Waar je naartoe moet op de Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs is er weer! Vanmorgen werd de beurs feestelijk geopend door Jim Bakkum die met een schare dragende vaders een dansje deed. Hilarisch en leuk om te zien! Vandaag ben ik de hele dag op de Negenmaandenbeurs geweest. Met een groep mamabloggers trok ik in karavaan over de Negenmaandenbeurs, haha. Linda van Mamaliefde en Miriam van Meer van Mir organiseerden dit en wat mij betreft was het een groot succes. Ik heb zoveel mooie merken mogen (her-)ontdekken, beleven en voelen. Omdat jij door de bomen vast het bos niet ziet vertel ik je vandaag waar je naartoe moet op de Negenmaandenbeurs. Oké, moeten is een groot woord, maar deze bedrijven vind ík in ieder geval de moeite waard om te vereren met een bezoekje.

HEMA

HEMA staat met een hele grote stand op de beurs. Die stand staat vooral in het teken van het nieuwe bamboe rompertje. Ik heb stapels rompers van HEMA in de commode liggen en de nieuwe van bamboe zijn echt een toevoeging op het assortiment. Ze zijn superzacht, hebben leuke printjes en, en dat is nieuw, zijn verstelbaar. Aan de onderkant zit een dubbele rij drukknoopjes zodat je extra lang met je rompertje kunt doen. Zó handig! Nieuw is ook dat je de rompertjes kunt laten bedrukken. Ik heb er uiteraard eentje met een Fons’ naam. Gewoon, omdat het kan.

Lieke van Lexmond kwam nog even vertellen wat zij het fijnste vindt aan de rompers van HEMA. Jeetje, wat is dat een mooie vrouw zeg! Nog vijf weken te gaan en ze straalt nog steeds als een malle! Chapeau 🙂

BabyBeGood

Baby be good is een platform voor bewuste ouders. Op de Negenmaandenbeurs kan je workshops volgen die alles te maken hebben met verantwoord ouderschap. Ik verfde vandaag mijn eigen monddoekje met verantwoorde verf. Hij wordt later naar me opgestuurd, dan zal ik het resultaat laten zien van mijn semi-artistieke uitspatting.

Maxi-Cosi

Ik ben een enorm fan van Maxi-Cosi. Fons ligt prinsheerlijk in zijn Maxi-Cosi Mura 3 en ik maakte vandaag kennis met nieuwe autostoeltjes en de nieuwe kleuren van de Stella kinderwagen. Zó mooi! Ik zei altijd dat ik geen nieuwe wagen nodig heb voor een tweede baby, maar na vandaag denk ik daar anders over hoor. Ik heb zulke mooie wagens gezien! Wat ik leuk vind aan merken als Maxi-Cosi is dat je uitgebreid kunt testen, voelen en proefrijden. Ook zijn er genoeg verschillende autostoeltjes aanwezig waar een medewerker je alles over kan vertellen. Handig!

Quinny

Tegenover Maxi-Cosi vind je Quinny. Ik had wel eens gehoord van het merk, maar ik wist niet dat ze zulke mooie wagens maken! En zo handig en compact inklapbaar! Zeker de mensen met weinig ruimte in huis of met een kleine auto moeten hier eens naar gaan kijken.

Nijntje beweegplein

Nijntje heeft met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie een leuk en afwisselend beweegprogramma gemaakt voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. De oefeningen en spelletjes die de kinderen bij dit programma doen worden besproken bij het beweegplein. Ook is er genoeg ruimte om samen met je kind oefeningen te doen. Tijdens de dag zag ik al meerdere kindjes lekker over de grond kruipen en met ballen spelen, dus dit is zeker even een goede pitstop als je met je kindje op de Negenmaandenbeurs bent. Wil je weten of jouw kindje bij jouw in de buurt een beweegdiploma kan halen? Kijk dan even hier voor de locaties waar het programma te volgen is.

Kikker

Kikker kent iedere ouder wel denk ik. Het leuke boekje over, jawel, een kikker. Geschreven door Max Velthuijs. Ik heb meerdere boekjes van Kikker voor Fons en hoewel hij er nog niet veel van snapt vind ik ze wel heel leuk om voor te lezen. Nieuw is het Kikker-behang, wat door KEK gemaakt wordt. Ken je dat Nederlandse merk al? Dit bedrijf maakt echt prachtig behang. Niet alleen voor babykamers hoor, maar ook gewoon voor in je woonkamer.

Scoupy / beurstas

De beurstas van de Negenmaandenbeurs is dit jaar in samenwerking met Scoupy gemaakt. Vorig jaar stelde de beurstas niet heel veel voor, als ik eerlijk mag zijn, maar dit jaar: ik vind het een topper! Er zitten allemaal mooie producten in die ik later nog zal uitlichten in een artikel. Wat mij betreft de moeite waard om aan te schaffen!

UMUSTHAVE

Er zijn heel veel webshops te vinden en soms zie ik door de bomen het bos niet meer, maar bij Umusthave zag ik mooie kleren hangen. Veel kleding kan gepersonaliseerd worden, maar wat ik vooral leuk vind zijn de broekjes voor de jongens en meisjes en de joggingstof jurkjes voor meisjes. Schattig!

Woody Ubi

Houten geboortekaartjes, ik had ze volgens mij nog niet in het echt gezien! Wat is dat leuk zeg! Woody Ubi verkoopt niet alleen geboortekaartjes hoor, ze maken ook houten slingers, felicitatiekaartjes en groeikaartjes. Allemaal van hout. Ik vind het leuk!

Draagkracht

Draagkracht zit in Utrecht en is een participatiewinkel. Er zitten 45 ondernemers in de winkel die allemaal een klein gedeelte van de winkel huren. Ik zag vandaag vooral draagdoeken, dragers en wasbare luiers, maar er is nog veel meer te vinden van vooral startende en kleine ondernemers. Wat een leuk idee om dat met z’n allen te doen! Het schijnt er ook heel gezellig te zijn, dus ik ga zeker eens een kijkje nemen als ik in de buurt ben.

Thule

Thule is een merk wat onder andere kinderwagens en kinderdragers maakt. Ze zijn van mening dat het hebben van een kind een sportief leven niet in de weg hoef te staan. Kinderwagens waarmee je kunt hardlopen, fietsen of skiën zitten dan ook in het assortiment. Nu ben ik niet zo sportief, maar de wagen die je aan je fiets kunt koppelen en vervolgens lekker mee door de stad kan wandelen lijkt mij toch wel heel erg handig hoor!

Ook heeft Thule het merk Yepp overgenomen. Het nieuwe Thule Yepp Next Maxi fietszitje heeft de Baby Innovation Award gewonnen. Wat zijn ze trots!

JOOLZ

Vandaag heb ik voor het eerst de nieuwe Joolz Day2 in het echt gezien. Wat is dat een mooie wagen zeg! Handig in gebruik, makkelijk in te klappen en een ruime bak onderin voor de boodschappen. Wat ik nog niet kende is de Joolz Essentials lijn met mooie dekens, lakens en wikkeldoeken. Heerlijk zacht, mooie kleuren en goed materiaal.

MAM

Ik lag denk ik onder een steen, want ik kende MAM nog helemaal niet. Wat mij vooral opviel aan het merk is dat er verschillende producten zijn die zonder sterilisator in de magnetron te steriliseren zijn, zoals een aantal flessen en speentjes in plastic bakjes. Handig! Ik heb dus zo’n magnetronsterilisator en het is toch wel een stuk makkelijker om het zonder te doen! Scheelt weer reinigen! Ik wilde eigenlijk nog even terug gaan om bijtringen te kopen, maar daar had ik geen tijd (en puf) meer voor aan het einde van de dag. Jammer!

Tommies Vitaminetuin

Tommies Vitaminetuin is onderdeel van Baby Puur Plaza. Tommies Vitaminetuin bestaat uit een kas met daarin allerlei groenten en een grote tafel waar allemaal verschillende soorten kruiden op staan. Ik heb me prima vermaakt met al die lekkere smaken en duwde en passant ook nog even een snoeppaprikaatje in mijn bakkes. Gewoon, omdat het kan. Heerlijk!

Petit & Jolie

Petit & Jolie staat voor kwalitatieve producten die goed zijn voor mens en natuur. Tijdens mijn zwangerschap heb ik de anti-stretchmark olie vaak gebruikt en die vond ik heerlijk! Een aantal babyproducten heb ik wel in kleinverpakking in huis, maar nog niet getest helaas. Daar kan ik je dus nog niet veel over vertellen, maar mocht je zwanger zijn: probeer dan vooral die olie eens! Oh en er is ook een Mama Gift Set die naast die olie een verrukkelijke thee bevat. Ik zag hem ook op de beurs staan, dus scoor dan vooral die even. Twee vliegen in één klap: lekkere zachte buik én lekker warm door de fijne thee.

With a touch of rose

With a touch of rose is een fairtrade babymerk. Ze maken producten om te dragen, zorgen en op te bergen, zoals ze zelf zeggen. We hebben vandaag even kennis mogen maken met de dekens (voor in de wieg, het ledikant óf lekker op de bank als plaid), spuugdoekjes en doedoe-kjes. Dat laatste is een multifunctioneel doekje. Je gebruikt hem als slab, als tutteldoekje, speendoekje of om iets in op te bergen of mee vast te maken.

Pure Beauty Brands

Dit is een stand waar meerdere merken te vinden zijn, 4NaturalKids, Natural Birthing Company, Sponge Me & Squitos. Allemaal gericht op moeder en kind, uiteraard. Een mooie stand met mooie merken en fijne producten. Wat ik vooral heel leuk vond was de Midwife in a box set van Natural Birthing Company. Een doos boordevol producten die je als pas gevallen moeder goed kunt gebruiken. Ik krijg spontaan weer zin in een bevalling, hahaha.

Pure Nordic / DERMA ECO

Derma eco is een Deens merk wat door een Deens in Nederland is geïmporteerd. Een mooi merk met producten zonder voor de huid schadelijke ingrediënten. Wat me vooral op viel is dat het merk ontzettend goed betaalbaar is. Vaak betaal je er veel voor, maar dit is ook voor de mensen met een kleine portemonnee goed te doen! Er zijn niet alleen producten voor de vrouw trouwens, ook voor je baby’tje kan je bij dit merk terecht.

NAÏF

Een Nederlands merk, in 2013 opgezet door twee gedreven Nederlandse vaders. Wat stoer dat zij in korte tijd zo’n populair merk hebben weten neer te zetten. Op dit moment zijn er negen producten voor je baby te vinden bij Naïf en daar komt binnenkort een tiende bij: aftersun! Naïf ligt ook in onze commode trouwens. Ik ben vooral fan van de Milky Bath Oil en de Cleansing Wash Gel. Op de beurs is een mooie aanbieding: 3 = 2. Dus drie halen, twee betalen. Ik hou van dat soort aanbiedingen!

NUNA

Nuna is bij mij vooral bekend bij de Nuna Leaf, het wipstoeltje wat eigenlijk geen wipstoeltje is. Fons ligt vaak lekker een beetje heen en weer te schommelen en de speelboog te molesteren haha. En als ik, loedermoeder die ik ben, hem wel eens voor de tv zet dan is dat ook altijd in zijn Leaf.

Wat ik niet wist is dat Nuna ook van die prachtige kinderwagens heeft. Het leukste aan die wagens? Ze zijn makkelijk in te klappen, hebben een vakje ín het lig gedeelte voor bijvoorbeeld luiers en een flesje én er zit een ventilatiegaasje in de wagen zodat je baby het niet te warm krijgt in de zomer.

Dubatti

Eigenlijk moet ik gewoon nog een stuk of zes kinderen krijgen, want dan kan ik voor elk kind een andere wagen kopen. Dubatti heeft ook al van die mooie wagens! En deze wagen is me toch een partij stevig! De verkoper ging even op het frame staan om het te laten zien. Leuk!

DERMOCARE

Ik gebruik graag de toetenpoetsers van Dermocare. Geen ranzige parfumgeur, maar zacht voor de huid. Wat ik niet wist is dat ze nog veel meer producten voor de gevoelige babyhuid hebben. Dermocare is 100% zeepvrij, pH neutraal, hypoallergeen en dermatologisch getest. Ook bevat het geen parabenen en kleurstoffen. Ik nam een bad & wasgel mee naar huis, dus die ga ik fijn testen met Fons.

Nijntje

Nijntje staat er ook met een grote stand. Je koopt er boekjes, gehaakte Nijntjes, ballen, wagenspanners, koekjes. Noem het maar op en het is er te koop. Ik ben niet zo’n enorme kenner dat ik kan zeggen dat er nieuwe spullen te vinden waren, maar er is in ieder geval genoeg Nijntje te koop! Heel leuk voor de liefhebber!

Difrax

Ik vind de stand van Difrax altijd zo mooi! Al die flessen zo mooi op een rijtje, ik hou er van! Daarnaast hou ik ook van de Difrax flessen trouwens. Al op de neonatologie gebruikten wij de Difraxflessen. Sterker nog, ik mocht geen andere fles kopen van het ziekenhuis, haha. De S-fles gebruiken wij nog steeds met veel plezier en ik denk dat we dat met een volgend kindje ook gaan doen. Op de stand zijn trouwens ook onder andere speentjes en borstkolven te koop en er zijn deskundigen aanwezig die je uitleg over alles kunnen geven.

Weleda

De Calendula billenbalsem van Weleda is bij mij (of eigenlijk Fons) favoriet. De babylijn is sowieso heel fijn en ik raad die ook zeker aan aan de nieuwe mama’s. De olie, de shampoo & douchecrème en de gezichtscrème vind ik ook ontzettend goed voor Fons. Ik zag een mooi tasje met drie Calendula producten voor €15 en dat is zéker een mooie beursaanbieding om even naar te kijken. Ze verkopen er trouwens ook perineumolie. Ken je dat? Een beetje TMI, maar goed. Ik kocht het vorig jaar om te voorkomen dat ik in zou scheuren tijdens de bevalling, maar helaas: voordat ik kon beginnen met smeren werd Fons al geboren. Het ligt dus in de kast voor de volgende haha.

Babboe

De bakfiets der bakfietsen. Babboe heeft een heel parcours aangelegd waar je lekker met je bakfiets overheen kunt crossen. De elektrische bakfietsen trokken direct mijn aandacht en als ik niet zo verschrikkelijk moe was geweest was ik even een rondje gaan scheuren. Mocht jij twijfelen of je bakfiets aan wilt schaffen dan zou ik zeker even een kijkje nemen bij Babboe.

Kruidvat

Ik ben er zelf deze keer niet geweest, maar ik weet dat er heel veel Kruidvat fans zijn. Kruidvat heeft een enorme stand waar je goede deals kunt scoren voor je kleintje. Als je weg bent van de luiers en de billendoekjes dan zou ik hier zeker even gaan kijken.

ETOS

Ook Etos heeft een hele mooie stand waar onder andere de luiers en de nieuwe verzorgingslijn te koop zijn. Je koopt een speciaal beurspakket met 5 producten van deze verzorgingslijn voor maar €5. Dit is een mooi prijsje om alles even uit te proberen!

De Kleine Keuken

Fons is gék op de pindakaas en appel&peer stroop van De Kleine Keuken. Op de beurs koop je een mooie vilten tas met 5 producten voor €10. Ik nam de mango & pompoen en aardbei & bieten broodbeleg mee. Ook stopte ik appel&peer stroop, groentenwolkjes en superheldjes in mijn tas. Ik ben benieuwd hoe het Fons zal gaan smaken!

Cottonbaby

Cottonbaby vind ik een prachtig merk en ik vind het nóg fijner dat ze sinds kort een webshop hebben. Joyce kocht een prachtig mooi slaapzakje voor de zomer en stiekem wilde ik die ook graag in een wat grotere maat hebben.

Ik zag ook nog mooie badcapes, lakentjes en wiegdekens voorbij komen. Ik vrees dat ik binnenkort even in die webshop moet gaan snuffelen, want ik had te weinig tijd om de stand uitgebreid te bekijken.

Mamaloes Babysjop

Ik ging recht op mijn doel af: de beurstas van Mamaloes Babysjop. Voor €25 kan je kiezen uit een tas voor een jongen of een tas voor een meisje. Ik ben even kwijt wat de eigenlijke waarde van de tas is, maar je haalt het er echt meer dan uit! Ik zal morgen een artikel plaatsen met wat er in zit.

Organix Goodies

Mijn mattie mamablogger Joyce vertelde me dat ze persé even bij de stand van Organix Goodies langs wilde voor een blik met lekkernijen voor haar jongens. Prima, ik volg wel hoor haha. En ik kocht natuurlijk ook een fijne beursaanbieding: een Goodies box met vijf verschillende snacks voor Fons.

Nou jongens, volgens mij was dit het wel. Dit zijn alle stands waar ik vandaag ben geweest. Als je alles af wilt gaan moet je wel een moordend tempo aanhouden hoor! Ik zou zeggen: neem een grote tas mee, trek lekker zittende schoenen aan en geniet van al het moois wat er op de Negenmaandenbeurs op je af komt. Ik vind het heerlijk om me overal te laten adviseren, om te kijken tussen alle mooie spullen en om bij thuiskomst te genieten van al die gave dingen die ik mee heb genomen.

Ik zal in andere artikelen nog ingaan op verschillende merken en ik wil graag nog laten zien wat ik heb geshopt en gekregen vandaag. Ook zal ik nog vertellen wat er precies in de beurstas van Scoupy en de tas van Mamaloes Babysjop zit.

De Negenmaandenbeurs duurt nog tot en met 26 februari. Elke dag is de beurs van 11.00 tot 18.00 uur open. Op vrijdag de 24 is de beurs tot 22.00 uur open! De huishoudbeurs en de Pasar Malam is ook nog met hetzelfde kaartje te bezoeken op dezelfde dag, dus als je nog puf over hebt: shop ‘till you drop!

Veel plezier op de Negenmaandenbeurs! Laat je me weten wat je hebt gekocht? 🙂

4 reacties op “Waar je naartoe moet op de Negenmaandenbeurs

  1. Psssst, morgen is de beurs ook open tot 22 uur 😉
    Ik weet in ieder geval waar ik zeker moet gaan kijken haha 🙂
    Ik kocht toevallig bij DM vorige week een MAM anti colic fles voor mini, leek me een vrij veilige en goede aanschaf qua fles (260ml kostte iets van 5,45), maar heb ze in NL ook nog niet echt gespot….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten