Namen die het niet zijn geworden

Al sinds mijn eerste zwangerschap hebben mijn man en ik een lijstje met babynamen. Er komen vaak namelijk bij en er worden nog vaker namen doorgestreept. Het leek mij wel leuk om de namen die het niet zijn geworden met jullie te delen. Voor nu hou ik het op de meisjesnamen. We vinden ze nog steeds allemaal heel erg leuk, allebei of afzonderlijk, en wellicht krijgt een eventuele volgende dochter wel één van deze namen.

Korte meisjesnamen

Mijn man en ik vinden korte meisjesnamen het leukste. Daar waren we het gelukkig al heel snel over eens. Of de soort naam moesten we wat langer praten, want ik hou van kakkineuze namen en mijn man vindt dat dus verschrikkelijk. Dat vindt hij ook van kakkineuze jongensnamen trouwens. Pepijn, Roderik, Floris, ik vind het allemaal heel erg leuk. Hij niet. Jammer, maar helaas. Maar goed, korte meisjesnamen dus.

Meisjesnamen die het niet zijn geworden

 • Julia
 • Sara
 • Saar
 • Fiene
 • Yvon
 • Ella
 • Eva
 • Isa
 • Iris
 • Lauren
 • Suze
 • Lise
 • Lieke
 • Dide
 • Veerle
 • Cato
 • Loes
 • Ruth

Achttien namen die het niet zijn geworden. Achttien! Dat zijn er nogal wat. Onze lijst met jongensnamen is een stuk korter hoor, kan ik jullie vertellen. Bij de eerste zwangerschap vond ik Cato heel erg tof voor een meisje. Fiene heb ik ook altijd heel leuk geworden, maar omdat fien een woord is wat in het noorden wordt gebruikt voor heel christelijke mensen vond ik dat uiteindelijk ook niet heel geschikt.

Foto: Shutterstock

Zoals jullie weten gaat onze dochter Noor heten (lees hier het artikel wat ik daar over schreef), maar er stond ook nog een andere naam hoog op de lijst. Dat was Iris. Mijn man vond en vindt dit een prachtige naam en even leek het er op dat Noor Iris zou gaan heten. Toch past Noor beter bij ons en we zijn heel blij dat we voor deze naam hebben gekozen. Het voelt nog steeds heel goed en we zijn erg blij met deze naam, ondanks dat het wat vaker voor komt. We wilden bij Fons namelijk absoluut geen naam die in de top 20 stond en Noor staat op nummer 17 van vorig jaar. Ach, zolang wij het maar mooi vinden.

Wat is jouw favoriete meisjesnaam?

2 reacties op “Namen die het niet zijn geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten