Waar ik naar uit kijk deze maand

Waar december vroeger de allertofste maand was is het nu een maand met een zwart randje. Kerst was altijd mijn favoriete tijd van het jaar, maar sinds mijn moeder vlak voor kerst stierf is het leuke er wel af. Gelukkig hebben we nu Fons en zorgt dat weer voor een hele andere dimensie. Zo zijn er toch nog wel een aantal dingen waar ik naar uit kijk deze maand. Gelukkig maar, want de hele maand december in mineur zijn is écht niet leuk!

  • Een kerstboom kopen. Bij ons om de hoek kunnen we een kerstboom vers van het land kopen. Ik heb er nu al zin in! Ik zit alleen wel met twee dingen: onze dreumes en onze kitten. Die twee breken dat ding helemaal af natuurlijk. Nou ja, we zien wel. Hoe dan ook komt er een boom en misschien zelfs wel twee! Eentje binnen en eentje buiten.
  • Cadeautjes kopen voor de familie. Samen met mijn zusje ga ik binnenkort een dagje op pad in Groningen. Groningen is mijn favoriete stad in het noorden en ik heb er dan ook heel veel zin in. Lekker langs Dille&Kamille, de markt, Sostrene Grene, lunchen bij Pernikkel. Dat soort dingen. Ik kijk er naar uit! Vorig jaar gingen we ook samen shoppen en bij thuiskomst stonden mijn broer en schoonzus uit Indonesië als verrassing om de hoek van de deur te wachten. Ik hoop dit jaar op weer zo’n verrassing haha.
  • Gedichten voorlezen. Voor mijn familie is de kreet ‘hoe vuiler, hoe beter’, dus ik heb de dichters van Vijftwaalf.nl al opdracht gegeven om een gedicht voor mijn lootje te schrijven. Vorig jaar schreven ze een gedicht voor mijn broertje en die was zó briljant dat het dit jaar ook weer moest. Ik heb nu al zin in de reactie van mijn getrokken lootje, hahaha.
  • Kerstavond. All You Need Is Love is vaste prik bij ons. Ik ga samen met mijn zusje kijken bij onze vader. Lekker knus op de bank terwijl onze vader zich dood zit te ergeren aan die zoetsappigheden. Ik denk dat ik mijn man maar thuis laat, want die vind er ook niks aan haha.
  • Ontbijten op kerstochtend. Het is traditie bij ons om zo vroeg mogelijk te ontbijten. Klassieke kerstmuziek op de radio en alleen kaarslicht. Zó sfeervol en intiem, ik kijk er echt naar uit. Ik denk dat we rond 7.30 uur ofzo gaan ontbijten, dan is het nog lekker donker en komt het kaarslicht goed tot zijn recht. De avond ervoor, na AYNIL, gaan we alvast de voorbereidingen treffen. De tafel dekken met een kersttafellaken en kerstservies, kaarsjes klaarzetten, mooie creaties maken van roomboter op een schoteltje, sinaasappels persen, dat soort dingen. Echt, ik kijk er naar uit!
  • Een kerstbal kopen met Fons. Vroeger mochten wij elk jaar een kerstbal uitzoeken en mijn moeder hing die dan, heel stiekem, op een plek waar die niet zo goed zichtbaar waren. We kozen namelijk de meest afzichtelijke kerstballen ooit uit en ik denk dat Fons dat ook gaat doen, haha. Heerlijk, nu al zin in!
  • Het jaar afsluiten. 2017 was een mooi, maar ook moeilijk jaar. Het jaar waarin ik groeide als moeder en vrouw, het jaar waarin Fons 1 werd, waarin we eindelijk verhuisden naar het noorden en het jaar waarin we een kindje verloren. Ik heb zin om dit jaar af te sluiten. Om terug te kijken op de mooie, maar ook de moeilijke momenten. Samen met mijn mannen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Waar kijk jij naar uit deze maand?

Reactie op “Waar ik naar uit kijk deze maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten