dit was voor mij een makkelijke keuze. Ik dacht natuurlijk ook na over privacy en mijn baby. Want hoe doe je dat, de privacy van je kind waarborgen?

Ik heb er niet zoveel problemen mee dat mensen die ik niet ken weten hoe mijn kind heet. Dat mijn buurman meer over mij weet dan dat ik hem ooit in levende lijve zou vertellen. Dat er foto’s van mijn kind online staan. Dat anderen weten dat ik het moederschap fantastisch, maar ook pittig vind. Dat mensen die ik al lang de deur heb gewezen op de hoogte blijven van mijn leven. Ik heb daarvoor gekozen en hoewel het soms even slikken is als ik het geroddel over mij in de wandelgangen hoor, het is nu eenmaal zo.

Het enige waar ik voor zorg is dat er geen naaktfoto’s van Fons online te vinden zijn. Ook zal ik hem nooit in bad fotograferen of hem laten zien terwijl hij op het potje zit. Maar voor de rest? Ik hou van mijn volgers. Ik heb ontzettend veel steun gehad van mijn volgers toen mijn moeder overleed bijvoorbeeld. De berichtjes die ik toen kreeg bezorgen nog steeds een warm gevoel in mijn buik. Ook toen Fons te vroeg werd geboren leefden er zó ontzettend veel mensen met ons mee, dat was onbeschrijflijk.

Als Fons straks oud genoeg en het irritant of niet leuk vindt dat ik over hem blog, dan stop ik meteen met over hem bloggen. Zo simpel is het. Ik ben ergens wel benieuwd hoe hij het zal vinden straks.

Hoe doe jij dat met je kindjes? Leven ze een online een afgeschermd leven of laat je, net als ik, veel van hun leven zien?

2 reacties op “Privacy en mijn baby

  1. Hoi Marije,

    Wij hebben er voor gekozen geen foto’s op Facebook te zetten van ons dochtertje. De belangrijkste reden is dat we zelf de regie erover houden en haar beschermen. Veel mensen in onze naaste omgeving posten alles. Ook zwembad foto’s of foto’s die gênant voor ze zijn later… Of filmpjes soms leuk, maar soms ook niets zeggend. Daarvoor willen we ons meisje behoeden. Hoe lief en enthousiast diegene het ook bedoelen. We doen het daarom zelf ook niet. Nu is het voor iedereen duidelijk dat we dit niet willen.

    Op de peuterspeelzaal hebben we wel toestemming gegeven. Een foto waar ze met meerdere kindjes op staat is geen probleem.

  2. Ik denk dat ik een soort middenweg heb gekozen. Hoewel ik mijn kind (ook) de allerleukste ter wereld vind en hem met de hele wereld zou willen delen wil en durf ik dit toch niet. Af en toe een foto op mijn Instagram met slotje en dat is het wel. Facebook heb ik niet. Het blijft een interessante discussie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten