Op vakantie gaan met de auto

Op vakantie gaan met de auto staat bij mij niet heel hoog op mijn lijstje. Waarom niet? Ik ben geen fan van autorijden. Ik ben bang voor álles en rij niet graag. Desondanks doe ik het wel hoor, anders kom ik natuurlijk ook helemaal nergens. Ik ga naar persevents, rij naar vriendinnen en doe ook gewoon boodschappen met de auto, maar nieuwe bestemmingen boezemen me nog steeds angst in. Op vakantie gaan met de auto is voor velen heel normaal, maar ik moet daar toch even over nadenken. En toch: het lijkt me relaxter dan 12 uur vliegen met twee krijsende kinderen haha.

Goede verzekering

Van mijn tijd als centralist bij de alarmcentrale heb ik één ding goed in mijn achterhoofd geknoopt: ga ALTIJD op pad met een goede verzekering. Je weet immers nooit wat je kan overkomen. Niet alleen een goede reisverzekering is van belang, een goede autoverzekering kan je ook maken of breken. Je moet er toch niet aan denken om onderverzekerd met pech of schade in het buitenland te staan? Ik heb zelf een Achmea autoverzekering, maar je auto verzekering vergelijken kan echt enorm lonen als het om besparen gaat. Sowieso vind ik het van belang om voor vertrek goed te bekijken wat er allemaal wel en niet onder de verzekering valt en of er bijvoorbeeld een eigen risico van kracht is.

Dakkoffer of ruime kofferbak?

Wij hebben toen Fons geboren werd een grotere auto gekocht, maar stiekem denk ik dat onze kofferbak nog steeds niet groot genoeg is om met twee kinderen op vakantie te gaan. Een vakantie naar een bungalow zou wellicht nog kunnen, maar alle attributen voor de kinderen én een kampeervakantie in de kofferbak? Dat gaat niet lukken. Mochten wij ooit met de auto op vakantie gaan dan kopen of huren we dus een dakkoffer. Ik heb de voorkeur voor een dakkoffer trouwens, want met een karretje moet je je houden aan een lagere maximum snelheid en dat lijkt me met kinderen op de achterbank echt helemaal niks.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock. 

Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt

Heerlijk toch, altijd een auto bij de hand om uitstapjes te doen? Ik vind dat dus echt ontzettend fijn. Tijdens onze vakanties in Amerika huurden we ook een auto en het was heel relaxed om gewoon even de auto te kunnen pakken om naar de supermarkt te gaan of om een park te bezoeken. Mijn man reed overigens, want zoals ik al zei: ik ben een bangerik haha. Maar het feit dat we konden gaan en staan waar we wilden was heerlijk! In Azië hebben we vaak een auto met chauffeur gehuurd trouwens. Dat klinkt heel chique, maar het is ontzettend goed betaalbaar daar. Daar komt nog bij dat de wegen en verkeersregels in Azië íets minder goed geregeld zijn dan wij gewend zijn, dus laat mij maar lekker rondgereden worden door iemand die de wegen en regels goed kent. Voelt een stuk veiliger.

Meerdere landen aandoen in één vakantie

Ik zie het bij de mensen om me heen. Ze gaan naar Frankrijk op vakantie, maar doen onderweg Luxemburg, Duitsland en België aan. Gewoon, omdat het kan. Hoe leuk is dat? Meerdere landen aandoen in één vakantie is met de auto een stuk gemakkelijker dan wanneer je telkens het vliegtuig moet pakken. Zeker als je met je kinderen op vakantie gaat is uren moeten rondhangen op een vliegveld natuurlijk niet heel fijn.

Hoewel ik écht nog naar Azië wil met mijn gezin begint een autovakantie ook steeds aantrekkelijker te worden voor me. Hoe doe jij dat deze zomer? Ga je met de auto op pad of pak je het vliegtuig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten