Noor is vier maanden oud

Vandaag is Noor precies vier maanden oud. Ik was toch gisteren bevallen? Man man man, wat gaat de tijd snel met een baby en een peuter! Tijd om eens even wat dingen op een rijtje te zetten.

De statistieken

  • Lengte: ongeveer 62 cm
  • Gewicht: rond de 6500 gram
  • Luiermaat: 3
  • Kledingmaat: 62/68

Nieuwe trucjes

Het begint nu leuk te worden met de nieuw te verwerven trucjes, vind ik. Die eerste drie maanden bestaan voornamelijk uit eten, poepen, plassen, slapen en daarna komt er steeds meer reuring in de tent! Heerlijk vind ik dit. Afgelopen dinsdagochtend rolde Noor zomaar eventjes van rug naar buik. Ik miste het moment supreme overigens wel, want ik zat met mijn bakkes naar mijn telefoon te staren. Maar goed: daarna deden we het trucje gewoon nog een keer. Tientallen foto’s en filmpjes later was meteen iedereen op de hoogte gesteld natuurlijk, want hallo: MIJN BABY KAN OP HAAR BUIK DRAAIEN! Haha, wat kan een mens trots zijn hè?

Maar goed, dat kan ze dus. Daarnaast hengelt ze steeds vaker naar speelgoed, ook een goed teken. Ze volgt ons de hele kamer door als ze in haar Newborn Set in de Tripp Trapp of haar Nuna Leaf zit en reageert heel schattig op Fons: ze gaat meteen lachen als ze hem ziet.

Over lachen gesproken: ze kan schaterlachen. Als je het mij vraagt is dat het mooiste geluid van de wereld!

De refluxklachten

De refluxklachten zijn er helaas nog steeds. Ze kotst als een malle, maar is gelukkig meestal wel vrolijk. Soms heeft ze een krijsdag, maar over het algemeen lacht ze de hele dag door. Gelukkig maar. En op die krijsdagen probeer ik me maar in te denken dat het voor haar het allervervelendste is. Ik vind dat soort dagen pittig hoor, maar het is voor haar veel stommer dan voor mij.

Ze krijgt uiteraard nog steeds geen medicijnen, maar omdat ze nu vier maanden is en we dus binnenkort met vaste voeding kunnen gaan starten heb ik goede hoop dat het snel minder wordt. Was bij Fons niet zo overigens, maar dat was natuurlijk weer een heel andere situatie.

Soms is het nog steeds best pittig met twee kindjes, maar over het algemeen gaat het gewoon hartstikke goed. We hebben onze draai wel gevonden geloof ik. Al moet ik zeggen dat ik vandaag dus wel even een dagje en nachtje van huis ben. Even geen mama, maar gewoon Marije. Goed voor mezelf zorgen is ook gewoon heel hard nodig. Zo kan ik beter voor mijn gezin zorgen.

Vaste voeding

In principe mag Noor nu haar eerste hapjes vaste voeding krijgen. Ze is er met vier maanden oud genoeg voor, maar ik denk dat ik er nog heel eventjes mee wacht. Ik vind haar nog zo ontzettend klein, het voelt nog niet helemaal goed. Maar dat kan zo weer veranderen hoor. Ik weet nog dat ik dat met Fons ook zei en hij kreeg toch al vrij snel daarna zijn eerste hapje wortel.

Waar ik met Fons een heel streng ‘geen kant-en-klare-potjes’ beleid hanteerde zal ik daar nu milder in zijn. Ik dacht namelijk dat Fons doordat ik alles zelf maakte makkelijker met de pot mee zou gaan eten, maar niks is minder waar. Meneer eet nog steeds praktisch niks van wat ik ’s avonds klaar maak, dus ik ga nu minder streng zijn. Ik heb wel een aantal boeken die ik ga raadplegen, zoals bijvoorbeeld die van Francesca van Berk, Mag ik nog een hapje? en Opperdepop van Allerhande.

Ik kijk uit naar deze nieuwe fase in het leven van Noor, maar voor nu mag ze van mij nog wel even klein blijven haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten