Noor’s essentials – Maxi-Cosi Adorra

Nu Noor er is hebben we natuurlijk een aantal essentials die we veelvuldig gebruiken of veelvuldig gaan gebruiken. Haar bedje, box en autostoel zijn er voorbeelden van en vandaag wil ik het hebben over een item wat iedere nieuwbakken ouder wel in huis heeft: de wandelwagen. Wij hebben van Maxi-Cosi de Maxi-Cosi Adorra gekregen om te testen en ik vertel je er iets meer over.

Maxi-Cosi fan

 

Ik ben een Maxi-Cosi fan van het eerste uur. Toen we nog maar een paar weken wisten dat we Fons zouden krijgen hadden we al een Maxi-Cosi Mura in huis. Ik zag deze voor een prikkie op Marktplaats staan en had goede verhalen gehoord van een vriendin, dus deze moest en zou ik hebben. We haalden hem ’s avonds op en hoopten dat we geen buren tegen zouden komen, want niemand wist op dat moment dat ik zwanger was haha. Gelukkig konden we ongezien ons huis binnen glippen.

 

Een bericht gedeeld door MrsMama (@mrsmamanl) op

De Mura was echt een aanwinst voor deze eerste periode en daarom vond ik het ook zo leuk dat we van Maxi-Cosi later de Stella mochten testen. Deze wagen is iets wendbaarder en iets smaller. Kortom: de vernieuwde versie van de Mura, als ik het zo mag zeggen.

Maxi-Cosi Adorra met Oria reiswieg

Om je newborn te vervoeren combineer je de Maxi-Cosi Adorra met de Oria reiswieg. Deze wieg is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden. Het matrasje is 32 cm breed en prima geschikt voor lekkere dutjes onderweg. De reiswieg is opvouwbaar, dus ontzettend gemakkelijk mee te nemen, ook in een kleinere kofferbak.

De Maxi-Cosi Oria reiswieg is universeel, hij past ook op de Stella en de Nova kinderwagens van Maxi-Cosi.

Lichtgewicht Maxi-Cosi Adorra

Het lastigste van kinderwagens vind ik dat ze vaak zo zwaar zijn. Als je net bevallen bent zit je echt niet te wachten op een loeizware wagen die je zelf bijna niet kunt tillen. De Maxi-Cosi Adorra valt gelukkig niet in de categorie zware kinderwagens. Hij weegt minder dan 12 kilo als je hem in zijn totaliteit zou moeten dragen. Dat maakt het voor mij makkelijk om de wagen in de kofferbak te slingeren. Inklappen gaat ook heel snel en is zelfs voor a-technische mensen zoals ik zó gepiept.

Wendbaar op alle soorten ondergrond

Doordat je de voorwielen vast kunt zetten of kunt laten draaien is de Maxi-Cosi Adorra wendbaar op alle soorten ondergrond. Oké, een zandstrand zal wat lastiger gaan, maar dat is met iedere wagen zo lijkt me. Ik heb de wagen getest op klinkers, in het bos en op hobbelige paadjes en dat doorstond de wagen goed. Het enige wat ik soms wel miste was een goede vering. Noor heeft reflux en zou gebaat zijn bij een wagen waarin ze niet heel hard heen en weer wiebelt, dus ik ben zeer kritisch. De Adorra heeft zeker wel vering, maar voor de iets meer kwetsbare kindjes zoals mijn exemplaar met haar vele overgeven zou een extreem goede vering gewenst zijn. Maar goed, misschien verwacht ik er dan wel gewoon teveel van.


Al met al stelt de Maxi-Cosi Adorra me niet teleur. Even de pluspunten op een rij:

  • zeer wendbaar, kan makkelijk stoep op en af en kan verschillende ondergronden aan.
  • grote boodschappenmand.
  • Oria reiswieg is opvouwbaar, dus past ook in kleine kofferbak.
  • lichtgewicht.
  • geschikt voor lange mensen (mijn man is 1.98m en ik ben 1.78m).
  • de prijs: de Adorra kost €429. De Oria reiswieg kost €169. In totaal ben je dus €598 kwijt voor een complete kinderwagen. Daar zitten ook regenhoezen, een muskitonet, adapters voor de autostoel en een zonnescherm bij.

Verbeterpunten:

  • de vering zou beter mogen.
  • er is geen bijpassend meerijplankje beschikbaar.

Wij wandelen met plezier met de Maxi-Cosi Adorra. Wat is jouw favoriete kinderwagen en waarom?

Reactie op “Noor’s essentials – Maxi-Cosi Adorra

  1. Hoi! Ik zie deze blog nu pas. Ik heb ook een Adorra en ben het zeker eens met de vering. Ik reageer vanwege het meerijdplankje. De kidsit past als je de daarbij horende adapter gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten