Neolac 3 biologische peutermelk

Al vanaf dat Fons één is krijgt hij gewone koemelk. Elk avond maak ik een flesje voor hem klaar en doe daar een schepje pap bij. Hij vindt dat nu eenmaal lekker en ik vind hem jong genoeg om nog lekker even door te blijven gaan met het geven van een flesje melk. Toen ik de vraag kreeg om Neolac 3 biologische peutermelk te proberen hoefde ik niet lang na te denken. Ik was namelijk wel benieuwd of Fons verschil zou merken tussen de gewone koemelk en de biologische peutermelk in poedervorm. Daarnaast wil ik zelf wel graag weten wat de eventuele voordelen van de biologische peutermelk van Neolac zijn.

De extra’s in Neolac 3 biologische peutermelk

De peutermelk van Neolac bevat veel extra’s als je het vergelijkt met gewone koemelk. er zit meer vitamine D in bijvoorbeeld, wat goed is voor de botten en tanden. Daarnaast zit er meer Omega 3 in, wat goed is voor de hersenontwikkeling. Ook bevat het meer ijzer voor een gezonde groei en ontwikkeling en minder eiwit, wat beter is voor de nieren van je kindje.

Vergelijking Neolac biologische peutermelk met Arla biologische koemelk

Arla Neolac
kcal 47 68
vet 1,5 gram 3,1 gram
verzadigd vet 1,0 gram 1,5 gram
koolhydraten 4,5 gram 8 gram
waarvan suikers 4,5 gram 5 gram
eiwit 3,5 gram 2,0 gram

 

Of het een eerlijke vergelijking is kan ik eigenlijk niet zeggen. Neolac peutermelk wordt immers speciaal voor peuters gemaakt en Arla is er gewoon voor iedereen. Wat ik zie is dat er minder eiwit in de Neolac melk zit en dat is, zoals ik al eerder zei, weer goed voor de nieren van mijn peuter. Er zitten wel weer meer suikers en koolhydraten en ook meer calorieën in, wat niet per se beter is voor mijn kind.

Ik vond het leuk om deze melk te mogen testen voor mijn site, maar ik heb het niet nogmaals gekocht. Niet omdat ik het slecht vond, maar omdat ik merkte dat Fons de gewone biologische koemelk ook prima drinkt. Naar mijn mening heeft hij op dit moment de extra’s die er in de peutermelk van Neolac zitten niet nodig en daarom houden we het voor nu op koemelk.

Wat vind jij belangrijk in de melk die jij je kindje geeft? Kies jij ook voor biologisch of maakt het je niks uit? En als je nog melk in poedervorm geeft aan je dreumes of peuter, welk merk geef je dan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten