New in – Ergobaby Adapt Cool Air Mesh

Dat ik Noor wil gaan dragen staat vast. Ik heb Fons waar het maar kon ook gedragen in een draagdoek of draagzak en vond dat altijd ontzettend fijn. Hij ook trouwens, want met zijn reflux was het voor hem extra comfortabel om goed rechtop gehouden te worden en als hij huilde van de pijn was hij natuurlijk het liefste dichtbij mij. Omdat ik ook nog graag af en toe mijn handen vrij had zat hij vaak in de Tula of in de rekbare draagdoek. Nu Noor op komst is ben ik gegaan voor de Ergobaby Adapt Cool Air Mesh

Ergobaby Adapt vanaf geboorte zonder insert te gebruiken

De Ergobaby Adapt is vanaf dat je kindje 3,2 kg (7 pond) is zonder insert te gebruiken. Dit was voor mij een grote reden om voor de Adapt te gaan, want de baby-insert vond ik bij de Tula echt drie keer niks. Het maakt van een ergonomische drager een niet-ergonomische drager en eigenlijk is het helemaal niet zo goed voor het kindje. Ook vind ik het erg warm en aangezien Noor in de zomer geboren wordt wil ik zo min mogelijk extra stof.

Tula Free to Grow versus Ergobaby Adapt

Voordat ik koos voor het merk Ergobaby heb ik beide dragers natuurlijk wel even vergeleken. Het grootste verschil voor mij is dat ik de Tula veel te stug vind. Hij zit bij mij niet lekker en de Ergobaby sluit beter aan op mijn lichaam.

Daarnaast heeft de Ergobaby lendelenondersteuning voor je rug. Aangezien ik een slechte rug heb kan ik elke ondersteuning die ik maar kan vinden goed gebruiken, dus dit is voor mij een pluspunt. De drager die ik nu heb voor Fons, eentje van Lillebaby, heeft dat ook en het zit echt een stuk fijner.

Ook heeft de Ergobaby een in mijn ogen fijnere ondersteuning voor het nekje van je kind. Er zit een soort kussentje bij wat je naar binnen of naar buiten kunt klappen, het ligt maar net aan de grootte van je kindje.

Wat ik wel heel jammer vind is dat de Ergobaby Adapt niet in van die fantastische prints komt als de Tula Free to Grow. Het is een persoonlijk dingetje natuurlijk, maar ik had het leuk gevonden als ik ook uit een printje kon kiezen in plaats van alleen maar een paar standaard kleuren. Maar goed, heel belangrijk is het natuurlijk niet. Het is puur een vrouwendingetje, denk ik haha. Mijn man maakt het natuurlijk geen biet uit en ook al had ik een draagzak met rozenprintje of iets anders vrouwelijks gekozen, hij loopt er sowieso wel mee. Heerlijk is dat, een man die zonder schaamte lekker zijn kind draagt!

Ergobaby Cool Air Mesh

Zoals ik al zei wil ik zo min mogelijk extra stof in mijn draagzak en de Ergobaby Cool Air Mesh past daar perfect bij. Weer iets wat de Tula niet heeft trouwens, een draagzak met verkoelende mesh.

Ik vind dat een enorm pluspunt. Ervaring heb ik er al mee namelijk, want de draagzak van Lillebaby die we hebben heeft dus ook cool air mesh. Het is een stuk luchtiger en dat is fijn voor zowel ouder als kind. Ik maak me geen zorgen over kou in de winter overigens, want ik heb een draagponcho en een draagjas waar Noor straks lekker warm in ingepakt zit, dus dat gaat geen probleem worden.

Dit soort filmpjes vind ik trouwens heel erg handig voor het instellen van de draagzak. Over elke draagzak is wel een filmpje te vinden en ook draagdoekinstructies vind je er in overvloed. Waar zouden we zijn zonder YouTube? 🙂

Ik kan echt niet wachten tot ik Noor dicht tegen mij aan kan gaan dragen. Oh en nóg leuker: ik kan niet wachten tot ik Noor lekker veilig bij haar papa op de borst zie hangen. Liefde is dat toch, je partner met je kindje zien? Ik zwijmel alvast even weg haha.

De Ergobaby Cool Air Mesh kost €149. Een normale Ergobaby Adapt kost €129. Veel geld voor een drager, maar even ter vergelijking: de Tula Free to Grow kost €159.

Heb jij ook een draagzak of draagdoek voor je kindje? En zo ja, welk merk heb je dan? Ik ben erg benieuwd of je nog extra tips voor me hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten