Noor eet vast voedsel – mijn favoriete gadgets

Noor eet sinds kort steeds meer vast voedsel. Vandaag deel ik mijn favoriete gadgets die ik gebruik voor haar rondom het eetritueel.

Een goede stoel

Ik zweer bij de Stokke Tripp Trapp stoel. Voor Fons kreeg ik hem als kraamcadeau van mijn familie en voor Noor kocht ik hem tweedehands via Marktplaats. Deze stoel is zo fijn omdat hij echt met je kindje meegroeit. Voor de beginperiode had ik veel baat bij de Newborn Set (de review die ik schreef vind je hier), nu zit Noor in de Baby Set. Het kussentje is nog van Fons geweest trouwens, ik ben nog op zoek naar een leuke versie voor Noor. Ze zit er nu nog wel in met een kussentje voor haar buik voor extra stevigheid en dat gaat hartstikke goed.

Een goede staafmixer met attributen

Hoewel ik nu wat makkelijker ben dan met Fons en ik dus ook potjes geef maak ik nog steeds regelmatig Noor’s eten helemaal zelf. Wat niet mag ontbreken in het assortiment als je zelf hapjes maakt is een goede staafmixer met attributen. Ik had er eentje waarvan al een aantal onderdelen kwijt of kapot waren, dus deze nieuwe staafmixer van Inventum kwam echt als geroepen. Ik kreeg hem via de kerstswap die Inventum organiseerde met een aantal bloggers. Joyce mocht iets voor mij uitzoeken en koos dus voor voor deze staafmixer. Het grappig is dat ik iets voor Malou mocht uitzoeken en ik koos voor haar óók de staafmixer.

Maar goed, deze staafmixer is dus hartstikke handig voor babyhapjes. Ik maak graag hapjes klaar in bulk en dat gaat perfect met de meegeleverde hakmolen of als je een klein hapje klaar wil maken in de maatbeker. Het is belangrijk om de allereerste hapjes goed glad te mixen en dat gaat prima met deze staafmixer. Er zit ook een garde bij, die heb ik met kerst gebruikt om de slagroom voor bij de taart mee te kloppen. Ideaal.

De babyhapjes vries ik trouwens eerst in in een ijsblokjes, daarna verdeel ik het in diepvrieszakjes. Zo kan ik elke dag pakken wat ik nodig heb. Wat ik je wel aanraad om te doen is siliconen ijsblokjeshouders te kopen, want dat is veel makkelijker met het eruit halen van de blokjes eten.

Verschillende maten lepels

Ik heb een heleboel plastic lepels in de la liggen. Voor de eerste periode gebruik ik lepels die zo plat mogelijk zijn. Noor is nog niet zo’n ster in het afhappen van haar eten, dus van een gladde lepel kan ik het zó in haar mondje gieten. Ik heb ze van Kruidvat (de roze) en uit de babydoos van ik geloof Babypark ofzo, dat is de rood/oranje lepel. De oranje, iets diepere, lepel is van Nuby, die vind ik perfect voor als die kleintjes al wat beter kunnen afhappen.

Speelgoed voor op haar Tripp Trapp Tray

Hartstikke leuk, dat eten, maar Noor blijft maar naar de lepel maaien met haar armpjes. Om haar een beetje af te leiden en om ervoor te zorgen dat het niet binnen een minuut een grote ravage is geef ik haar wat speelgoed. Dit geval met zuignap is van Fisher-Price en Noor vindt hem geweldig. Ze weet hem alleen wel binnen een paar minuten van de tray af te meppen, dus óf ik doe iets verkeerd óf de zuignap werkt niet goed genoeg. Maar goed, hij blijft in ieder geval eventjes zitten, dus ik kan met tussenpozen een flinke hoeveelheid eten probleemloos naar binnen gieten.

Fijne kommetjes voor het eten

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar ik heb graag een fijn kommetje waar ik het eten in kan opwarmen en waaruit ik het kan geven aan Noor. Deze kreeg ik van mijn schoonmoeder toen Fons geboren werd en we gebruiken hem nu weer dagelijks. Zodra Noor oud genoeg is om zelf te eten en wat meer te ontdekken gaan we de Happy Bowl van EZPZ gebruiken (mijn review lees je hier), die kregen we ooit voor Fons om te testen en wij vinden hem echt ideaal. Stokke heeft tegenwoordig ook een eetset gemaakt samen met EZPZ, die staat ook op mijn wishlist.

Goede slabbetjes

Een hydrofieldoek gebruikte ik ook regelmatig als slab, maar niks is zo fijn als een slab die over het hoofd kan. Zo blijven ook de schouders van Noor schoon, want op dit moment gaat haar hoofd nog alle kanten op. Ik kocht deze versie in een 2-pack voor €2,99 bij Wibra. Geen geld, toch? Een siliconen variant lijkt mij ook wel handig trouwens, want dan hoef ik ook niet zo vaak te wassen haha. En die neem je ook weer makkelijk mee voor onderweg. Even afvegen, opbergen en klaar is kees. Handig! Maar goed, ik heb nog geen siliconen slab, dus voor nu blijf ik fan van de slabbetjes van Wibra.

Ik vind deze tijd zó gezellig. Lekker met z’n vieren aan tafel, Noor soort van mee eten met de rest van de familie. Het is ook wel weer bewerkelijk hoor, want door alle drukte vergeet ik wel eens om een hapje tussendoor te geven aan de kleine dame en dat zelf maken van hapjes vind ik soms ook wel een gedoe. Gelukkig ben ik nu iets makkelijker dan toen Fons zo klein was, dus krijgt Noor ook wel eens eten uit een potje van Hipp of iets dergelijks. Moet kunnen!

Wat zijn jouw musthaves als het om eten geven aan je baby gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten