Noor is een half jaar oud

Vandaag is Noor een half jaar oud. Het is alweer zes maanden geleden dat ze is geboren. Zo aan het begin van het nieuwe jaar vind ik dit een hele mooie mijlpaal. Er zijn mensen die elk half jaar vieren. Dat doe ik net niet, maar ik vind het wel heel tof om er even bij stil te staan. Een half jaar baby Noor, wat een heerlijkheid.

De statistieken

Normaal zou ik rond deze tijd naar het consultatiebureau zijn gegaan, maar ik heb er voor gekozen om alleen te gaan voor de vaccinaties. De controle bij zes maanden slaan we dus over. Noor draagt op dit moment maat 68/74 en ik heb haar sinds kort in luiermaat 4. Ik heb thuis trouwens wel een weegschaal (die stamt nog uit de tijd dat we Fons dagelijks moesten wegen), maar ik leg Noor daar nooit op. Het boeit me nu gewoon ook niet zo heel veel haha. Ze groeit goed en heeft lekkere spekbeentjes, dus dat zit wel goed.

Vaste voeding

Noor krijgt nu steeds vaker een hapje. Elke dag probeer ik fruit en groenten te geven. Het gaat er niet zo lekker in als met Fons destijds, helaas. Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt, dus ik ben me weer aan het verdiepen in het hoe en wat rond een goede eetopvoeding. Zelf hapjes maken, potjes, het maakt me allemaal niet zoveel uit, maar ik wil er wel voor proberen te zorgen dat Noor een goede eter wordt. Ze mag met zes maanden ook steeds meer eten, dus nu kan het grote samenvoegen van verschillende soorten groenten beginnen. Zin in! Ik kijk er echt naar uit dat ze met de pot mee gaat eten, dat ze mee kan naar een restaurant en hapjes van ons kan mee eten en dat ze gewoon geniet van een boterhammetje.

Refluxklachten

Ik had het niet verwacht, maar de refluxklachten lijken op haar retour te zijn. Noor is wel nog steeds erg gevoelig voor overgeven en als ze bijvoorbeeld verkouden is spuugt ze binnen no time haar hele fles uit. Ook spuugt ze heel snel als ze haar eten niet lekker vindt. Broccoli vindt ze bijvoorbeeld zó smerig dat ze gaat kokhalzen en dan komt zó haar hele fles er weer uit. Maar goed, het echte reflux gebeuren met dagelijks 8 omkleedsessies en meerdere bedverschoningen zijn gelukkig voorbij.

Draaien, draaien, draaien

Noor draait constant heen en weer. Van buik naar rug en weer terug. Ook op het aankleedkussen laat ze haar kunstjes graag zien. De laatste weken gaat ook steeds haar kont omhoog en probeert ze in de box te tijgeren. Ik vind het maar snel hoor haha. Ze grijpt ook steeds meer naar speelgoed en lacht de hele dag naar alles en iedereen. Wat is Noor een vrolijk kind! Ze huilt alleen als ze moe is of honger heeft. Zelfs een poepluier maakt haar helemaal niks uit, dus dat wil nog wel eens resulteren in een poepfestijn als ik niet door heb gehad dat ze heeft gepoept haha.

Verder is ze gék op onze katten en de honden van mijn vader. Ze doet niks liever dan ze aaien. Dat gaat nu nog best zachtjes en ik hoop dat dat nog lang zo blijft haha. Niet voor haar hoor, maar voor die arme beesten.

Zoals je op de foto kunt zien zit ze sinds kort in het zitje van de kinderwagen. Wat vindt ze dat leuk! Lekker om zich heen kijken en een beetje kirren, hartstikke gaaf om te zien. Ik ben echt zo’n trotse moeke als ik mijn kinderen door het dorp loop haha.

Een half jaar Noor. Een half jaar heerlijkheid.

Reactie op “Noor is een half jaar oud

  1. Jee wat gaat dat snel he! Ik vind het vanaf een maand of 6-8 altijd een stuk gemakkelijker worden. De babytijd is heerlijk, maar ze kunnen zich langzaamaan steeds wat beter vermaken etc. Merk jij ook dat jij bij een tweede veel gemakkelijker bent? Ik gaf Fedde alleen maar zelfgemaakte groente en fruit hapjes en Yenthe krijgt eigenlijk alleen maar groente uit een potje.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten