Wat ik nog wil kopen voor de baby

Afgelopen weekend kwam opeens de nesteldrang opzetten. Ik weet niet meer wanneer dat de vorige keer kwam, maar opeens wil ik van alles af hebben. Dat is nog wel een dingetje, want we hebben nog niet eens een start gemaakt met de babykamer haha. Ik word ontzettend onrustig van het idee wat we allemaal nog moeten kopen, dus vandaar dat ik alvast wat dingetjes op een rijtje ga zetten. En als ik het dan voor mezelf op een rijtje zet kan ik het net zo goed ook met jullie delen.

Commode

Ik wil een kleinere commode kopen dan die we nu voor Fons hebben. Het idee is om een Hemnes met drie lades aan te schaffen. We hebben nu overigens ook een Hemnes, maar dan die met 8 lades en daar is de babykamer wat te klein voor op dit moment. Daarnaast wil ik voor Noor niet zo achterlijk veel spullen kopen als voor Fons destijds, dus ik hoop dat ik met een minder grote kast ook prima uit de voeten kan.

Ledikantje

Een ledikantje staat ook op de lijst. Gewoon eentje van Ikea, de Sundvik, die voldoet voor Fons ook nog prima. Misschien kan hij tegen die tijd wel in een peuterbedje trouwens, maar hij heeft zo zitten knagen op de randen van zijn ledikantje dat ik voor Noor liever een nieuwe koop. Ze zal er in het begin nog niet heel veel in liggen, want ze komt gewoon bij ons op de kamer in de co-sleeper en we hebben ook nog het familiewiegje van mijn vader met bekleding die mijn moeder nog maakte. Zo speciaal! Daar komt ze ook echt wel in te liggen, al zal het niet voor lang zijn.

Roltafel

Ik kwam dit al tegen op Pinterest en zag het later ook bij blogvriendin Milou: de Raskog roltafel van Ikea gevuld met babyspulletjes die je graag bij de hand wilt hebben. Ik wil deze dus zelf ook nog aanschaffen. Het lijkt me ideaal om de spullen in te doen die we nodig hebben voor de nacht en in de kraamweek is het ook ideaal om van alles bij de hand te hebben.

Boxkleed

Ik heb één boxkleed van Jollein die nog heel goed is, maar de andere zit vol met zuurvlekken. Tsja, dat krijg je met een refluxbaby. Ik wil dus nog een extra boxkleed kopen. Ik vond het maar onzin dat ik er twee had gekocht de vorige keer, maar uiteindelijk bleek het hartstikke handig te zijn.

Waar ik eerst nooit kleur wilde moet ik bekennen dat ik toch wel van kleur ben gaan houden. Zo’n kleed met labeltjes van Snoozebaby is prima te doen voor mensen zoals ik haha. Daarnaast zijn de labeltjes leuk voor baby’s om lekker aan te friemelen.

Kinderwagen

Zoals ik al eerder schreef ben ik nog op zoek naar een kinderwagen. Op dit moment hebben wij een Stella zonder reiswieg, dus hoe dan ook: we moeten nog iets kopen waar we Noor in kunnen vervoeren de eerste zes maanden. Ik neem hier uitgebreid de tijd voor en zal jullie updaten als ik een keuze heb gemaakt. Op de Negenmaandenbeurs heb ik werkelijk prachtige wagens gezien en ik ben stiekem wel verliefd geworden op een aantal merken, maar ja… Ik kan moeilijk drie wagens kopen hè? 🙂 De wagen hierboven is de Maxi-Cosi Adorra. Zó mooi, vind ik.

Dat wordt nog lastig om die keuze te maken vrees ik.

Hydrofiele doeken van Aden + Anais

Ik kocht 2 jaar geleden een aantal XXL varianten van dit merk in Amerika voor Fons en ik hou nog steeds van ze. De hydrofielen van Aden+Anais zijn werkelijk fantastisch. Niet te dun, niet te dik, nemen goed vocht op en zijn enorm zacht. Ik gebruik ze als spuugdoek, tijdens de zomer als dekentje in de wagen, onder het hoofdje in het ledikantje, als handdoek na het badje. Echt, multifunctioneel, die dingen. Dat zijn gewone XXL hydrofiele doeken natuurlijk ook, maar die van Aden+Anais zijn nét iets fijner.

Het enige nadeel? Ze zijn zo achterlijk duur. Voor een 4-pack grote swaddles betaal je bij een winkels als Jut & Juul (mijn favoriete kinderwinkel in Leiden) zó €55. Niet normaal, toch? Maar ja, ze zijn wel heel fijn. Ik hoop dat er nog iemand in mijn omgeving naar Amerika gaat, want daar heb je er vier voor $35. Dat scheelt nogal!

Overslagshirtjes en boxpakjes

Ik ben gek op overslagshirtjes en boxpakjes. Overslagshirtjes hoef je namelijk meestal niet over het hoofd aan te trekken en de boxpakjes van Noppies vaak ook niet. Ideaal voor een kleine baby. Ik was met Fons echt een schijterd en wilde dat kleine hoofdje het liefst zo veel mogelijk met rust laten. Ik heb al een hele dikke lading overslagrompers in huis, dus die hoef ik niet meer aan te schaffen.

Mocht jij nog een leuk merk weten met mooie overslagshirtjes en boxpakjes, laat het me dan vooral weten. Noppies ken ik natuurlijk, maar ik geloof dat ik daarvan al zo’n beetje elk model en elke kleur wel in huis heb haha.

Aankleedkussenhoezen

Wij hebben een aankleedkussen van Bébé-Jou. Deze is lekker groot en dat vinden we allebei fijn. Het enige nadeel is dat een aankleedkussenhoes van bijvoorbeeld HEMA met geen mogelijkheid om het kussen past. Maar gelukkig stuitte ik op een merk wat fijne badstoffen hoezen verkoopt die er wel goed omheen passen: Jollein. De hoezen kosten maar een euro of 5 en dat past prima in het budget. Ik heb voor Fons ook een fancy hoes laten maken in Koeka-stof, maar zeg nou zelf: wat heb je aan een fancy hoes als deze toch alleen maar ondergepoept en -geplast gewordt? Daar ga ik mijn geld dus niet meer aan verkwisten haha.

Jollein verkoopt ook nog eens allerlei kleuren, dus hoppa: ik heb keuze zat. Voor Fons kocht ik destijds donkerblauw en hoewel ik niks heb tegen zijn spullen voor Noor gebruiken wil ik toch gaan voor licht of felroze. Gewoon, omdat het kan.

Omslagdoek Lodger

Een omslagdoek staat ook nog op mijn lijstje en die van Lodger lijkt me heel fijn. Ik heb deze toen ik nog geen kinderen had regelmatig cadeau gegeven aan kraamvrouwen en ze waren er stuk voor stuk ontzettend blij mee.

Het lijkt me ook echt een heerlijke doek om je kindje in te doen. Daarnaast is het niet alleen een doek, maar ook een speelkleed en past hij in de Maxi-Cosi. Handig!

Ik geloof dat dit wel de grootste aankopen zijn die ik nog moet doen voor Noor. Er zal in de komende maanden vast nog van alles bij komen, maar goed… Ik kon nu even niks meer bedenken haha. Gelukkig heb ik ook nog heel veel van Fons in huis, dus dat kunnen we ook hergebruiken.

Wat is jouw beste aankoop voor je baby geweest?

Reactie op “Wat ik nog wil kopen voor de baby

  1. Leuk lijstje.
    Tip; ik heb de aden + anais hydrofieldoeken bij de tk maxx in Groningen ingeslagen. Weet de precieze prijs niet meer, maar veel goedkoper als in andere winkels. Enige nadeel ze hebben ze niet altijd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten